Neler Yeni

Furmark test sonucu fazla sıcak geldi normal mi?

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
ilyas koç
hocam eski sürümde testi bir daha yaptım. Önceki testten tek farkı 110 fpsten 23 fpse düşmesi. Bu fps fark yaratıyor mu? sonuçta ikisi de %100 kullanıyor ekran kartını
8xMsaa olduğu için 23 fps alıyorsun ayrıca 137W çekiyor.

Yeni sürümde yaptığın testte tam kapasite çalışıp 180W çekmiş ve çok ısınmış.

Hot spot 110 derece kart aşırı sıcak çalışıyor bakım yapman lazım

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Hakkı Demir
8xMsaa olduğu için 23 fps alıyorsun ayrıca 137W çekiyor.

Yeni sürümde yaptığın testte tam kapasite çalışıp 180W çekmiş ve çok ısınmış.

Hot spot 110 derece kart aşırı sıcak çalışıyor bakım yapman lazım
hocam şimdi internetten araştırıp kendi başıma macunu mu yenilesem daha iyi olur yoksa bir bilgisayarcıya götürüp macunu yeniletsem mi? hayatımda hiç bilgisayarcıya gitmedim pek güvenemiyorum. Hem de yakınımda güvenebileceğim bilgisayarcı var mı onu da bilmiyorum. Diyelim evde tek başıma macunu yeniledim, sıcaklıkta gözle görülür bir fark yaratır mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

occt ile aynı sonuç çıktı. 85 derece. 110 derece bağlantı noktası

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
ilyas koç
hocam şimdi internetten araştırıp kendi başıma macunu mu yenilesem daha iyi olur yoksa bir bilgisayarcıya götürüp macunu yeniletsem mi? hayatımda hiç bilgisayarcıya gitmedim pek güvenemiyorum. Hem de yakınımda güvenebileceğim bilgisayarcı var mı onu da bilmiyorum. Diyelim evde tek başıma macunu yeniledim, sıcaklıkta gözle görülür bir fark yaratır mı?
Ekran kartı Termal macun değişimini kendiniz yapabilirsiniz basit bir işlem.

İşlemcideki gibi anakarta macun kaçırma derdiniz yok ama video izlemeden de yapmayın. Ne yapacağınızı bilin en azından. Fanların bağlandığı soketler olur, varsa led soketleri de olur. Bunları dikkatli sökün kırmayın

Macun yenilediğinizde sıcaklıklar düşecektir. 4 senedir değiştirmemişsiniz macun özelliğini yitirmiştir. Hot Spot 90-95 in üstünde olmasa iyi olur.

Bu kadar ısınmasına rağmen fanlar %50 çalışıyor o garibime gitti

tiger1

80+ Bronze

occt ile aynı sonuç çıktı. 85 derece. 110 derece bağlantı noktası
85 çok yüksek. Macun yenilenmesi lazım. Bu arada garantisi bitmediyse servise yolla onlar yenilesin yoksa garantisi ölür. Eğer garantisi dolduysa benim tavsiyem kartı sök ve bul bir bilgisayarcı , götür önünde yenilesin. Başında dur muhakkak. Kendin yapmanı tavsiye etmiyorum içini açarken kırarsın falan başına iş alma.

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
ilyas koç
Ekran kartı Termal macun değişimini kendiniz yapabilirsiniz basit bir işlem.

İşlemcideki gibi anakarta macun kaçırma derdiniz yok ama video izlemeden de yapmayın. Ne yapacağınızı bilin en azından.

Macun yenilediğinizde sıcaklıklar düşecektir. 4 senedir değiştirmemişsiniz macun özelliğini yitirmiştir. Hot Spot 90-95 in üstünde olmasa iyi olur.

Bu kadar ısınmasına rağmen fanlar %50 çalışıyor o garibime gitti
Saçma sapan kalitesiz macun kullanmayın Mx-4 veya Mx-6 öneriyorlar. Teknobiyotikten alabilirsiniz

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Hakkı Demir
Saçma sapan kalitesiz macun kullanmayın Mx-4 veya Mx-6 öneriyorlar. Teknobiyotikten alabilirsiniz
mx4 var evimde. Macun yenilemesinin kolay olduğunu söylemiş bi arkadaş. evde kendim SADECE macunu yenilesem yeterli olur mu? olmazsa mecbur bir bilgisayarcıya götürmem gerekecek.

85 çok yüksek. Macun yenilenmesi lazım. Bu arada garantisi bitmediyse servise yolla onlar yenilesin yoksa garantisi ölür. Eğer garantisi dolduysa benim tavsiyem kartı sök ve bul bir bilgisayarcı , götür önünde yenilesin. Başında dur muhakkak. Kendin yapmanı tavsiye etmiyorum içini açarken kırarsın falan başına iş alma.
Bilgisayarcılar bakıma ortalama ne kadar fiyat istiyor bilginiz var mı ?

tiger1

80+ Bronze
mx4 var evimde. Macun yenilemesinin kolay olduğunu söylemiş bi arkadaş. evde kendim SADECE macunu yenilesem yeterli olur mu? olmazsa mecbur bir bilgisayarcıya götürmem gerekecek.

Hiçbir bilgim yok fakat tahminimce minimum 300 tl isterler.

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
ilyas koç

Normalde termal macun hariç termal padleri de değiştirmeniz gerekebilir. Açtığınızda anlarsınız anca değişip değişmeyeceğini. Termal Padler biraz tuzlu bilginiz olsun

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Hakkı Demir

Ekler

• 17259692658031344385953835098498.jpg
    17259692658031344385953835098498.jpg
    1.5 MB · Hit: 27
  • 17259692910661331586182758640128.jpg
    17259692910661331586182758640128.jpg
    801.3 KB · Hit: 27

tiger1

80+ Bronze
Hocam vramlerin üstündeki termal pedler kopmuş vramler ısınmayacak mı
O konuda bilgim yok. Bilen arkadaşlar cevaplasın. Veya bilgisayarcıya götür. Dün de söylemiştim sana. Kıçını kaldır üşenme git bir bilgisayarcıya alt tarafı 200-300 tl isteyecek.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,212
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Bakım zamanı gelmiş geçmiş bile işte ev kullanıcısından da ürün almak sorunlu. Bi de miningde kullanılmasına laf ederler 😒

Top Bottom