Neler Yeni

Formattan sonra çok düşük fps

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
oğuzhan ege
Sen büyük ihtimalle Legacy olarak kurdun Windows'u (Yani UEFI olarak kurmadın.) Onu Enabled yapıp kaydedip çıkın hocam.
O dediğiniz ayarda auto olarak kalıyor sistem açıldı bu özellik destekliyor yani bu sistemde teşekkür ederim.

Ekler

• IMG_20230301_160111.jpg
    IMG_20230301_160111.jpg
    3.8 MB · Hit: 32

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
O dediğiniz ayarda auto olarak kalıyor sistem açıldı bu özellik destekliyor yani bu sistemde teşekkür ederim.
Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atabilir misin?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
oğuzhan ege
Dediğim gibi Windows UEFI kurulmamış. mbr2gpt yapman gerek sistemin UEFI olması için. Bir tane video vardı onu bulursam mesajımı düzenleyip atıcam hocam.
bu dediğiniz şeyi yapınca benim için ne değişcek hocam her şey için saol bu arada ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
bu dediğiniz şeyi yapınca benim için ne değişcek hocam her şey için saol bu arada ?
Sistemin UEFI olacak. Günümüzdeki yeni çıkan bütün bilgisayarlara UEFI Windows kuruyorlar. Sen USB belleği hazırlarken CSM (Legacy) olarak hazırlamışsın. GPT (UEFI) olarak hazırlaman gerekirdi.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
oğuzhan ege
Sistemin UEFI olacak. Günümüzdeki yeni çıkan bütün bilgisayarlara UEFI Windows kuruyorlar. Sen USB belleği hazırlarken CSM (Legacy) olarak hazırlamışsın. GPT (UEFI) olarak hazırlaman gerekirdi.
şu an böyle dursa sıkıntı olur mu şuan yapsam fazla değişiklik olmucak gibime geldide.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
şu an böyle dursa sıkıntı olur mu şuan yapsam fazla değişiklik olmucak gibime geldide.
UEFI yapmanı tavsiye ederim hocam. BIOS'ta Resize BAR, Fast Boot gibi özellikler UEFI ayarlarda daha stabil çalışıyor. Normalde Resize BAR içinde Launch CSM'in devre dışı kalması gerekiyor. Şuan sende aktif o.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
oğuzhan ege
UEFI yapmanı tavsiye ederim hocam. BIOS'ta Resize BAR, Fast Boot gibi özellikler UEFI ayarlarda daha stabil çalışıyor. Normalde Resize BAR içinde Launch CSM'in devre dışı kalması gerekiyor. Şuan sende aktif o.
anladım hocam ozaman sonra bakıcam o attığın videoda zaten hiç bir şey silinmeden oluyor onu yaparım şu an attığım fotolarda ama o dediğniz özellikler açık demi genede çalışıyor yani.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
anladım hocam ozaman sonra bakıcam o attığın videoda zaten hiç bir şey silinmeden oluyor onu yaparım şu an attığım fotolarda ama o dediğniz özellikler açık demi genede çalışıyor yani.
Normalde çalışmaması gerekirdi. Çünkü sen bunları aktif edince Launch CSM Disabled konuma geldi ve sistemin açılmadı. Sen tekrardan Launch CSM'i Enabled yapıp kaydedip çıktın. Belki sen çıktıktan sonra bu ayarlar BIOS'tan tekrardan Pasif hale gelmiş olabilir.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
oğuzhan ege
Normalde çalışmaması gerekirdi. Çünkü sen bunları aktif edince Launch CSM Disabled konuma geldi ve sistemin açılmadı. Sen tekrardan Launch CSM'i Enabled yapıp kaydedip çıktın. Belki sen çıktıktan sonra bu ayarlar BIOS'tan tekrardan Pasif hale gelmiş olabilir.
anladım hocam tekrar kontrol edeceğim sonra eyer pasif hale gelmediyse biraz takılıp dediğinizi yapıcam ama oyunlarda 10 15 fps artışı var gibi gözlemlerim sonucunda. oyundan oyuna daha fazla fps de veriyor. forumda dikkat çeken insanlardansınız saol.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
anladım hocam tekrar kontrol edeceğim sonra eyer pasif hale gelmediyse biraz takılıp dediğinizi yapıcam ama oyunlarda 10 15 fps artışı var gibi gözlemlerim sonucunda.
Dediğim AMD sürücü işlemini yaptın mı?

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
oğuzhan ege
Dediğim AMD sürücü işlemini yaptın mı?
şu anda onu yapmadım rust oynadığımız için ekiple yapınca haber vereceğim format atmadan önce kullandığım sürümde oydu büyük ihtimal.

Top Bottom