Melih610
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 68
- İsim
- Melih Arıkan
psu yu almamanı öneririm aynı markanın farklı modelini aldım herkes deiştirmemi sölüyorArkadaşlar öncelikle şunu belirterek konuya girmek istiyorum;
Bu PSU'nun piyasadaki FSP, Xigmatek, Corsair, Zalman gibi marklar kadar kaliteli olmadığını biliyorum fakat herkesin bir bütçesi olduğunu belirteyim.
-Bu PSU'da yüksek, düşük voltaj koruması, aşırı güç koruması ve kısa devre koruması var (OPP/OVP/UVP/SC) herhangi bir voltaj dalgalanmasında kendini kapatıyor kendini kapatamadığı durumlarda parçalara giden gücü keserek kendini feda ediyor, en azından benim bildiğim bu.
-Şu an sistem özelliklerim;
i5-9400F.
MSI H310-A PRO.
MSI GTX1660S Ventus XS OC Edition.
Kingston 2x8GB 2666MHz CL19 RAM.
Yaptığım güç hesaplamalarına göre takılı olan bileşenlerle birlikte 363W güç tüketiyor.
Elimde olan kasa Aerocool Tomahawk'A-400 dahili Aerocool VX Plus 400W verimlilik sertifikasız PSU'suyla birlikte geliyor fakat bildiğim kadarıyla piyasadaki hiçbir PSU tam olarak sahip olduğu değerde gücün tamamını veremiyor ve malzeme kalitesiyle hava sirkülasyonu çok iyi değildi.
O sebeple işimi garantiye almak için kasamı sattım ve daha yüksek Watt değerine sahip bir PSU ile kasa alma kararı verdim.
Frisby FC-9320G 600W 80+ Dahili PSU'lu USB 3.0 4 x RGB FAN Midi Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com bu kasayı buldum ihtiyaçlarımı karşılıyordu ATX desteği vardı ve 80+ Bronze sertifikalı bahsettiğim PSU'ya sahip.
İnternette okuduğum tüm yorumlar C4 gibi alma vs. fakat objektif olmanızı istiyorum kasayı ve PSU'yla kasayı indirimden aldım indirirmden aldım bütçem maksimum o kadardı sizce yanlış mı yapmış bulunmaktayım lütfen objektif yorum yapın.