Fps artırmak için bios ayarları

Reaksiyon skoru
105
Merhaba oyunlarda daha fazla FPS almak için BIOS ayarı yapabilir miyim ekran kartım GTX 1060 işlemcimde Ryzen 5 2600X anakartımda ASUS ROG strixb450-F bu parçalar hangi ayarları yapabilirim.

Merhaba oyunlarda daha fazla FPS almak için BIOS ayarı yapabilir miyim ekran kartım GTX 1060 işlemcimde Ryzen 5 2600X anakartımda ASUS ROG strixb450-F bu parçalar hangi ayarları yapabilirim.
Eğer açmadıysan D.O.C.P'yi Profile 1 olarak ayarlayabilirsin onun dışında yapabileceğin başka ayar yok.

Hayır 1.slot ve 2.slot olarak takılı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aktif oluyor ama sonra bir kaç gün dayanıyor 1 hafta dayanıyor değişiyor sonra bi anda bilgisayarı açarken hata veriyor
Eğer anakartın buysa RAM'leri işaretlediğim yerlere takman gerek.
Ekran Görüntüsü (451).png

RAM 2-4 slotlarında takılı olsun. Onun dışında aşağıdaki listede biosunda bulabildiğin ayarları kapat, bütün ayarları bulamayabilirsin normal:

C States
Spread Spectrum
CC6 memory region encryption
Chipset Power Saving
Power Down Mode
Virtualization (emülatör kullanıyorsan kalsın)
IOMMU
Serial Port
Parallel Port
AB Clock Gating
PCIB Clock Run
Hibernation
SR-IOV
Opcache

Gariptir ama işlemcinin sanal çekirdeklerini kapatınca fps artışı olabiliyor. Oynayacağın oyuna göre değişebilir ama. Bir dene istersen. İşe yararsa ne âlâ. Yaramazsa geri açarsın.

Son düzenleme:
OC nedir peki

ben yapabilirmiyim

Gariptir ama işlemcinin sanal çekirdeklerini kapatınca fps artışı olabiliyor. Oynayacağın oyuna göre değişebilir ama. Bir dene istersen. İşe yararsa ne âlâ. Yaramazsa geri açarsın.
onu nasıl yapıcam

Eğer anakartın buysa RAM'leri işaretlediğim yerlere takman gerek. Alıntıyı görüntüle
tamam bunu yapıcam

arkadaşlar ekran kartım OC galiba onu nasıl yapıcam biraz araştırdım da

Son düzenleme:
OC overclock demek. Saat hızlarının stoktan daha yüksek bir değere artırmaya deniyor. Ama riskli bir işlemdir. Stabil değerleri bulabilmek için değerleri tek tek deneyip test etmen lazım. Ayriyeten OC ile birlikte sıcaklıklarda artar. Eğer soğutucunuz yetersizse yapamazsınız. Ekran kartı OC versiyonsa fabrika çıkışlı saat hızı daha yüksektir. Yani normal 1060'tan daha yüksek fps verir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,665
Üyeler
192,448
Son üye
Varagidelim
Geri