Neler Yeni

Flash Bellek Temizleme Rehberi

Ezes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren
Instagram
yipranmisduygular
Öncelikle şunu belirteyim T ile başlayan forum sitesinde bu konunun aynısını görmüş olabilirsiniz ya da görmüşseniz o da bana aittir. (reklam olmasın diye site ismi vermedim ama kullanıcı adım Eros'tu)
Flash belleğinizi aşağıdaki anlatacağım yöntemle tamamen sıfırlayabilirsiniz. Biçimlendirme yöntemini kullandığımızda bazen flash bellek algılanamayabiliyor. Ya da "USB sürücüsü içine bir disk yerleştirin" hatası alırsanız bu yöntem ile çözüme ulaşabilirsiniz.🙂

Windows logosu + R tuşuna basarak "çalıştır"ı açıyoruz.
Diskpart yazıp tamama tıklıyoruz. Açılan ekrana sırasıyla şu komutları yazıp enter'a basıyoruz.
  1. diskpart
  2. list disk
  3. sel disk x (x bir numaradır. Disk listesinden flash belleğinizin numarasını bulup x yerine o numarayı yazacaksınız.)
  4. clean
En son clean komutundan sonra "DiskPart succeeded in cleaning the disk." yazısını aldıktan sonra ekranı kapatıyoruz.

3.PNG

Daha sonra flash belleğinizi bilgisayardan çıkartın ve geri takın. Ardından "Disk Yönetimi"ne girin (sol alttaki windows logosuna sağ tıklayarak girebilirsiniz) ve ayrılmamış siyahla belirtilmiş USB diskinize sağ tıklayıp "Yeni Basit Birim" seçeneğini seçin. Yeni basit birim sihirbazında flash belleğinizin birim harfini ve birim adını kendinize göre değiştirebilirsiniz.

Ekran Alıntısı.PNG

Sihirbaz üzerinde ayarlamaları yapıp ilerledikten sonra yaklaşık 15-20 saniye sürecek bir biçimlendirme yapılacak. Biçimlendirme bittikten sonra işlemimiz tamamlanacaktır. Flash belleğiniz hazır!

2.PNG

Son düzenleme:
Top Bottom