Neler Yeni

FPS düşüşü ( PC hocası GG13 ) RX 7700 XT

butcher44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Tayfun S
Merhaba PC hocası GG13 isimli sistemi satın aldım. Aldığım sistemin özelliklerini en alta ekledim.

1- ASUS'un Armoury Crate programını kurdum buradan gerekli yüklemeleri kendi yaptı.
2- AMD Adrenalin kurdum burasıda kendi otomatik kurdu.
Bunlar dışında hiçbir driver vb yüklemedim.
3- BIOS ayarlarını PC hocasının videosundaki gibi aynı yaptım, RAM'larım 6800 MHz'de çalışıyor.
4- Windows Update'lerini yaptım.

Bilgisayarın en boş halindeki sıcaklığı 35-40 derecelerde, biraz program vb açınca 45 derecelerde oluyor.
Yani kule soğutucu termal macun işlemi kesinlikle düzgün çalışıyor.

Valorant testinde; CPU sıcaklık 72 derecelerde, aldığım FPS 500 600 arası değişmekte.
Cyberpunk testinde: CPU sıcaklık 72 derecelerde, aldığım FPS 35 50 arası değişmekte. Hypr açınca da 60'lara çıkıyor.

Fakat PC hocasının videosuna göre bu sıcaklık değeri ve FPS çok kötü, videodan Valorant ve Cyberpunk kısımlarına bakabilirsiniz.
Ayrıca fan ayarım BIOS tarafından Turbo modda.

Sorum: Bu CPU sıcaklığı ve düşük FPS sorununu nasıl çözerim, önerilerinizi bekliyorum, biraz bu durumdan canım sıkıldı...

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Jiyu
Ben de benzer soruların cevaplarını arıyorum , yardımcı olur musunuz ?
Sipariş edip şu an kullanan var mı ?? G-helper mi kullanılmalı sizce ?

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Ryzen
Merhaba PC hocası GG13 isimli sistemi satın aldım. Aldığım sistemin özelliklerini en alta ekledim.

1- ASUS'un Armoury Crate programını kurdum buradan gerekli yüklemeleri kendi yaptı.
2- AMD Adrenalin kurdum burasıda kendi otomatik kurdu.
Bunlar dışında hiçbir driver vb yüklemedim.
3- BIOS ayarlarını PC hocasının videosundaki gibi aynı yaptım, RAM'larım 6800 MHz'de çalışıyor.
4- Windows Update'lerini yaptım.

Bilgisayarın en boş halindeki sıcaklığı 35-40 derecelerde, biraz program vb açınca 45 derecelerde oluyor.
Yani kule soğutucu termal macun işlemi kesinlikle düzgün çalışıyor.

Valorant testinde; CPU sıcaklık 72 derecelerde, aldığım FPS 500 600 arası değişmekte.
Cyberpunk testinde: CPU sıcaklık 72 derecelerde, aldığım FPS 35 50 arası değişmekte. Hypr açınca da 60'lara çıkıyor.

Fakat PC hocasının videosuna göre bu sıcaklık değeri ve FPS çok kötü, videodan Valorant ve Cyberpunk kısımlarına bakabilirsiniz.
Ayrıca fan ayarım BIOS tarafından Turbo modda.

Sorum: Bu CPU sıcaklığı ve düşük FPS sorununu nasıl çözerim, önerilerinizi bekliyorum, biraz bu durumdan canım sıkıldı...

Bendede öyle oldu işlemci fanı var ya tam değmiyo olabilir bizde öyleydi taktık tam yerine oldu evet fan takınca çoğuumuzda oturur diye bi şey düşünürüz fakat fanı takarken biraz bastırıp vidaları takarsan işte o zaman fan tam oturur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de benzer soruların cevaplarını arıyorum , yardımcı olur musunuz ?
Sipariş edip şu an kullanan var mı ?? G-helper mi kullanılmalı sizce ?
üstteki yazımı okuyabilirsin.

• Beğen

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Tuğrul
Ray tracing açıyorsanız normal

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Jiyu
Bendede öyle oldu işlemci fanı var ya tam değmiyo olabilir bizde öyleydi taktık tam yerine oldu evet fan takınca çoğuumuzda oturur diye bi şey düşünürüz fakat fanı takarken biraz bastırıp vidaları takarsan işte o zaman fan tam oturur.

