Neler Yeni

Yardım Fortnite düşük FPS ve Drop sorunu

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Altta bıraktığım videoda ki ayarlarla aynı ayarları yapmama rağmen ben 58 - 72 FPS alıyorum.
Kapalı ortama falan girince en fazla 88 FPS'e kadar çıkabiliyor. Aynı zamanda oyunu ilk açtığımda yer yer drop yiyorum. Daha sonra ise nadiren küçük droplar olabiliyor.
Ekstra olarak kartıma bilinçli bir şekilde bu forumdan bir arakadaşın yardımını alarak UV ve azıcık OC yapılmıştır.

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan
1617277635770.png

Sistem sizinkisinden güçlü videonun açıklama kısmından bakabilirsiniz.

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan
R5 3600 İşlemcisi 1660 Super ekran kartını besleyebiliyor.
Bende R3 3100 var bu da rahatlıkla 1660 Super ekran kartını besleyebiliyor. Bu durumda fark nedir?
Beslemesi başka fps başka evet besleyebilir fakat ordaki işlemci daha güçlü olduğundan dolayı sizinkisine göre daha fazla fps alıyor

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Beslemesi başka fps başka evet besleyebilir fakat ordaki işlemci daha güçlü olduğundan dolayı sizinkisine göre daha fazla fps alıyor
Kardeşim ne alaka beslemesi başka? Kafan mı güzel?
Bir işlemci ekran kartının ne kadarını kullanmasını sağlıyorsa yani besleyebiliyorsa o kadar FPS alır bunun sınırı da ekran kartının %100 kullanıma ulaşmasıdır. Epic ayarlarda adam 90 - 110 FPS alıyor. Ben ise 60 - 72 civarı FPS alıyorum.

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan
Bir işlemci ekran kartının ne kadarını kullanmasını sağlıyorsa yani besleyebiliyorsa o kadar FPS alır bunun sınırı da ekran kartının %100 kullanıma ulaşmasıdır. Epic ayarlarda adam 90 - 110 FPS alıyor. Ben ise 60 - 72 civarı FPS alıyorum.
Ben o anlamda demedim ki :/

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Ben o anlamda demedim ki :/
Beslemesi başka diyorsun. Sistem seçerken en önemli dikkat edilmesi gereken şey seçtiğin CPU'nun elinde ki GPU'yu besleyebiliyor olmasıdır.
Okuduğuma yanıt verdim başka hangi anlamdan bahsediyor olabilirsin?

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Kimseyle öyle konuşamazsın kendine gel.Adamda ryzen 5 var Oc'lamıştır ve senin sisteminden daha iyi adamın sistemi,daha çok alması normal.

Ekler

• resim_2021-04-01_145907.png
    resim_2021-04-01_145907.png
    40.3 KB · Hit: 40
  • ryzen 3.PNG
    ryzen 3.PNG
    46.8 KB · Hit: 48

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Kimseyle öyle konuşamazsın kendine gel.Adamda ryzen 5 var Oc'lamıştır ve senin sisteminden daha iyi adamın sistemi,daha çok alması normal.
Yanlış bir şey söylemedim ben sen niye celalleniyorsun ki?
Bilgisayar hakkında bilgi sahibi olan birileri de bir şeyler yazsa keşke. :(
Ayrıyeten ben de yukarıda karta OC yaptığımı söyledim ve ekstra olarak bende ki kart da kendiliğinde OC'lu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her şeyden önce bu kartın stok halinde 80 - 90 FPS'leri görebiliyorken benim aldığım 60 FPS'lerin normal olduğunu mu söylüyorsun yani?

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Ayrıyeten ben de yukarıda karta OC yaptığımı söyledim ve ekstra olarak bende ki kart da kendiliğinde OC'lu.
Bak güzel kardeşim, adamın birçok parçası seninkinden daha iyi.Bu da fazla fps almasını normalleştiriyor.Fps'inden şikayetçiysen gidip ayarları bir tık kısabilirsin ? Forumda böyle konuşamazsın burası her yaştan kişilerin olduğu biryer.Buraya yazan kişiler bilgi sahibi olmasaydı yazmazdı bunu kafanda biryere not et.OC yaptığını gördüm ama dediğim gibi adamın özellikle işlemcisi seninkinden çok daha iyi.Bu arada kendiliğinden OC'lu karta nasıl OC yaptın tekrardan merak ediyorum :D

Bak güzel kardeşim, adamın birçok parçası seninkinden daha iyi.Bu da fazla fps almasını normalleştiriyor.Fps'inden şikayetçiysen gidip ayarları bir tık kısabilirsin ? Forumda böyle konuşamazsın burası her yaştan kişilerin olduğu biryer.Buraya yazan kişiler bilgi sahibi olmasaydı yazmazdı bunu kafanda biryere not et.OC yaptığını gördüm ama dediğim gibi adamın özellikle işlemcisi seninkinden çok daha iyi.Bu arada kendiliğinden OC'lu karta nasıl OC yaptın tekrardan merak ediyorum :D
@GeorgeFlips gül sen gül daha çok gülersin :D

Her şeyden önce bu kartın stok halinde 80 - 90 FPS'leri görebiliyorken benim aldığım 60 FPS'lerin normal olduğunu mu söylüyorsun yani?
Isı değerleri fazla geliyorsa veya kartta sorun varsa normaldir.OC yapan ben değilim sensin.Hata sende yani.

