Neler Yeni

Fitnesste kaslarım yanmıyor hissetmiyorum

Merhaba 2 haftadır fitnesse gidiyorum geçen senede 2 ay gitmiştim geçen seferde bu seferde örneğin pulldown yapıyorum fakat kasları hissetmiyorum ve yanma hissi gelmiyor diğer tamam yaparken bayağı tükeniyorum yoruluyorum fakat yanma hissetme yok nedeni nedir

thecarlos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan Özlü
Ağırlık yükseltmeyi dene.

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,971
İsim
Chloe Grace Moretz
daha deneyimli kisiler yorum yaparsa daha iyi olur ama tahminimce form yanlıs olsa bile gene de biraz da olsa hissederseniz başlangıçta her zaman ilk defa kütle olmaya basladıgı icin cok fazla yanma hissi olur tavisyem devam etmeniz ve ya etrafınızdakilere formda bir hata olup olmadını sormanız ve ağırlığı en yüksek değil en stabil yapabileceginz sekilde yapmanız

omerdgn42

80+ Bronze
Merhaba 2 haftadır fitnesse gidiyorum geçen senede 2 ay gitmiştim geçen seferde bu seferde örneğin pulldown yapıyorum fakat kasları hissetmiyorum ve yanma hissi gelmiyor diğer tamam yaparken bayağı tükeniyorum yoruluyorum fakat yanma hissetme yok nedeni nedir
Yanma hissi hissetmemen daha iyi zaten. Kaslar da hissedilme konusunda şunu diyim kısaca istersen araştır biraz ben kısa bahsedecem. Kasların farklı kasılma türleri var bazı kasılma türlerinde kası hissedersin bazılarında hissetmezsin bu gelişimini etiklemez ama.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu arada yağlı ılduğum için olabilirmi bel bölgemde bayağı yağ var fakat bacaklarım bisiklet sürdüğüm için bayağı güçlü bacak çalıştığımda özellikle arka bacak hissedebiliyorum hareketi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ağırlık yükseltmeyi dene.
Ağır yapmaya çalışıyorum 10 tekrarı getiremiyorum genelde 8 de tıkanıyorum

thecarlos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Furkan Özlü
Bu arada yağlı ılduğum için olabilirmi bel bölgemde bayağı yağ var fakat bacaklarım bisiklet sürdüğüm için bayağı güçlü bacak çalıştığımda özellikle arka bacak hissedebiliyorum hareketi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ağır yapmaya çalışıyorum 10 tekrarı getiremiyorum genelde 8 de tıkanıyorum
6 tekrar yap en az. 6 ya göre ayarla kendini. xx ağırlığında en fazla 6 yapabiliyorum de.

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vesalius
Büyük kas grupları örneğin latissimus dorsi'yi tükenişe götürmek, o bölgede pump hissetmek, küçük kas gruplarına göre çok daha zordur. Bunu sağlayabilmek için doğru formda çekişi tamamlamanız, hareketin pozitif aşaması olan konsantrik kontraksiyonunun yanı sıra negatif aşaması olan eksantrik kontraksiyon aşamasını da kontrollü şekilde yapmanız lazım. Örneğin 2sn de çekiyorsanız, 1 sn ye sıkıştırma yapıp izometrik kasılmada kası tutmalı, geri bırakış aşamasında skapular stabilizasyonu bozmadan ve geriye ileri salınım yapmadan geri bırakışı 3 sn de, ağırlığı kontrollü ama kesintisiz şekilde başlangıç pozisyonuna getirerek yapmalısınız.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Büyük kas grupları örneğin latissimus dorsi'yi tükenişe götürmek, o bölgede pump hissetmek, küçük kas gruplarına göre çok daha zordur. Bunu sağlayabilmek için doğru formda çekişi tamamlamanız, hareketin pozitif aşaması olan konsantrik kontraksiyonunun yanı sıra negatif aşaması olan eksantrik kontraksiyon aşamasını da kontrollü şekilde yapmanız lazım. Örneğin 2sn de çekiyorsanız, 1 sn ye sıkıştırma yapıp izometrik kasılmada kası tutmalı, geri bırakış aşamasında skapular stabilizasyonu bozmadan ve geriye ileri salınım yapmadan geri bırakışı 3 sn de, ağırlığı kontrollü ama kesintisiz şekilde başlangıç pozisyonuna getirerek yapmalısınız.
Teşekkürler hocam

Makaroni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hasip İzmirli
İdmanlara başladıktan 3 ay sonra kas gelişimine hazır hale gelir...6 ay sonra kas kütlen çok yavaşda olsa artmaya başlar...

2 haftadır çalışıyorum demişsin şu an ağıRlık artırırsın yüksek ihtimalle sakatlanırsın...

Ancak 2 sene sonunda vücut toparlanmaya başlayacak...

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
506
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
tekrar yapabildiğin kadar yap sonra stabil pozisyonda sabit ağırlığı tutmaya çalış taki elin kendiliğinden düşene kadar. bu şekilde kas sertleşecek idman sonrasında da ağrıyı hissedeceksin

M50B28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Anıl
Bazı kas gruplarını hissetmek zor olabiliyor. Yaklaşık 2.5 yıldır fitness yapıyorum ama sırtımı hissetmek gerçekten çok zor oldu. Son 6 ay hatta uzun süredir iş güç sebebiyle rutinimi sağlayamadım. Geçen 2-3 set evde şınav çektim. 2 gün sırt kaslarım ağrıdı. Bu yüzden çok takılmamak lazım her kası hissedemeyebilirsin.

Tek tavsiyem beline dikkat et dostum. Kas yapıcam diye kötü duruş sergileyip beline zarar verme. Bel boşluğunu sağla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,027,127
Üyeler
162,781
Son üye
secoist
Top Bottom