Neler Yeni

fitnees la ılgılı hıc bır şey bılmıyorum

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Hocam iyi bir spor salonunun kriterleri ne olmalı
Büyük olmalı
Alet çeşitliliği olmalı
Dumbbell setleri fazla olmalı
Plakalar kaliteli olmalı
Işıklandırması ve aynalandırması iyi olmalı
Suriyeli dolu olmamalı
"O harketvti yanghlı yapıyrsun hargdeşim" diyen çöl bedevileri olmamalı vs. gibi şeyler salonun kalitesini gösterir.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Katılmıyorum. Spor salonu kendini geliştirme için en iyi yerdir. İmkan varsa kesinlikle ve kesinlikle ev düşünülmemeli.

İmkanın varsa direkt git kardeşim spor salonuna.
Spor soluna evet kendini geliştirmek için en iyi yerdir. Başlamak için değil.
Başta hareketleri doğru yapamayacak, ağır kaldıramayacak, temeli yok.
Kaç set yapacağını, kaç tekrar yapacağını bilmeyecek. Püf noktaları da bilmeyecek.
Evde temeli yapıp spor salonuna başlamak her zaman benim açımdan daha iyidir.
Zira en hafif kilo bile bazı aletlerde ağır gelebilir.

Muci46

80+ Bronze
İstediğin soruyu sorabilirsin az çok bilgiliyimdir.
Başlangıç yapmak istiyorsan al 25 kiloluk set başla. İnternetten bir program buluruz.
Bodybuilding , powerlifting ,yoksa crossfit'cimisiniz hocammmm ???

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Kaç set yapacağını, kaç tekrar yapacağını bilmeyecek. Püf noktaları da bilmeyecek.
Spor salonunda hareketleri düzgün yapamayacak ama evde düzgün mü yapacak? Hareketleri bilmiyorsa orada antrenörler oluyor onlara sorar zaten onların orada bulunmasının amacı da bu. He antrenör yoksa salonda orada bir sürü kişi oluyor onlara sorsa gösterir zaten.
Kaç set yapacağını, kaç tekrar yapacağını evde öğrenebiliyor da salonda mı öğrenemiyor kardeşim?
Salonda ağırlık çeşitleri daha fazla olduğu için hiçbir sıkıntı çekmez. Her türlü ağırlığı kaldırabilir. 1 kilogramdan 100'lere giden çeşit çeşit ağırlıklar var.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Aksine, hareketleri evde de yapsa düzgün yapamayacak. Salonda en azından yardımcı olurlar. Ağır kaldırmasına gerek yok. Salona gidiyor diye gidip 100 kilo bench atmıcak başlangıç için. Orda da düşük kilo takıcak, formu oturtucak birkaç ay. Evde temel yapma diye bir şey yok. Evde nasıl bench atıcak? Squad atıcak? Deadlift yapıcak? Çoğu hareketi yapamayacak evde sehpa olmadığı için. (Bu arada başlangıçta bench hariç yazdığım hareketleri önermiyorum)

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849

Muci46

80+ Bronze

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Spor salonunda hareketleri düzgün yapamayacak ama evde düzgün mü yapacak? Hareketleri bilmiyorsa orada antrenörler oluyor onlara sorar zaten onların orada bulunmasının amacı da bu. He antrenör yoksa salonda orada bir sürü kişi oluyor onlara sorsa gösterir zaten.
Kaç set yapacağını, kaç tekrar yapacağını evde öğrenebiliyor da salonda mı öğrenemiyor kardeşim?
Salonda ağırlık çeşitleri daha fazla olduğu için hiçbir sıkıntı çekmez. Her türlü ağırlığı kaldırabilir. 1 kilogramdan 100'lere giden çeşit çeşit ağırlıklar var.
Aksine, hareketleri evde de yapsa düzgün yapamayacak. Salonda en azından yardımcı olurlar. Ağır kaldırmasına gerek yok. Salona gidiyor diye gidip 100 kilo bench atmıcak başlangıç için. Orda da düşük kilo takıcak, formu oturtucak birkaç ay. Evde temel yapma diye bir şey yok. Evde nasıl bench atıcak? Squad atıcak? Deadlift yapıcak? Çoğu hareketi yapamayacak evde sehpa olmadığı için. (Bu arada başlangıçta bench hariç yazdığım hareketleri önermiyorum)
Evde hareketler vahiy gelmeyecek zaten. Araştıracak temel oluşturacak, hocalara sormaktan iyidir diye düşünüyorum araştırmak.
Evde neden Squad yapamasın dostum ne alaka?.d
Spor salonu kadar imkan sağlamaz tabi ki normaldir. Lakin bir kaç ay çalışıp spor salonuna başlamak her türlü avantajdır dostlar.
Örnek vermek gerekirse sen sınavlara temelin olmadan çalışırsan az başarı sağlarsın, lakin temelin varsa başarın daha yüksek olacaktır.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Form var mı hocam kaç yıldır yapıyorsunuz ?
1. kez yazıldım, küçüğüm diye tekrar gitmedim 6 aydan sonra.(aileden dolayı)
2.kez yazıldım corona çıktı 3 ay devam ettim daha sonra edemedim.
Corona normalleşti gittim tekrar yazıldım, yine 4 5 ay devam ettim spor salonları kapandı.d
6 ay önce tekrar yazıldım, 2 ay gittim ve minibüs çarptı bir çok kırığım vardı yeni yeni iyileştim.
Başladım şu anda da. Umarım başıma bir şey gelmez.d

Top Bottom