Neler Yeni

Format sonrası düşük internet hızı sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yiğit Boğa
Merhabalar, bilgisayarıma format attım, Windows'u komple baştan kurdum. Fakat internet hız sorunu yaşamaya başladım. Format öncesi tam olarak hızı alabiliyordum. Normalde internetim 1gbps hızında fakat şu an 100mbps ile sınırlandırılmış. Mobilde denedim sıkıntı yaşamıyorum yani sorun bilgisayar kaynaklı. Bütün Windows sürücülerini güncelledim. Tekrar tekrar güncelleştirme denetledim. Başka güncelleştirme kalmadı. Aygıt yöneticisinde güncel olmayan hiçbir sürücü görünmüyor. Ethernet driver yükledim aynı, intel sürücü yükleme programı yükledim ve taradım durum aynı. Yardımınız için teşekkür ederim.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14.2 KB · Hit: 96

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin
Merhabalar, bilgisayarıma format attım, Windows'u komple baştan kurdum. Fakat internet hız sorunu yaşamaya başladım. Format öncesi tam olarak hızı alabiliyordum. Normalde internetim 1gbps hızında fakat şu an 100mbps ile sınırlandırılmış. Mobilde denedim sıkıntı yaşamıyorum yani sorun bilgisayar kaynaklı. Bütün Windows sürücülerini güncelledim. Tekrar tekrar güncelleştirme denetledim. Başka güncelleştirme kalmadı. Aygıt yöneticisinde güncel olmayan hiçbir sürücü görünmüyor. Ethernet driver yükledim aynı, intel sürücü yükleme programı yükledim ve taradım durum aynı. Yardımınız için teşekkür ederim.
Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezine gir hocam. Orada Ethernet yazana bas. Gelen ekranda Özellikler de. Ondan sonraki gelen ekranda Yapılandır yazana bas. Ondan sonraki gelen ekranda da Gelişmiş sekmesine gir ve oradan Speed & Duplex seçeneğine basıp 1.0 Gbps Full Duplexi seç.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (296).png
    Ekran Görüntüsü (296).png
    133.7 KB · Hit: 219
  • Ekran Görüntüsü (297).png
    Ekran Görüntüsü (297).png
    163.3 KB · Hit: 196
  • Ekran Görüntüsü (298).png
    Ekran Görüntüsü (298).png
    180.7 KB · Hit: 195
  • Ekran Görüntüsü (299).png
    Ekran Görüntüsü (299).png
    174.2 KB · Hit: 203
  • Ekran Görüntüsü (300).png
    Ekran Görüntüsü (300).png
    191 KB · Hit: 208
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yiğit Boğa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezine gir hocam. Orada Ethernet yazana bas. Gelen ekranda Özellikler de. Ondan sonraki gelen ekranda Yapılandır yazana bas. Ondan sonraki gelen ekranda da Gelişmiş sekmesine gir ve oradan Speed & Duplex seçeneğine basıp 1.0 Gbps Full Duplexi seç.
Dediğiniz gibi yaptım aynı şekilde devam etmektedir.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    17.7 KB · Hit: 64

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yiğit Boğa
msi h110m pro-vd sitesi üzerinden ethernet driverı yükledim denedim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin
msi h110m pro-vd sitesi üzerinden ethernet driverı yükledim denedim.
Tekrardan dene bakalım. Windows Update üstünden isteğe bağlı sürücüleri de kontrol et. (Windows 11 kullanıyorsan gelişmiş seçeneklere basıp isteğe bağlı sürücüleri kontrol et.) LAN kablosunu kasadan çıkarıp tak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yiğit Boğa
Tekrardan dene bakalım. Windows Update üstünden isteğe bağlı sürücüleri de kontrol et. (Windows 11 kullanıyorsan gelişmiş seçeneklere basıp isteğe bağlı sürücüleri kontrol et.) LAN kablosunu kasadan çıkarıp tak.
Çok teşekkür ederim yardımınız için, saatlerdir uğraş sonunda modemi kapatıp açtım bilgisayar yeni ağ profili oluşturulsun mu bildirimi verdi evet dedim ve yeni profille birlikte sorun çözüldü. Bazen sorunların çözümleri hiç beklenmedik derecede basit şekilde olabiliyormuş. :)

Top Bottom