Dediğim şekilde f(2x-1)i aynen aç ve karşıya yolla, g(x) 13 çıkıyor ve bu hep aynıdır.bunları biliyorum ama cevap nasıl 17 çıkıyor
bunları biliyorum ama cevap nasıl 17 çıkıyorBirim fonk:
F(x)=x yani içteki ile dıştaki aynı.
Sabit fonk:
F(x) için x ne olursa olsun f(x) hep synı değeri alır.
Burdan sonrasını kendin yapmanı öneririm, hazır alarak yapınca o soru pek kalıcı olmayabiliyor çünkü.
Dediğim şekilde f(2x-1)i aynen aç ve karşıya yolla, g(x) 13 çıkıyor ve bu hep aynıdır.bunları biliyorum ama cevap nasıl 17 çıkıyor
neden 13 çıkıyor 12 çıkması gerekmiyo muDediğim şekilde f(2x-1)i aynen aç ve karşıya yolla, g(x) 13 çıkıyor ve bu hep aynıdır.
Sonra aşağıya in, orada da g(14) yerine 13 yaz, f(4) yerine 4ü yaz, 17i buluyorsun.
Hayır, 2x-1'i karşıya - ile çarpıp atın, G(X)=13 geliyor.neden 13 çıkıyor 12 çıkması gerekmiyo mu
Bu en kolaylarından zaten.Ulan dersten kacıp forma giriyom fonksiyon sorusu görüyorum
Hoca bize bu ikisini anlatırken dalga geçip duruyordu.Ulan dersten kacıp forma giriyom fonksiyon sorusu görüyorum
derslere girmedim önüme versen çözememHayır, 2x-1'i karşıya - ile çarpıp atın, G(X)=13 geliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu en kolaylarından zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hoca bize bu ikisini anlatırken dalga geçip duruyordu.
ya rabbim biz okurken sen cevap yazmışsın bi yavaş ol domadın mı en iyi cevaplaraBirim fonk:
F(x)=x yani içteki ile dıştaki aynı.
Sabit fonk:
F(x) için x ne olursa olsun f(x) hep synı değeri alır.
Burdan sonrasını kendin yapmanı öneririm, hazır alarak yapınca o soru pek kalıcı olmayabiliyor çünkü.