Merhabalar,oldukça eski bir hp laptop var elimde.Usb ile format attıktan sonra ses gelmemeye başladı.Ben de chipseti ve windows update güncelleştirmelerini yaptım ama hala düzelmedi.Daha fazla uğraşıp bir şeyleri bozmak istemedim pek bilgili birisi değilim bilgisayarlar hakkında.O sebepten yardım almaya karar verdim bazı hususlarda yardımcı olursanız çok sevinirim.Öncelikli sorunum ses yok.High definition audio device var ama eskiden realtek high definitiın audio vardı.Realtek kurmaya çalıştım ama beceremedim.Diğer sorularım da laptopa son çıkan bios desteği 28 ağustos 2021 benim bios sürümüm ise 2 ağustos 2021 26 gün için biosu güncellemeye değer mi yoksa hiç gerek yok mu.Anakartı da bilmediğim için son bios ile neler eklenmiş bakamıyorum sadece laptopun modelini biliyorum her şeye oradan baktım.İkinci olarak harici ve dahili ekran kartlarını ve chipseti güncelledim harici ekran kartını ddu ile kaldırıp temiz kurdum dahiliyi ise intelin sitesinden güncelleştirici yükleyip güncelledim.Chipseti doğru güncelleyebildim mi onu bile bilmiyorum.şimdi ne yapmam lazım hp support asistan indirip her şeyi ordan mı yapayım yoksa sizin yardımınız ile elle mi kurayım sürücüleri baştan.Ayrıca format sonrası bilgisayar oldukça hızlıydı sürücü güncellemeri sonrası(windows updateler değil elle manuel yaptıklarım) yavaşladı gibi hissediyorum.Şimdiden teşekkür ederim.