Format sonrası virüs hala pc de kalabilir mi ?

•KoRkMaZ•

80+ Silver
Reaksiyon skoru
776
Ek: dostlar ben bu işin içinden çıkamadım şimdi de kurtarma ekranı çoktı tavsiyesi olan var mı

merhaba dostlar. bilgisayarda garip bir sorun çıkıyor. sorunun ne olduğunu anlatmayacağım çünkü konu açmıştım bilen ya da yazan çıkmadı.
özetle: bilgisayarımda son olarak virüs olabileceğimi düşünerek pc de ne varsa yoksa kaldırıp temiz kurulum yaptım. ilk indirdiğim uygulama kaspersky. plus üyeliğim var ve tüm izinleri verdiğim için riskli hiçbir şey indirtmiyor. her şeye rağmen formatla gitmeyen bir virüs bulaşmış olabilir mi ? böyle bir şey var mı ? tam tarama yaptığımda kaspersky hiç bir sorun yok diyor.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    473.9 KB · Hit: 29
Son düzenleme:
merhaba dostlar. bilgisayarda garip bir sorun çıkıyor. sorunun ne olduğunu anlatmayacağım çünkü konu açmıştım bilen ya da yazan çıkmadı.
özetle: bilgisayarımda son olarak virüs olabileceğimi düşünerek pc de ne varsa yoksa kaldırıp temiz kurulum yaptım. ilk indirdiğim uygulama kaspersky. plus üyeliğim var ve tüm izinleri verdiğim için riskli hiçbir şey indirtmiyor. her şeye rağmen formatla gitmeyen bir virüs bulaşmış olabilir mi ? böyle bir şey var mı ? tam tarama yaptığımda kaspersky hiç bir sorun yok diyor.
Konu linkini falan bıraksaydın bari 😀

Belli virüsler formatla da kalabiliyor ama sorunun ne olduğuna göre daha doğru yorum yapılır buna. Çoğu virüs (neredeyse hepsi denecek kadar çoğu) formatla gider.

Konu linkini falan bıraksaydın bari 😀

Belli virüsler formatla da kalabiliyor ama sorunun ne olduğuna göre daha doğru yorum yapılır buna. Çoğu virüs (neredeyse hepsi denecek kadar çoğu) formatla gid

kardom gridin kullanıyorum ben hepsine bin basar onunla bir tarat istersen

Cidden garip sorunmuş. Aklıma gelen ihtimalleri söyleyim temiz kurulum için kullandığınız iso dosyasında virüs olabilir veya kurulum usb si de virüs olan bilgisayarda hazırlandı ise virüs büyük ihtimalle kendini USB belleğe de kopyalamıştır öyle geçmiştir. Formatı USB kullanmadan işletim sisteminden attıysan o da sıkıntılı oluyor genelde.

Bazı virüsler Windows servislerini taklit ettiği için pek belli olmuyor onlardan birine denk gelmiş olabilirsiniz. Ben en son Windows 7 de öyle bir şey yaşadım ama sizinki kadar karışık değildi.

Cidden garip sorunmuş. Aklıma gelen ihtimalleri söyleyim temiz kurulum için kullandığınız iso dosyasında virüs olabilir veya kurulum usb si de virüs olan bilgisayarda hazırlandı ise virüs büyük ihtimalle kendini USB belleğe de kopyalamıştır öyle geçmiştir. Formatı USB kullanmadan işletim sisteminden attıysan o da sıkıntılı oluyor genelde.

Bazı virüsler Windows servislerini taklit ettiği için pek belli olmuyor onlardan birine denk gelmiş olabilirsiniz. Ben en son Windows 7 de öyle bir şey yaşadım ama sizinki kadar karışık değildi.
merhaba hocam bilgisayara yeni geçtim de. usb'yi yeni almıştım 1-2 sene önce sadece ve sadece format için kullandım. fat32 formatında her zaman. kasper'in aygıt tarayıcısını da bunda kullandığımda sorun yine yoktu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kardom gridin kullanıyorum ben hepsine bin basar onunla bir tarat istersen
Bu uygulamayı denedikten sonra hala sorunu yaşayıp yaşamadığını belirt
Ekran görüntüsü 2025-07-22 184721.webp

sorun bulamadı tam tarama yaptım

Modemi sıfırlayıp format atmayı dene.

KVRT ile tüm parametreleri seç tarat yeterli

Son düzenleme:
sorun bulamadı tam tarama yaptım
kardom gelişmiş seçeneklerden activex vs aktif edip taradın değil mi? Eğer virüs yok ve bu sorun devam ediyorsa BIOS ile alakalı olabilir bana bios sürüm no yazar mısın kardom?

Modemi sıfırlayıp format atmayı dene.
KVRT ile tüm parametreleri seç tarat yeterli
kardom gelişmiş seçeneklerden activex vs aktif edip taradın değil mi? Eğer virüs yok ve bu sorun devam ediyorsa BIOS ile alakalı olabilir bana bios sürüm no yazar mısın kardom?
kulaklığı astığım bi stant vardı usb ile rampage'nin onu usb den çekince sorun gittti gibi şuanda deniyorum. klavye arızalı diye yeni klavye almıştım bide xd. usb ile bağlanan bi cihazın böyle bir sorun oluşturduğunu ne duydum ne gördüm.

kulaklığı astığım bi stant vardı usb ile rampage'nin onu usb den çekince sorun gittti gibi şuanda deniyorum. klavye arızalı diye yeni klavye almıştım bide xd. usb ile bağlanan bi cihazın böyle bir sorun oluşturduğunu ne duydum ne gördüm.
usbler kısa devre yaptırabilir buda sorun olur normal bir durum hiç bozuk usb kullanmadığın için bilmiyorsun :D

Geri