Neler Yeni

Forumda Sokak Jargonu Kullanılması!

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bu arada şunu da ekleyeyim, feminist bir yaklaşımım yok. Arkadaş sokak jargonundan rahatsız olduğu için yazdığı yazıda farkında olmadan - diye düşünüyorum- yine sokak jargonundan bir kelime kullanmış biraz ironik olmuş. Bu yüzden hatırlatayım dedim.
Bu konuda abi, ağabey konusu gibi, farklı bakış açılarıyla bakılabiliyor, bu yüzden düzenledim sizin istediğiniz için bence konuyu daha fazla kirletmeye gerek yok.

jexper67

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
695
İsim
Eren Özkan
Gardaş kelimesi abartı biraz ama o yörenin ağız alışkanlığı o adam onu küçüklüğünde ve büyütülürken kardeş diye değil gardaş diye öğreniyor okula gidince anca yenisini öğrenebiliyor ama burada okuma yazma bilen birinin bunu yapması kesinlikle yanlış oluyor ben gelip burda. Napinüz gızlaa diye gelmiyorsam o da buraya öyle gelmeyecek (Zonguldak kökenliyim)
Vay hemşerim, neresinden ?

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Bildiğiniz üzere konu açılırken ya da konuya cevap verilirken "gardaş, bilader, agalar, beyler, lan" gibi ifadeler kullanılıyor. Bu şahsen beni rahatsız ediyor, forumda kadın kullanıcılar da var, aynı zamanda bu dil pek hoş bir dil değil, bunun uyarı puanı verilmeden uyarılmasının iyi olacağını düşünüyorum.
Boşver aga niye böyle şeyleri takıyon

Son düzenleme:

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23
TDK'da da kadın kelimesinin tanımı şu şekildedir: Erişkin, dişi insan.

Yani gelişimini tamamlamış ve 18 yaşını doldurmuş her dişi birey, kadındır.

Bayan bir saygı sözcüğü değildir. Onun yerine 'kız arkadaşlar' veya 'hanımefendiler' kullanılabilir.
"TDK'de" şeklinde yazılır, Türkçede "ka" sesi yoktur.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

Tost Kayaoğlu

80+ Gold
En İyi Cevap
4
forumda kadın kullanıcılar da var
Gece gece tilt oldum

Düşüncene saygım var ama yanlış olduğunu düşündüğüm bir iki kısım var.
1-Forumda gardaşım kelimesiniok çok az gördüm.
Bu genel olarak rastlanan bir olay değil.
2-Cinsiyet ayrımı yapman aşırı saçma. Kadına saygısızlık olan şey erkeğe olmuyor mu ?
3-Burası özgür bir forum. Eğer kendisine karşı bilader denen bir kişi rahatsız olmuyorsa herhangi bir sıkıntı yoktur.
Sen rahatsız oluyorsan kendin uyarabilirsin.

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Bu konuda abi, ağabey konusu gibi, farklı bakış açılarıyla bakılabiliyor, bu yüzden düzenledim sizin istediğiniz için bence konuyu daha fazla kirletmeye gerek yok.
Bu yorumu kirlilik olarak görmen saçma. Bak arkadaşım, öncelikle açtığın konuda gerçek bir sorun veya tartışılması gereken bir durum göremedim. Bu benim naçizane fikrim. Yakındığın konuda bir çok çözüm yolu var aslında buraya konu açmaya gelene kadar. Mesela gözüne çarpan hatayı metin sahibine anlatabilirsin pozitif sonuç alamıyorsan mesajı raporlayabilirsin eğer yine istediğin sonucu alamazsan moderatör ve yöneticilere fikrini sunarsın uygun ve gerekli görülürse düzenleme getirilir zaten. Yanlış anlama ama burası kimsenin çiftliği değil, bu benim hoşuma gitmiyor diye konu da açılmasını doğru bulmuyorum.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Gece gece tilt oldum

Düşüncene saygım var ama yanlış olduğunu düşündüğüm bir iki kısım var.
1-Forumda gardaşım kelimesiniok çok az gördüm.
Bu genel olarak rastlanan bir olay değil.
2-Cinsiyet ayrımı yapman aşırı saçma. Kadına saygısızlık olan şey erkeğe olmuyor mu ?
3-Burası özgür bir forum. Eğer kendisine karşı bilader denen bir kişi rahatsız olmuyorsa herhangi bir sıkıntı yoktur.
Sen rahatsız oluyorsan kendin uyarabilirsin.
Cinsiyetçilik mi komikmiş.
Agalar, beyler kelimelerini kullananlar için dedim ama sen bilirsin.

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
"TDK'de" şeklinde yazılır, Türkçede "ka" sesi yoktur.
Konu hitap şekli, yazım kuralları değil. Eğer öyle olsaydı mesajı alıntıladığım yerde önce kontrol ederdim. Konu farklı olduğu için düzeltme gereği duymuyorum, teşekkürler.

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23
Konu hitap şekli, yazım kuralları değil. Eğer öyle olsaydı mesajı alıntıladığım yerde önce kontrol ederdim. Konu farklı olduğu için düzeltme gereği duymuyorum, teşekkürler.
Konunun hitap şekli olduğunu ben de biliyorum. Rica ederim.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Hey dostum lanet olsun hemen falan filan işte demenin nesi gıcık ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,500
Üyeler
163,667
Son üye
buraqwj
Top Bottom