Yardım FORMATTAN SONRA 300 FPS DÜŞTÜ

1caagri

80+
Reaksiyon skoru
33
Arkadaşlar selamlar rtx 4070 super, 7800x3d kullanıyorum işlemcim 2 aylık geçenlerde format attım pcye, ortalama 650-700 Fps alırken 400-450 fpslere düştü nedenini bilmiyorum ayarlarım aynı oyun değil de pc içinden mi ayarları yapmadım bilmiyorum hangi ayarları yapmam gerekiyor ya da bu fps düşmesinin sebebi nedir ?

ilk olarak bios ayarlarını kontrol et ram hızlarını, genelde formattan sonra bios ayarlarında değişme olmaz ama ne olur olmaz bak
ekran kartı sürücün güncel değilse güncelle
windows aktif olmayabilir veya son sürümde olmayabilir, güncelleyebilirsin
windows güç planı dengelediyse performansa alabilirsin
Anakart modelinin sürücülerini indirebilirsin

Şu an için aklıma gelenler bunlar, aralarında yapmadıkların varsa etki eder

Sonrasında da furmark, cinebench gibi testlerde sıcaklık ve fps değerlerine bakıp format öncesi haliyle kıyaslayabilirsin.
Bir de hangi oyunda 600 700 fps alırken 300 400 fpslere düştü işlemci odaklı mı yoksa ekran kartı mı

Cs2de oluyor hocam işlemci odaklı ama formattan önce Furmark tarzı testleri hiç yapmadım ekran kartı ve Windows güncel, güç planına akşam bakacağım ayarlamadım diye hatırlıyorum ama o kadar etki eder mi sizce

Cs2de oluyor hocam işlemci odaklı ama formattan önce Furmark tarzı testleri hiç yapmadım ekran kartı ve Windows güncel, güç planına akşam bakacağım ayarlamadım diye hatırlıyorum ama o kadar etki eder mi sizce
onu ayarlamadıysan işlemciyi tam kullanmaz ve o kadar fark da normal olur

Geri