Neler Yeni

Forza Horizon 5 ve Motorsport Arasındaki FPS Farkı

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ensar Doğdu
Merhaba dostlar öncelikle şunu belirterek başlamak istiyorum ekran kartı sürücüm güncel ve oyunlarım korsan değil, bugün Forza Horizon 5'ten aldığım keyiften sonra Forza Motorsport indirmeye karar verdim. Oyuna girdiğimde anlamadığım bir şekilde FPS değerlerim çok düşüktü, ekran görüntülerini paylaşacağım. Sahip olduğum sistem günümüz şartlarında fena bi sistem değil ama oyundaki FPS değerleri berbat denebilecek durumda. En düşük grafik ayarlarını yapsam da FPS havalara uçmuyor. Bu konuyla alakalı olabilir mi bilmiyorum ama bazen ekran kartı sıcaklığım düşüyor ve bu da FPS düşüklüğüne sebep oluyor. Bu durumla ilk defa Resident Evil 3 oynarken karşılaştım daha sonrasında Resident Evil 4 ve Resident Evil Village içinde aynı durum geçerliydi. Bir dakikadan kısa bi süre içinde ekran kartım kendi sıcaklığına gelince FPS'de düzeliyor örneğin 70-72 derecede 60 FPS alırken bi anda 50-54 derecelere kadar iniyor ve FPS'de 20-25 oluyor. Bu garip durumda ne yapacağımı bilemiyorum sistem detaylarımı aşağıya yazıyorum.
Anakart: Asus Prime A520M-K
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3070 Vision OC 8 Gb
Ram: x2 Corsair Vengeance RGB Pro 8 Gb 3200 Mhz DDR4 CL16
Güç Kaynağı: Zalman ZM800-TXII 800 W 80+

Mesaj otomatik birleştirildi:

DİP NOT: Forza Motorsport oynarken ekran kartım ısınmıyor en fazla 57 derece oluyor. Forza Horizon 5 oynarken 70-72 derecede sabit kalıyor.

Ekler

• Forza Horizon 5 ULTRA.png
    Forza Horizon 5 ULTRA.png
    894 KB · Hit: 49
  • Forza Motorsport ULTRA.png
    Forza Motorsport ULTRA.png
    1.5 MB · Hit: 46
  • Forza Motorsport  LOW.png
    Forza Motorsport LOW.png
    1.5 MB · Hit: 48

Existentia

80+ Silver
çözünürlük ölçeğini yüzde 200den yüzde 100e çekerseniz düzelir zaten çok gerek yok o kadar yüksek yapmaya ayrıca köşe yumuşatma birinde 8x diğerinde 16x fps 3 katına çıkarmaz ama fark olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ensar Doğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çözünürlük ölçeğini yüzde 200den yüzde 100e çekerseniz düzelir zaten çok gerek yok o kadar yüksek yapmaya ayrıca köşe yumuşatma birinde 8x diğerinde 16x fps 3 katına çıkarmaz ama fark olur
Forza Horizon 5'te ÇDKY diye geçen grafik ayarı Çoklu Değişkenli Kenar Yumuşatma bildiğim kadarıyla MSAA diye geçiyor, ancak Forza Motorsport oyunundaki ayar Anizotropik Filtreleme ikisi birbirinden farklı ancak yine de ikisinide aynı şekilde yapıp çözünürlük ölçeğini de 100 yapıp ekran görüntülerimi paylaşıyorum. Dün yaptığım teste göre ekran kartım ısınıp biraz daha FPS'yi yükseltti ama bu durum çok tutarsız. Sorun daha çok ekran kartımda gibi duruyor aynı ekran kartına sahip başka bir bilgisayardaki FPS değerleri nedir acaba bunu merak ediyorum birde ekran kartı sıcaklığı tabikide. Soğuduğu zaman performansı düşen bir ekran kartına sahibim resmen. Resident Evil 4 (her ayar ultrada) oynarken görüntüyü sabit bıraktım ve kendi kendine sıcaklık düşmeye başlıyor sonra da FPS'yi düşürüyor onu da ekliyorum.

Ekler

• Forza Motorsport Sıcak.png
    Forza Motorsport Sıcak.png
    1.7 MB · Hit: 32
  • Forza Motorsport Soğuk.png
    Forza Motorsport Soğuk.png
    1.6 MB · Hit: 56
  • Resident Evil 4 Sıcak.png
    Resident Evil 4 Sıcak.png
    4 MB · Hit: 32
  • Resident Evil 4 Soğuk.png
    Resident Evil 4 Soğuk.png
    4 MB · Hit: 35

Existentia

80+ Silver
Forza Horizon 5'te ÇDKY diye geçen grafik ayarı Çoklu Değişkenli Kenar Yumuşatma bildiğim kadarıyla MSAA diye geçiyor, ancak Forza Motorsport oyunundaki ayar Anizotropik Filtreleme ikisi birbirinden farklı ancak yine de ikisinide aynı şekilde yapıp çözünürlük ölçeğini de 100 yapıp ekran görüntülerimi paylaşıyorum. Dün yaptığım teste göre ekran kartım ısınıp biraz daha FPS'yi yükseltti ama bu durum çok tutarsız. Sorun daha çok ekran kartımda gibi duruyor aynı ekran kartına sahip başka bir bilgisayardaki FPS değerleri nedir acaba bunu merak ediyorum birde ekran kartı sıcaklığı tabikide. Soğuduğu zaman performansı düşen bir ekran kartına sahibim resmen. Resident Evil 4 (her ayar ultrada) oynarken görüntüyü sabit bıraktım ve kendi kendine sıcaklık düşmeye başlıyor sonra da FPS'yi düşürüyor onu da ekliyorum.
hocam bu tutarsızlık her oyunda gözüküyor mu yoksa bazı oyunlarda mı oluyor

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Vram'in yetersiz gibi duruyor. Horizon 5te tüm vram kullanılıyor ama motorspeedde vramin kullanılan vramin altında. Şahsi düşüncem bu yönde. Ayarları değiştirdiğinde kullanılan vram azalmış ama yine de vram kapasitesinden fazla. Grafikleri biraz daha kısarsan düzelir gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ensar Doğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bu tutarsızlık her oyunda gözüküyor mu yoksa bazı oyunlarda mı oluyor
Ekran kartını %100 kullanan oyunlarda oluyor sadece örneğin Battlefield 2042 oynarken hiçbir sorun yok 100-140 FPS arasında oynuyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vram'in yetersiz gibi duruyor. Horizon 5te tüm vram kullanılıyor ama motorspeedde vramin kullanılan vramin altında. Şahsi düşüncem bu yönde. Ayarları değiştirdiğinde kullanılan vram azalmış ama yine de vram kapasitesinden fazla. Grafikleri biraz daha kısarsan düzelir gibi
Onu da denedim VRAM sınırını aşmak çok fazla etki etmiyor maalesef.

Top Bottom