Neler Yeni

Galax Markası Neden Pek Tutulmuyor

isimsizüye

80+ Gold
Merhabalar Dostlar Galax Markası Neden Pek Tutulmuyor 1660 Superin fiyatlarına baktım galax markasında baya uygun Sebebi Nedir ?

cnut

80+ Bronze
Galax aslında iyi bir marka.Kuruluş tarihi 90'lara dayanıyor diye biliyorum.Marka aslında kaliteli fakat Türkiye'de hem kullanıcısı az hemde Türkiye'ye yeni giriş yapmış bir marka(galiba 2016-2017'de ) bundan dolayı öneren olmuyor.
Yanlış hatırlamıyorsam sadece NVIDIA markasının kartlarını çıkartıyordu.
O kartı alırsanız sizi üzmeyecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Ataberk Yayla
Bence tutuyor çünkü ucuza 1660s bi sistem topladığımızda (4000₺ civarı)bu kullanılıyor ama bütce arttığı zaman kullanılmamasının sebebi soğutma performansıdır.

isimsizüye

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Galax aslında iyi bir marka.Kuruluş tarihi 90'lara dayanıyor diye biliyorum.Marka aslında kaliteli fakat Türkiye'de hem kullanıcısı az hemde Türkiye'ye yeni giriş yapmış bir marka(galiba 2016-2017'de ) bundan dolayı öneren olmuyor.
Yanlış hatırlamıyorsam sadece NVIDIA markasının kartlarını çıkartıyordu.
evet de baya yıllar oluyor gtx560 vardı galax markasının bende 2019a kadar yetti bana sonra emekli oldu :(

warrior

80+
Gayet iyi ve kalitelidir alınabilir. Yurtdışında çok satan bir markadır. Yabancı forumlarda da bakabilirsiniz.

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Merhabalar Dostlar Galax Markası Neden Pek Tutulmuyor 1660 Superin fiyatlarına baktım galax markasında baya uygun Sebebi Nedir ?
Genel olarak marka takıntısından dolayı. Galax inno3d xfx ve Asus aynı fabrikada aynı hatta aynı tezgahta üretimi yapılan markalarıdır.

isimsizüye

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Genel olarak marka takıntısından dolayı. Galax inno3d xfx ve Asus aynı fabrikada aynı hatta aynı tezgahta üretimi yapılan markalarıdır.
aynen biliyorum galax markasının bende gtx 560se si vardı kart taş gibiydi 2019 da emekli oldu

Toroslu

80+ Bronze
Bizzat gördünüz mü?
Asus tamamen otomatik üretim yapmakta, o markalar da el işçiliği de bulunuyor. Aynı fabrika da olsa aynı hattan geçmezler, Asus kartlar zaten tezgah yüzü görmüyorlar.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Yanlış bilgilendirme!
Galax'ın global adı KFA2'dir.
Inno3D'nin üreticisi PC Partner'dır
Asus Asus'tur.

Baştan sona Zotac RTX üretim süreci:

Son düzenleme:

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Bizzat gördünüz mü?
Asus tamamen otomatik üretim yapmakta, o markalar da el işçiliği de bulunuyor. Aynı fabrika da olsa aynı hattan geçmezler, Asus kartlar zaten tezgah yüzü görmüyorlar.
Bizzat görmemiz gerekmiyor. Bir çok PSU anakart ve ekran kartı gibi donanımların PCB devreleri aynı fabrikada üretilip baskılanır. Buna fason denir. Asus gigabyte Samsung Sapphire hiç farketmez seri üretimde PCB bir fabrikada ışıl baskı başka bir fabrikada soğutma elemanları başka bir fabrikada bellekler başka bir fabrikada yapılır x markası en son hazır devreyi alıp üstüne gpu mosfet kapasitör markaya özel etiket gibi bileşenleri çakar. Bu işler böyledir.

Toroslu

80+ Bronze
Bizzat görmemiz gerekmiyor. Bir çok PSU anakart ve ekran kartı gibi donanımların PCB devreleri aynı fabrikada üretilip baskılanır. Buna fason denir. Asus gigabyte Samsung Sapphire hiç farketmez seri üretimde PCB bir fabrikada ışıl baskı başka bir fabrikada soğutma elemanları başka bir fabrikada bellekler başka bir fabrikada yapılır x markası en son hazır devreyi alıp üstüne gpu mosfet kapasitör markaya özel etiket gibi bileşenleri çakar. Bu işler böyledir.
Ezbere iş yapıyorsun. ASUS'un kendi fabrikaları var bu konuda anlaşalım. Ortada başkasına yaptırılan bir üretim yok, sadece tedarik var. GPU üreticiden alınır, bellekler Micron gibi bellek üreticilerinden veya GPU üreticilerinin kendisinden alınır. Bunun gibi tedarikler olur ancak hiçbiri al kardeşim bunlar malzemelerin benim için üret demezler. AMD ve Intel işlemciler de aynı fabrikadan çıkmalar zaten öyle değil mi?

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Ezbere iş yapıyorsun. ASUS'un kendi fabrikaları var bu konuda anlaşalım. Ortada başkasına yaptırılan bir üretim yok, sadece tedarik var. GPU üreticiden alınır, bellekler Micron gibi bellek üreticilerinden veya GPU üreticilerinin kendisinden alınır. Bunun gibi tedarikler olur ancak hiçbiri al kardeşim bunlar malzemelerin benim için üret demezler. AMD ve Intel işlemciler de aynı fabrikadan çıkmalar zaten öyle değil mi?
Sonuç olarak farklı markaların ürünlerinde aynı fabrikadan tedarik edilen bileşenler kullanılabilmekte. Bahsettiğim şeyde bu. Yoksa Asus veya gigabyte kendi üretmiyor demiyorum. Galax markası ile diğer bilindik markalar arasında kalite farkı yoktur diyorum. Bunu anlamayan sensin.

Top Bottom