Neler Yeni

Format atarken mavi ekran hatasi

halilc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Halil
Usbden format atarken mavi ekran hatası veriyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,070
İsim
Emre Zengin
Usbden format atarken mavi ekran hatası veriyor
Sorunun tam olarak neydi hocam? Format ekranına erişmeye çalışırken mavi ekran mı yiyorsun? Şuan Windows yüklü mü sisteminde?

halilc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Halil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
USB den format atmaya çalışıyorum Windows da erisimim yok diski bicimlendirdim yüklemeye geçtiğinde hata veriyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,070
İsim
Emre Zengin
USB den format atmaya çalışıyorum Windows da erisimim yok diski bicimlendirdim yüklemeye geçtiğinde hata veriyor
USB belleğindeki Windows dosyalarında bir sorun olmadı di mi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,070
İsim
Emre Zengin
Diskinde de bir problem olabilir. Diski biçimlendirdikten sonra Yeni yazana basıp diski parçalara ayır. Ondan sonra en yüksek GB'lı olanı seçip Windows'u kur bakalım ona. Kurmaya başladığın gibi bakalım mavi ekran verecek mi? Elinde başka bilgisayar var mı bu arada? Bir de sistem özelliklerin nedir?

halilc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Halil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diski böldüm Gine olmadı i5 işlemcili PC var

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
1. Bilgisayarınız için uygun olan windows işletim sisteminin olduğundan emin olunuz.
2. Kurmak istediğiniz windows sisteminin hatalı olmadığına emin olun. Hatalı eksik olan dosyalar için yeniden windows iso dosyasını tekrardan indirin mümkünse eğer orijinal olan windows iso dosyasını tercih edin. Ellenmiş olan sistemleri kurmayın.
3. Rufus veya ventoy usbdisk bootable kurulum yapmak için bu iki programdan birini kullanın.
4. Kuruluma geçmeden evvel bios ayarlarınızın doğru yapılandırmaya sahip olduğuna emin olun. Mümkünse eğer bios ayarlarınızı sıfırlayın. Usb diskten kurulum yapılacağı için usbdisk'i kurulum için ilk sıraya alın biosu kaydederek windows kurulumuna başlayın.
5. Mavi ekranı donanımsal olarak alıyorsanız eğer donanımdan kaynaklı olabilir. Yazılımsal bios ayarlarında windows kurulumu için gerekli ayarlamaları yapmakta sorunu çözecektir.
6. Uefi ve legacy kurulumlarından herhangi birine sahipseniz eğer örnekle: Uefi ise bios ayarlarından secureboot disable olarak ayarı değiştirin.

Üstteki yazdıklarımdan herhangi birinden sorun olması muhtemeldir. Yazdıklarım genele hitaptır. Saygılarımla.

Top Bottom