Format atarken ssd yi seçmek yerine harddiski seçtim.

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar bilgisayarıma format atayım dedim.Rufus ile windows 11 yazdırdım.Format ekranına kadar her şeyi normal yaptım (biçimlendirmeler vs.). Ardından ssd mi seçmek yerine yanlışlıkla harddiskimi seçtim. Windows kuruluyor dedi ve %40’larda “windows kurulamıyor” diye bir hata aldım.Ardından aklıma yanlışlıkla harddiskimi seçtiğim geldi ve şimdi ssd yi seçip kurayım dedim, fakat şimdi de biostan usble başlatamıyorum.

Video:

videoda sağ altta sata6 ilk sırada gözüküyor, orada flash bellek olmalı, tıklayıp sürükleyerek (köşesindeki noktalardan) yukarı taşıyabilirsin, alternatif olarak hdd nin sata bağlantısını çıkar, ssd boş olacağı için otomatik usbden boot etmesi lazım

videoda sağ altta sata6 ilk sırada gözüküyor, orada flash bellek olmalı, tıklayıp sürükleyerek (köşesindeki noktalardan) yukarı taşıyabilirsin, alternatif olarak hdd nin sata bağlantısını çıkar, ssd boş olacağı için otomatik usbden boot etmesi lazım
Zaten boot menuden basıp usbyi seçiyorum bir alakası yok. Usbyi üste de alsam onu başkatamadığı için diğer sıraya geçiyor.

Rufus la usb yi hazırladığını söylemişsin ozaman disk bölüm düzeninden mbr ile yaptıysan tekrar gpt olarak yapmanı, yok eğer usb yi gpt olarak hazırladıysan mbr olarak hazırlamanı tavsiye ederim. Eski bilgisayarlarda mbr disk bölüm düzeni çalışır. Alternatif google da windows 10 için (hala var) usb hazırlama tool u var onuda deneyebilirsin.

1760541919843.webp

1760541966309.webp

Rufus la usb yi hazırladığını söylemişsin ozaman disk bölüm düzeninden mbr ile yaptıysan tekrar gpt olarak yapmanı, yok eğer usb yi gpt olarak hazırladıysan mbr olarak hazırlamanı tavsiye ederim. Eski bilgisayarlarda mbr disk bölüm düzeni çalışır. Alternatif google da windows 10 için (hala var) usb hazırlama tool u var onuda deneyebilirsin.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bilgisayarım eski değil. SSD’ye kuracağım fakat usbden başlatamıyor.USB’yi de gpt kurdum.

Geri