Neler Yeni

Galax 4060 ekran kartı, ekrandaki renk değişimi

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
Bilgisayarı açarken ekran sapıtıyor, renkler falan değişik oluyor kapatıp tekrar açınca düzeliyor. Kablodan desem sürekli olurdu ve son 4 gündür olmaya başladı. Mesela ilk açılışta rtx 4060 gpu vesaire yazıyor arka plan o sıra siyah normalde ama sapıtınca yeşil oluyor, beyaz rtx yazısı mavi falan oluyor. Ekran kartının performansında vesaire herhangi bir sorun yok, benim için problem değil ama ileride sorun olur mu acaba onu düşünüyorum.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok mu bu durumu yaşamış veya çözümünü bilen?

ProfessionWolf

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
916
İsim
Buğra
Bilgisayarı açarken ekran sapıtıyor, renkler falan değişik oluyor kapatıp tekrar açınca düzeliyor. Kablodan desem sürekli olurdu ve son 4 gündür olmaya başladı. Mesela ilk açılışta rtx 4060 gpu vesaire yazıyor arka plan o sıra siyah normalde ama sapıtınca yeşil oluyor, beyaz rtx yazısı mavi falan oluyor. Ekran kartının performansında vesaire herhangi bir sorun yok, benim için problem değil ama ileride sorun olur mu acaba onu düşünüyorum.
aldığınız yere değişim isteyin hocam zaten ekran kartlarını tamir etmiyorlar direk değişim yapıyorlar

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
aldığınız yere değişim isteyin hocam zaten ekran kartlarını tamir etmiyorlar direk değişim yapıyorlar
Gaminggen'den aldım da değişmeye gerek var mı diye düşünüyorum. Bu süreçlerin nasıl işlediğini de bilmiyorum açıkçası...

ProfessionWolf

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
916
İsim
Buğra
Gaminggen'den aldım da değişmeye gerek var mı diye düşünüyorum. Bu süreçlerin nasıl işlediğini de bilmiyorum açıkçası...
Size kalmış ama değişim hakkınız var zaten gaming gen galax ekran kartlarında da bire bir değişim garantisi veriyor ben olsam değişim yapardım

Can...

80+ Platinum
Başka kart takıp deneyin hocam bir sistemi birde ekran kartını bir sök tak yapın belki tam oturmamıştır bendede yatay çizgiler çıkıyordu tam takılmayınca

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
Başka kart takıp deneyin hocam bir sistemi birde ekran kartını bir sök tak yapın belki tam oturmamıştır bendede yatay çizgiler çıkıyordu tam takılmayınca
Başka ekran kartım yok diğer eski sistemlerim artık bende değil. Alalı 1 ay oldu ve son 4 gündür oluyor, tam takılmasa baştan beri olurdu diye düşünüyorum ama yine de deneyeceğim akşam.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Benim RTX 2060 lı sistemdede bazen açılışta ekran anlık bi sapıtıyor sonra düzeliyordu. Sizdede anlık olup düzeliyor ise takılmayın.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
Benim RTX 2060 lı sistemdede bazen açılışta ekran anlık bi sapıtıyor sonra düzeliyordu. Sizdede anlık olup düzeliyor ise takılmayın.
Anlık renk sapıtmasını gördüğüm gibi kapatıp açıyorum biraz bekleyince düzelir mi düzelmez mi, beklersem karta bir şey olur diye hiç beklemedim.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,897
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Televizyona bağlayıp deneyin.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
Televizyona bağlayıp deneyin.
Film falan çok izlediğim için ana ekranım televizyon zaten hocam. Her açma da olmuyor, denk getirmem lazım. Siz öyle deyince şimdi aklıma geldi yan ekranı sadece bağlayıp bir kaç defa aç-kapa yapacağım. Zamanında yazmıştım bu ekran kartı vesaire test programı önerisi istemiştim bir konu da. Msı afterburner'ı kurcalarken vram mhz değerini full yapmıştım (olayını sonradan öğrendim tabii cahillik :D) o sıra sapıttıydı ama hemen kapatmıştım bilgisayarı. Sorduğum kişiler de bir şey olmaz hemen kapatmışsın dedi. O yüzden mi diyeceğim de cihaz 1-1.5 aydır bende son 4 güne kadar gayet normal kullanıyordum. Yine kullanıyorum performans düşüşü vesaire yok da bir bu sorun var işte tutarsa.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,897
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Film falan çok izlediğim için ana ekranım televizyon zaten hocam. Her açma da olmuyor, denk getirmem lazım. Siz öyle deyince şimdi aklıma geldi yan ekranı sadece bağlayıp bir kaç defa aç-kapa yapacağım. Zamanında yazmıştım bu ekran kartı vesaire test programı önerisi istemiştim bir konu da. Msı afterburner'ı kurcalarken vram mhz değerini full yapmıştım (olayını sonradan öğrendim tabii cahillik :D) o sıra sapıttıydı ama hemen kapatmıştım bilgisayarı. Sorduğum kişiler de bir şey olmaz hemen kapatmışsın dedi. O yüzden mi diyeceğim de cihaz 1-1.5 aydır bende son 4 güne kadar gayet normal kullanıyordum. Yine kullanıyorum performans düşüşü vesaire yok da bir bu sorun var işte tutarsa.
Ekstra voltaj vermediğin sürece kolay kolay bir şey olmaz. Donup kalır restart atar eskisine döner genelde.

Top Bottom