Son düzenleme:

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Aşırı boş konuşuyorsun şuan seninle muhattap bile olmazdım fakat bu son olsun.
Benim sistemim de ki parçalar birbirine denk gelecek şekilde başka bir forumdan arkadaşlarla topladığımız parçalardır. Yani herhangi bir parçanın bir diğerinin altında kaldığı falan yok. Ayrıca yukarıda yanlış bir şey yazdığımı falan düşünmüyorum. 3. Olarak bu forumda bilgi sahibi olan olmayan bir çok kişi gördüm. Klavyesi olan yazıyor işte...
İlk olarak Oyunları görüntüleyebilmemizi sağlayan şey GPU'dur. Bunun haricinde GPU'nun kolaylıkla işini yapabilmesi için CPU'nun da onu besleyebilmesi gerekir. Yani ikisi denk olmalıdır bir birlerine. Bu bende var mı? var. O zaman geriye tek sorun RAM'ler kalıyor. Ramlerin çalışma hızlarının ise CPU'yu besleyebiliyor olması gerekir. CL16 3200 MHZ R3 3100'e denk bir RAM türüdür. Bundan ötürü de bir sorunumuz kalmıyor geriye. Peki bu durumda FPS'i etkileyen şeyin ne olduğu söylüyorsun bana? Hala R5 3600 mü diyeceksin?

@GeorgeFlips gül sen gül daha çok gülersin :D

Isı değerleri fazla geliyorsa veya kartta sorun varsa normaldir.OC yapan ben değilim sensin.Hata sende yani.
@kandes22 İle birlikte yapmıştık. Kendisi bu konuda tecrübeli bir kişi. Isı değerlerini UV sayesinde düşürdük ki zaten yukarıda UV yaptığımı da belirtmişim bunu da okumamışsın herhalde. Ayrıca kart bozuk olsa bir şekilde testlerde veya oyun esnasında reaksiyon gösterirdi değil mi güzel kardeşim?
Sırf gülücük attım diye cevap vermene de gerek yoktu ama senin klavyen.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Benim sistemim de ki parçalar birbirine denk gelecek şekilde başka bir forumdan arkadaşlarla topladığımız parçalardır. Yani herhangi bir parçanın bir diğerinin altında kaldığı falan yok. Ayrıca yukarıda yanlış bir şey yazdığımı falan düşünmüyorum. 3. Olarak bu forumda bilgi sahibi olan olmayan bir çok kişi gördüm. Klavyesi olan yazıyor işte...
İlk olarak Oyunları görüntüleyebilmemizi sağlayan şey GPU'dur. Bunun haricinde GPU'nun kolaylıkla işini yapabilmesi için CPU'nun da onu besleyebilmesi gerekir. Yani ikisi denk olmalıdır bir birlerine. Bu bende var mı? var. O zaman geriye tek sorun RAM'ler kalıyor. Ramlerin çalışma hızlarının ise CPU'yu besleyebiliyor olması gerekir. CL16 3200 MHZ R3 3100'e denk bir RAM türüdür. Bundan ötürü de bir sorunumuz kalmıyor geriye. Peki bu durumda FPS'i etkileyen şeyin ne olduğu söylüyorsun bana? Hala R5 3600 mü diyeceksin?
Bak dostum beslemekle daha iyi olması aynı şey değil tamam besliyor onuda biliyorum ben ekran kartının tanımınıda yapmana gerek yok onuda biliyorum.Adamın sistemi iyi senden iyi diyorum önbelleği fazla çekirdeği fazla nesli daha yeni bunlar etki eder zaten sisteme adamın depolama birimi farklıdır oyundaki o uzaktaki yerleri vs daha hızlı yükler buda arttırır birtık fps'i bize bilmiyor diyorsun ama senin bildiğin yok dostum.Bize bilmiyor diyeceksen buraya gelip konu açıp vaktini öldürmeyeceksin kendin bulacaksın sorununu.

@kandes22 İle birlikte yapmıştık. Kendisi bu konuda tecrübeli bir kişi. Isı değerlerini UV sayesinde düşürdük ki zaten yukarıda UV yaptığımı da belirtmişim bunu da okumamışsın herhalde. Ayrıca kart bozuk olsa bir şekilde testlerde veya oyun esnasında reaksiyon gösterirdi değil mi güzel kardeşim?
Sırf gülücük attım diye cevap vermene de gerek yoktu ama senin klavyen.
bana kardeşim diye hitap etme dostum forumda baban yaşında kişiler var haberin olsun denk gelebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,679
Üyeler
163,535
Son üye
MustafaSaid
Top Bottom