Okudum , video var mı acaba bununla ilgili ? Bir kaç video izledim fakat onlar hazır sistem değil sanırım.
Anakartı çıkartıp üstüne mi takacam , hazır sistemde nasıl yapabilriim

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Ryzen
Ray tracing açıyorsanız normal
doğru fakat ray tracing açık değilse sıkıntı

Okudum , video var mı acaba bununla ilgili ? Bir kaç video izledim fakat onlar hazır sistem değil sanırım.
Anakartı çıkartıp üstüne mi takacam , hazır sistemde nasıl yapabilriim
bekle fanın takılış ve çıkartılış videosu var bekle

çıkartmak için 4 vida olcak en sağ en sol en üst sağ en üst sol o vidaları tornavidayla çıkar kablosu var onun nereyi takip ediyor orayı bul çıkar not:kablonun çıktığı yeri unutma sonra çıkar ama hafif kaldır işlemciyle gelmesin. eğer çok bilginiz yoksa bilgisayarcıyada yaptırabilirsiniz.

• Beğen

butcher44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Tayfun S
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hocam fandan yana problem yok düzgünce termalleyip taktım tam oturdu buna eminim.
Zaten tam oturmamış olsa boşta sıcaklıklar 30-45 arası olmazdı.
Tekrar valorant testi yaptım tabi sahneye göre değişiyo fps ten yana sorun yok burda 600 650 arası diyebilirim, sıcaklık 65-72 arası değişiyor.
Aslında yinede normal bir oran fakat kafama takılan tek soru pc hocasının videosundaki değeri yakalayamamak , aslında tam detaylı sistem kurulumu yapmış olsa anlardık belki farklı yöntemler vb kullanıyodur.

ray tracking hakkında bi fikrim yok aydınlatırmısınız

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Ryzen
Hocam fandan yana problem yok düzgünce termalleyip taktım tam oturdu buna eminim.
Tekrar valorant testi yaptım tabi sahneye göre değişiyo fps ten yana sorun yok burda 600 650 arası diyebilirim, sıcaklık 65-72 arası değişiyor.
Aslında yinede normal bir oran fakat kafama takılan tek soru pc hocasının videosundaki değeri yakalayamamak , aslında tam detaylı sistem kurulumu yapmış olsa anlardık belki farklı yöntemler vb kullanıyodur.

Termaldede var tabi fan çıkartırsan illa yeni termal sürecen

sistemi yeniden başlat belki olur yada techpower gpu z yükle birde cpu z bi bak sistem özelliklerine eğer yanlış bi parça varsa tamammı çünkü ben bi kere pc aldıydım sahte ekran kartı çıkmıştı 4060 yerine gt 730 yazıyordu bi bak sende

butcher44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Tayfun S
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Termaldede var tabi fan çıkartırsan illa yeni termal sürecen

sistemi yeniden başlat belki olur yada techpower gpu z yükle birde cpu z bi bak sistem özelliklerine eğer yanlış bi parça varsa tamammı çünkü ben bi kere pc aldıydım sahte ekran kartı çıkmıştı 4060 yerine gt 730 yazıyordu bi bak sende

Pc kurduğumda yaptığım ilk iş oydu zaten parçalardan yana sorun yok her şey düzgün.

Mesela cyberpunk msi afterburner verileriyle , amd adrenalin verileri aynı değil.
amd adrenalinde daha yüksek gösteriyor fps , sıcaklığıda düşük gösteriyor.
hangisine güvenmek lazım ? amd adrenaline güveniceksem sistem süper :D

Atius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
365
İsim
atacan atmaca
Boşta fps değerleri ile yük altında fps değerleri aynı olmaz valorantta alacağın fps ortalaması 300 civarı olabilir aslında söylediğin değerler normal

butcher44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Tayfun S
Boşta fps değerleri ile yük altında fps değerleri aynı olmaz valorantta alacağın fps ortalaması 300 civarı olabilir aslında söylediğin değerler normal
Bilgisayarı yüksek performansa aldım.
Sıcaklık 65 i geçmedi fps te 600 650 arası yine
Galiba çözdüm , cyberpunkta deneyip tekrar yazıcam.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,635
Üyeler
164,353
Son üye
sadrazam ikram
Top Bottom