Neler Yeni

Forumda Doktor Varmı Lütfen Bişey Sorucam

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
14-15 yaş Testosteron un yani erkeklik hormonunun en fazla salgılandığı yaş yani tam zamanı spor için
fitness için mi ama? Spordan bahsetmiyorum. Fitness biraz farklı. Çok bilgim olmadığı için yanıltıcı konuşmakta istemiyorum. Ama çevremden hep böyle duydum.

VitoScaletta

80+ Gold
fitness için mi ama? Spordan bahsetmiyorum. Fitness biraz farklı. Çok bilgim olmadığı için yanıltıcı konuşmakta istemiyorum. Ama çevremden hep böyle duydum.
çevren de kulaktan duyma bilgilerle hareket ediyor zaten ağırlık kaldırmanın gelişime boy uzamasına vs etkisi yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yoga kadınlara özel bir şey değil aklında bulunsun .
Başkalarının yanında soyleme gülerler sana.

Doktor kullanma dediyse kullanma ayrica
@Doganreis dostum daha yardımcı olacaktır size
sadece bi erkeğin taytını giyip direnç lastiklerini alıp erkeklerle dolu bi salonda küçük bi ilçede yoga veya plates yaptığını düşünün :D neyse ben yoga plates vs yapmam da yapacak olan da bizim buralarda yemez eğer yerse de onu yerler büyük ihtimal :D

ingilizcesi olan kişiler benim için yabancı kaynaklardan araştırabilirmi eğer zamanınız varsa

Son düzenleme:

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
sadece bi erkeğin taytını giyip direnç lastiklerini alıp erkeklerle dolu bi salonda küçük bi ilçede yoga veya plates yaptığını düşünün :D neyse ben yoga plates vs yapmam da yapacak olan da bizim buralarda yemez eğer yerse de onu yerler büyük ihtimal
Yoga yapıyorsun diye kıyafet giymek zorunda değilsin
Spora da takılma normal egzersiz yaparsin sağlığını düzeltmek için
Illa bilmem kaç kiloyu kaldırıp indirilerek spor yapılmıyor başka çeşitleri var doktor hanım da doğal olarak onlardan birini önermiş
Yani sen şuan doktor hanıma cephe aldığın için doktor hanım ne dese tersini yapacaksın

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Yoga kadınlara özel bir şey değil aklında bulunsun .
Başkalarının yanında soyleme gülerler sana.

Doktor kullanma dediyse kullanma ayrica
@Doganreis dostum daha yardımcı olacaktır size
Bro daha birinci dönem yeni biticek ama olsun :Ddediği konulardaki makalelere göz atayım yazarım. Direk bilgi vermeyeyim şimdi yanlış olur falan

Kardeşim şimdi öncelikle merhaba yaş, boy, kilo bilgilerini verir misin acaba

VitoScaletta

80+ Gold
Bro daha birinci dönem yeni biticek ama olsun :Ddediği konulardaki makalelere göz atayım yazarım. Direk bilgi vermeyeyim şimdi yanlış olur falan
glukozamin veya kolajen fazlası zarar mı buna cevap verecek yabancı kaynaklar varsa bakarsan çok sevinirim

Kardeşim şimdi öncelikle merhaba yaş, boy, kilo bilgilerini verir misin acaba
yaş 15 boy 175 kilo 76

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Glukozamin ve kollojeni zaten vucüdumuz salgılıyor. Eğer ağır spor yapmıyorsan almana gerek yok. Doktor doğru söylüyor. Fazlası zarar mı dur bir bakayım ama zararlı olması lazım çünkü glikozamin diğer glikoz türevlerine göre daha aktif ve çeşitli yan etkiler yapabilir ama bu sadece teorik boyutu. Şimdi bana biraz zaman ver 2 3 makale göz atam yazarım

