"FURMARK ile Grafik kartınızı Test " Rehberime Hoş Geldiniz...
Amaç : OPENGL üzerinden Ekran kartının veya grafik yongasının performansını ölçen, ancak gerçek kullanım alanı grafik yongasını çok çok aşırı yük altına sokarak stres testi yapmak ve gerek soğutma unsurlarının gerek iç bileşenlerin dayanıklılığını ölçmek olan bir sistem yazılımıdır.
Not :Yapacağınız işlemler sisteminizin aşırı ısınmasına sebebiyet verecektir , Bu riski göze alıyorsanız adımları uygulayınız , Sorumluluk Kendinize Aittir!.
Adım 1
Amaç : OPENGL üzerinden Ekran kartının veya grafik yongasının performansını ölçen, ancak gerçek kullanım alanı grafik yongasını çok çok aşırı yük altına sokarak stres testi yapmak ve gerek soğutma unsurlarının gerek iç bileşenlerin dayanıklılığını ölçmek olan bir sistem yazılımıdır.
Not :Yapacağınız işlemler sisteminizin aşırı ısınmasına sebebiyet verecektir , Bu riski göze alıyorsanız adımları uygulayınız , Sorumluluk Kendinize Aittir!.
Adım 1
Test için Gerekli olan" Furmark" Yazılımını indirmek için " https://www.geeks3d.com/dl/show/680 " Sitesine gidin, Ardından aşağıda belirtmiş olduğum Resimin içindeki kırmızı kutucuğun olduğu Butona basın ve indirin;
Adım 2
Adım 2Test için Gerekli olan" Furmark" Yazılımını Kurmak için , Aşağıdaki Resimlerden Yardım alarak kurulumu tamamlayınız;
Adım 3
Test için Gerekli olan" Furmark" Yazılımını Grafik Kartımız Testi için , Aşağıdaki Resimlerden Yardım alarak Testi yapınız;
Sonuç
Ekran kartları CPU (işlemci) sıcaklarına oranla daha yüksek olur. Sebebi ise Tam Yükte Çalışmasıdır. Ekran kartlarında bu yüzden sıcaklık toleransı daha fazla olmalıdır.
[+] Olması Gereken Sıcaklık Değerleri [+]
Ekran kartının boşta sıcaklığı 30-50 Derece(laptop ve masaüstü)
Yük altında iken -50-82+ Derece (Laptop-pc)
Yük altında iken -50-92+ Derece (Masaüstü-pc)
Önerdiğim sıcaklık değerleri bu şekildedir.
Ekran kartlar maksimum 95-100 Derecelere kadar dayanabileceklerdir. Bu durumda ekran kartınızı 85-90 Derece gibi seviyelerin üstüne çıkartmamaya çalışın. Daha üst sıcaklıklarda ekran kartının zarar verecek riskler oluşmaya başlar.
[+] Olması Gereken Sıcaklık Değerleri [+]
Ekran kartının boşta sıcaklığı 30-50 Derece(laptop ve masaüstü)
Yük altında iken -50-82+ Derece (Laptop-pc)
Yük altında iken -50-92+ Derece (Masaüstü-pc)
Önerdiğim sıcaklık değerleri bu şekildedir.
Ekran kartlar maksimum 95-100 Derecelere kadar dayanabileceklerdir. Bu durumda ekran kartınızı 85-90 Derece gibi seviyelerin üstüne çıkartmamaya çalışın. Daha üst sıcaklıklarda ekran kartının zarar verecek riskler oluşmaya başlar.
Önerilerim
1- Temizliğinize özen gösterin, Kasa içi temizliğinizi hiç yapamıyorsanız bile 2 ayda bir yapınız, Laptop kullanan kişiler ise yapabiliyorlar ise sisteme zarar vermeden kendileri termal macun ve temizliği yapsınlar yapamıyorlarsa teknik servise göndersinler(güvenilir)
2- Driver güncellemelerini manuel olarak yapın, hiçbir Driver güncelleme programı kullanmayınız yanlış sürücüleri kurar ve sistemin kararlılığını bozar ve verimsiz bir bilgisayara merhaba diyerek kullanırsınız.
3-Ekran kartınızdan tam verim alamadığınızı düşünürseniz, bir tık uzağınızdayız forumda probleminize özel konu açarak yardım alabilirsiniz (Sistem özelliklerinizi belirtiniz ve sorununuzu)
Yararım olmuştur umarım Kolay Gelsin Hayırlı Forumlar dilerim efenim...
1- Temizliğinize özen gösterin, Kasa içi temizliğinizi hiç yapamıyorsanız bile 2 ayda bir yapınız, Laptop kullanan kişiler ise yapabiliyorlar ise sisteme zarar vermeden kendileri termal macun ve temizliği yapsınlar yapamıyorlarsa teknik servise göndersinler(güvenilir)
2- Driver güncellemelerini manuel olarak yapın, hiçbir Driver güncelleme programı kullanmayınız yanlış sürücüleri kurar ve sistemin kararlılığını bozar ve verimsiz bir bilgisayara merhaba diyerek kullanırsınız.
3-Ekran kartınızdan tam verim alamadığınızı düşünürseniz, bir tık uzağınızdayız forumda probleminize özel konu açarak yardım alabilirsiniz (Sistem özelliklerinizi belirtiniz ve sorununuzu)
Yararım olmuştur umarım Kolay Gelsin Hayırlı Forumlar dilerim efenim...