Neler Yeni

FROST COMMANDER SIVI SOĞUTMAYI AĞLATTI

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Ertuğrul Yavuz
12400f uyarmı beyler
12400f için fazla bu soğutucu tt asasing king bile yeter ona, tabii phantom spirit işi garantiye alır. İlerde işlemci yükseltilecekse frost commander min seçenek olmalı.

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Uğur
-15 deniyor 3d islemciler icin -20 - 30 sikintiymis ne diyosun?

Batuitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Batu
12400f için fazla bu soğutucu tt asasing king bile yeter ona, tabii phantom spirit işi garantiye alır. İlerde işlemci yükseltilecekse frost commander min seçenek olmalı.
ileride amd geçmek sitiyorum 7800x3d flnda şuan pahalı
Mesaj otomatik birleştirildi:

başka ne gibi soğutucu alınabilirki

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Ertuğrul Yavuz
O PBO Curve setting 3D işlemciler için o kadar kolay değil bilginiz olsun. ALL Core Negative -15 yapıp birde üstüne +200 mhz çakıyorsun. Prime95 small FFT's + y cruncher + OCCT Extreme testi yapmayı unutma stabilite için. Bu ayarlar biostan yap kaydet çık ayarları değil. Windows açıp oyun oynatması stabil olduğu anlamına gelmez. Sonradan kendini belli eder.
Kesinlikle doğru, o yüzden -15 yapıyoruz her silikon kalitesindeki işlemci kapanmadan sıkıntıya girmeden çalışsın diye. Arkadaşta testleri vs. yaptık sıkıntı yok o yüzden. Eğer konuşmalara bakılırsa undervolt yapılmamasını söylemiştim. Hemfikiriz yani sıkıntı yok.

-15 deniyor 3d islemciler icin -20 - 30 sikintiymis ne diyosun?
-20 sıkıntılı diyemem ama 25 falan denenbilir 30 için fazla olduğunu söyleyebilirim. Şöyle bir durum da var, silikonu kaliteli işlemci denk geldiyse daha fazlasını bile kaldırabilir. He gerek var mı yok, çünkü işlemci zaten ısınmıyor, neye uğraşıyoruz.

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Uğur
Kesinlikle doğru, o yüzden -15 yapıyoruz her silikon kalitesindeki işlemci kapanmadan sıkıntıya girmeden çalışsın diye. Arkadaşta testleri vs. yaptık sıkıntı yok o yüzden. Eğer konuşmalara bakılırsa undervolt yapılmamasını söylemiştim. Hemfikiriz yani sıkıntı yok.
Ya ben ryzen maaterdan -15 verince sistem acilmiyor bios resetliyorim biosa girip -15 verince oluyor neden ryzen master sıkıntılı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Ertuğrul Yavuz
Ya ben ryzen maaterdan -15 verince sistem acilmiyor bios resetliyorim biosa girip -15 verince oluyor neden ryzen master sıkıntılı?
Olabilir, bende ryzen master kurulj bile değil. bir takım sıkıntılar duymuştum ryzen masterla alakalı, bios'tan ayar girmek en doğrusudur.

ileride amd geçmek sitiyorum 7800x3d flnda şuan pahalı

başka ne gibi soğutucu alınabilirki
12400f için mi? Tt nin 1500tllik soğutucusu bile rahat rahat soğutur, f ibareli olduğu için OC de yapılmıyor gereksiz olur frost commander ama 900x 950x ler alınacak olursa frost xommander aşağısı sıkıntı, ben 7950x'e niyetlendim önümde noctua dh15s, be quiet rock pro 4 ve zalman cnp20sx var.

ulastasS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ulaş
Yapma bee, tüh kaçırdık sıvı soğutmayı. Benim 7600x cırtla tutturduğum 14 senelik soğutucyla devam öyleyse. Senin baktığın yerden bakmıyoruz biz, direkt msi center veya msi afterburner.
Kanka selam 7600xi ne ile soğutuyorsun sitem diziyorum ona göre kule tipi veya sıvı soğutma alacağım da

Batuitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Batu
Olabilir, bende ryzen master kurulj bile değil. bir takım sıkıntılar duymuştum ryzen masterla alakalı, bios'tan ayar girmek en doğrusudur.

12400f için mi? Tt nin 1500tllik soğutucusu bile rahat rahat soğutur, f ibareli olduğu için OC de yapılmıyor gereksiz olur frost commander ama 900x 950x ler alınacak olursa frost xommander aşağısı sıkıntı, ben 7950x'e niyetlendim önümde noctua dh15s, be quiet rock pro 4 ve zalman cnp20sx var.
7800x3d fln istiyodumda fiyatı düşerse alırım ancak gaming de siyah olanını gördüm neyse onu sipariş ederim teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Ertuğrul Yavuz
Kanka selam 7600xi ne ile soğutuyorsun sitem diziyorum ona göre kule tipi veya sıvı soğutma alacağım da
Aleykümselam kanka, imzamdaki nirvana nv 120 var ya, onunla soğutuyorum tam yüke bindiğinde 91 dereceye çıkıyor. İyi bios ayarı yapmak lazım watt değeri mhz değeri olarak amd acımamış yapıştırmış. Frost commander al geç gitsin. Sıvı soğutmaya girmene gerek yok bence. 7950x düşünüyorum kafamda birkaç tane kule soğutucu var peyder pey yeter.

Batuitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Batu
Aleykümselam kanka, imzamdaki nirvana nv 120 var ya, onunla soğutuyorum tam yüke bindiğinde 91 dereceye çıkıyor. İyi bios ayarı yapmak lazım watt değeri mhz değeri olarak amd acımamış yapıştırmış. Frost commander al geç gitsin. Sıvı soğutmaya girmene gerek yok bence. 7950x düşünüyorum kafamda birkaç tane kule soğutucu var peyder pey yeter.
gaming gene yeni kaydoldum indirim kodu fln varmıdır

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Ertuğrul Yavuz
Aga göndereyim benim 7600x'i sana kutulu, sıfır sıkıntı. r23 14800 puan falan aldım genelde 14600 alıyorum.

gaming gene yeni kaydoldum indirim kodu fln varmıdır
2. el bakmanı tavsiye ederim, şu kan emici firmalara kaptırmayalım artık. İşlemciler fiziksel darbeye maruz kalmadığı sürece bozulmadığı için...

ulastasS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ulaş
Kanka almayı isterdim de itopyadan hazır sistem alacağım için alma şansım yok ya

Batuitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Batu
Aga göndereyim benim 7600x'i sana kutulu, sıfır sıkıntı. r23 14800 puan falan aldım genelde 14600 alıyorum.

2. el bakmanı tavsiye ederim, şu kan emici firmalara kaptırmayalım artık. İşlemciler fiziksel darbeye maruz kalmadığı sürece bozulmadığı için...
2. eldede aynı fiyat 1tane 1.8 var diğerleri aynı hem 2.ele güvenmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,658
Üyeler
160,871
Son üye
OnurAlpKocak
Top Bottom