VitoScaletta

80+ Gold
Glukozamin ve kollojeni zaten vucüdumuz salgılıyor. Eğer ağır spor yapmıyorsan almana gerek yok. Doktor doğru söylüyor. Fazlası zarar mı dur bir bakayım ama zararlı olması lazım çünkü glikozamin diğer glikoz türevlerine göre daha aktif ve çeşitli yan etkiler yapabilir ama bu sadece teorik boyutu. Şimdi bana biraz zaman ver 2 3 makale göz atam yazarım
powerlifting yapıyorum yani ağır kilolara giriyorum 130 kg deadlift 90 kg squat falan ve bu kilolar düşük arttırmaya odaklı antrenmanlar yapıcam eklemlerimde zorlanıcak haliyle

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Glikozamin için bir meta analiz buldum . Atletler üzerine olan etkisi için. İnşallah okur okumaz yazarım.

powerlifting yapıyorum yani ağır kilolara giriyorum 130 kg deadlift 90 kg squat falan ve bu kilolar düşük arttırmaya odaklı antrenmanlar yapıcam eklemlerimde zorlanıcak haliyle
Gelişme çağındayken asla önermem bro.

VitoScaletta

80+ Gold
Glikozamin için bir meta analiz buldum . Atletler üzerine olan etkisi için. İnşallah okur okumaz yazarım.

Gelişme çağındayken asla önermem bro.
adamsın abi bekliyorum yani şuan kullanmam lakin salonlar açılınca kullanmaya başlarım eğer ergenlikte zararı yoksa ihtiyacım da var zaten eklemlerimin beslenmesine

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Yanlış yerdesin babayiğit :LOL: :LOL:

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Net biçimde faydası olduğj kanıtlanmış ama bu tarz ticari ürünlerin yan etkileriyle ilgili olan analizler genelde bilimsel dergilerde yer bulamıyor kendine. O yüzden şu an bilemiyorum fazlası zarar mı değil mi ama şunu diyebilirim : bu yaşta kesinlikle ağırlık çalışma, sağlıklı kalmanın tek yolu ağırlık değil.

VitoScaletta

80+ Gold
Net biçimde faydası olduğj kanıtlanmış ama bu tarz ticari ürünlerin yan etkileriyle ilgili olan analizler genelde bilimsel dergilerde yer bulamıyor kendine. O yüzden şu an bilemiyorum fazlası zarar mı değil mi ama şunu diyebilirim : bu yaşta kesinlikle ağırlık çalışma, sağlıklı kalmanın tek yolu ağırlık değil.
bende araştırdım araştırdım bulamadım yani çok iyi bi ürün eklemleri falan çok iyi besliyor çoğu kişide kullanıyor yaşlılıkta eklemlerde sıkıntı çıkmasın diye ama ergenlik çağında kullanımının veya vucutta fazla olmasının zararlı olup olmadığını yazmamışlar

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Ticari bir ürün olduğundan yan etkilerini araştırabilmem için çok uzun sürelere ihtiyacım var, 2 kelime aratıp da çıkan şeyler değil maalesef.
Faydası kesin var, mekanizmayı anladım yani ama yan etkileri hakkında soru işaretlerim var be kardeşim.
15 yaşında bu tarz bir şeyden ziyade , koşu , kondisyon antrenmanları daha iyi olur . En azından 18ini bekle. Boy uzaman falan devam etsin.

bende araştırdım araştırdım bulamadım yani çok iyi bi ürün eklemleri falan çok iyi besliyor çoğu kişide kullanıyor yaşlılıkta eklemlerde sıkıntı çıkmasın diye ama ergenlik çağında kullanımının veya vucutta fazla olmasının zararlı olup olmadığını yazmamışlar
Evet ve ama brocum zararlı olma ihtimalinden dolayı bile zarar görebilirsin. Baktığım bütün araştırmalar osteoartrit üzerinde faydası olduğuna dair araştırmalardı.
Bence spora kesin devam et ama koşu ile mekik ile şınav ile devam et yani vücudunu yapay hareketlerle gelişim döneminde yorma

Top Bottom