Siz yine de deneyin. RAM'leri çıkartın, çiplerini silgi yardımıyla silin ve geri takın. Bazen bu çözüm yolu olabiliyor.Hayır memtest yaptım zaten sağlam çıktı ama denemem lazımmı
Evet RAM'lerinizin yerini değiştirin.Hayır memtest yaptım zaten sağlam çıktı ama denemem lazımmı
istediğini düşünebilirsin dostum burda sana ne desem boş o kelimenin telaffuzu rahatsız ediciTürkçede tek doğru bildiğin kelime bu sanırım?
Kader ortağım beni hatırlarsın sanırım bende g4 de problem yaşamıştım ve günler sonra sistem kendine reset attı ve 2 3 günce öncede yine öylece dondu sen ne yaptın sistemi verdin mi itopyaya ?
Yok vermedim vericem ama boş yere 20 gün beklicezÇok merak ediyorum bu arkadaş ve benden başka sorun yaşayan var mı acaba
Aynen boş yere 20 gün bekleyeceğiz gibi duruyor ne kadar garip pc almak için o kadar fırsat kolluyoruz alıyoruz ve sorunlu çıkıyor malesef acaba donanım arşivi veya itopya bu konuda yardımcı olabilir mi sence ?Yok vermedim vericem ama boş yere 20 gün beklicez
Mesaj otomatik birleştirildi:
Başka prize takıp denesene hocam ben başka takacak priz bulamadım evde birde son kez onu deneyelim
bende çok restart'dan sıkıntı çektim.Sorunum psu çıktısorunum hala geçmedi bios güncelledikten sonra 6 gün boyunca olmadı ama tekrar oldu şimdi .garantiyemi götürmem lazım anakra şubesinden almıştım yardımcı olacak varmı sorun :
Arkadaşlar çözemediğim bir sorun var.
Bilgisayarım kendi kendine reset atıyor. Bilgisayar bazen 6 saat sonra bazen 3 gün sonra
Yani anlayacağınız kafasına göre belirli bir zaman olmaksızın resetleniyor durduk yere.
Diyelim oyun oynuyorum 5 saat oyun oynadım reset atmadı, diğer gün oyun oynarken ilk 30 dakika da veya 2 saatte belli değil reset atıyor.
Yada diyelim çok fazla yük binince reset atıyor olsun. 30 dakikalık bir video çektim boş, render yaptırdım CPU'yu %100 kullandığı halde reset atmıyor. Binen yükle de alakası yok.
Dual-boot kullanıyordum. Yani hem kali hem windows, ondan kaynaklanıyor veya virüs olmasına karşın format atıp tek işletim sistemine geçtim. Yine reset atıyor.
Tam reset attığında açık olan uygulamalar sadece Chrome. Yani başka hiç bir şey çalışmıyor. Oyun, başka programlar vs. kapalı.
Herhangi bir donanımı görmüyor diye de kontrol ettim hepsini görüyor.
Bu arada reset atmaya başlaması durup dururken oldu. Yani ben bir program kurmuş olayım yada kasa temizliğinden sonra gerçekleşmedi. Reset atmaya başladı ben ondan sonra temizlik, format vs. yaptım
Yardımcı olabilecek veya görüşü olan yazabilir mi?
Ayrıca memtest yapıldı sağlam çıktı
Psu ya tam güç yüklenildi sağlam
Furmak testi sağlam
Isı yok PC de
ben mail attım getirin bakalım dediler garati kapsamında dedilerAynen boş yere 20 gün bekleyeceğiz gibi duruyor ne kadar garip pc almak için o kadar fırsat kolluyoruz alıyoruz ve sorunlu çıkıyor malesef acaba donanım arşivi veya itopya bu konuda yardımcı olabilir mi sence ?
bu priz olayını da denedim durum aynı...
psu için tam yük testi yaptım bi sıkıntı çıkmamıştı ama bilemiyorumbende çok restart'dan sıkıntı çektim.Sorunum psu çıktı
peki bunu siz kendiniz mi buldunuz ? nasıl tespit ettiniz ?bende çok restart'dan sıkıntı çektim.Sorunum psu çıktı
anladım hocam sizce götürelim mi ne dersiniz ? siz ne yapacaksınız ?ben mail attım getirin bakalım dediler garati kapsamında dediler
psu için tam yük testi yaptım bi sıkıntı çıkmamıştı ama bilemiyorum
şöyle tespit ettim.Birsürü yöntem denedim öncelikle.Bios pilini çıkar tak-Yenisini al tak.Ramleri silgiyle sil tek tek dene memtest yap.Farklı diskler ssd'ler takıp denedim.İşlemcimi değiştirmiştim üst model almıştım yine devam etti.Uzay sistem kurdum yine devam etti.Daha saymadığım çok şey denedim.Zaten psu dandik bir markaydı.fps marka ile değiştirdim.Hiçbir sorun yok 1 senedir.Ve şöyle ki örneğin 3-4 saat oyun oynuyorum bir şey yok googlede takılırken tak diye res atıyodu.Çok can sıkıcı bir durum.peki bunu siz kendiniz mi buldunuz ? nasıl tespit ettiniz ?
anladım hocam sizce götürelim mi ne dersiniz ? siz ne yapacaksınız ?