ensardogdu
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Ensar Doğdu
Merhaba dostlar öncelikle şunu belirterek başlamak istiyorum ekran kartı sürücüm güncel ve oyunlarım korsan değil, bugün Forza Horizon 5'ten aldığım keyiften sonra Forza Motorsport indirmeye karar verdim. Oyuna girdiğimde anlamadığım bir şekilde FPS değerlerim çok düşüktü, ekran görüntülerini paylaşacağım. Sahip olduğum sistem günümüz şartlarında fena bi sistem değil ama oyundaki FPS değerleri berbat denebilecek durumda. En düşük grafik ayarlarını yapsam da FPS havalara uçmuyor. Bu konuyla alakalı olabilir mi bilmiyorum ama bazen ekran kartı sıcaklığım düşüyor ve bu da FPS düşüklüğüne sebep oluyor. Bu durumla ilk defa Resident Evil 3 oynarken karşılaştım daha sonrasında Resident Evil 4 ve Resident Evil Village içinde aynı durum geçerliydi. Bir dakikadan kısa bi süre içinde ekran kartım kendi sıcaklığına gelince FPS'de düzeliyor örneğin 70-72 derecede 60 FPS alırken bi anda 50-54 derecelere kadar iniyor ve FPS'de 20-25 oluyor. Bu garip durumda ne yapacağımı bilemiyorum sistem detaylarımı aşağıya yazıyorum.
Anakart: Asus Prime A520M-K
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3070 Vision OC 8 Gb
Ram: x2 Corsair Vengeance RGB Pro 8 Gb 3200 Mhz DDR4 CL16
Güç Kaynağı: Zalman ZM800-TXII 800 W 80+
DİP NOT: Forza Motorsport oynarken ekran kartım ısınmıyor en fazla 57 derece oluyor. Forza Horizon 5 oynarken 70-72 derecede sabit kalıyor.
Anakart: Asus Prime A520M-K
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3070 Vision OC 8 Gb
Ram: x2 Corsair Vengeance RGB Pro 8 Gb 3200 Mhz DDR4 CL16
Güç Kaynağı: Zalman ZM800-TXII 800 W 80+
Mesaj otomatik birleştirildi:
DİP NOT: Forza Motorsport oynarken ekran kartım ısınmıyor en fazla 57 derece oluyor. Forza Horizon 5 oynarken 70-72 derecede sabit kalıyor.