Neler Yeni

Öneri Galaxy A52 alacağım ama...

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,582
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Dostlar gerek hepsiburada gibi satış sitelerinin yorumlarında olsun gerek şikayetvar'da olsun a52 için kasada esneme çerçevede çıkıntı sorunlarının sık sık yazıldığın rastladım.
kimi videolar ve incelemelerde de (düşük izlemeye sahip amatör videolar, yani ortada sponsorluk vs. yok) bir sıkıntı olmadığı söyleniyor.

Açıkcası gözüme kestirdiğim nasipse 1-2 hafta içerisinde alacağım model kendisi ancak şu şikayetler kafamı kurcalıyor.
Ki daha kutusundan yeni çıkmış, telefonda bile bu sorun olabiliyor. Video ne kadar doğru bilmiyorum linkini bırakıyorum.

Üstüne üstlük bazı kullanıcılar bu sorundan ötürü oluşturulan iade taleplerinin reddedildiğini söylüyor.
Ürünü ya 1-2 gün içerisinde hepsiburada'dan sipariş edeceğim ya da 1 hafta sonra tanıdık telefoncudan elden alacağım.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? Açıkcası uzun bir süredir telefon alacağım diye bekliyorum sabredesim yok ancak risk almak da istemiyorum.
Çevrenizde A52 kullanıp da bu veya türevi sorunlarla karşılaşan var mı ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,307
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ya valla aklına koyduysan al gitsin. Mi 11 lite falan da alınır ama insan aklına koyunca vazgeçmiyor. İnsan böyle bir varlık. A52' yi beğendiysen al gitsin. Yoksa telefon alamazsın bile. Her kafadan ayrı ses çıkıyor. Hazır ucuzken yapıştır geç.

IPS LCD olmasaydı direkt bunu yapıştır derdim mesela:

Normalde Note 10 PRO veya Mi 11 lite önerirdim lakin fiyatları almış başını gitmiş. Yani Amoled, stabilite, günlük kullanım istiyorsan A52, ben oyunumu da oynarım hafızam da çok olsun bol bol video alıyorum 5G' de lazım diyorsan K30 5G/Poco X3 PRO gibi telefonlara yönel. Samsungun bu kadar basit sorunları olacağını sanmıyorum.

Bu arada telefondan çok bir beklentiniz yok ise:

Bunun gibi telefonlara da yönelebilirsiniz. Hem AMOLED ekranı var hem de A52 kadar güclü işlemcisi var. Eksikleri RAM/Kamera/Hafıza. A52 Lite gibi bir tanım yakışırdı sanırım. RAM olarak çok da ekside sayılmaz. Kamera olarak devasa farklar yok lakin gözle görürsün.

Ben şiddetle 10S alınması taraftarıyım. 128gb' ı 3600 TL. 64GB' ı 3200 TL. 64GB olan özellikle fiyat olarak 1000 TL civarı avantajlı. Arada kesinlikle bu paraya değer fark yok.

Tabii 90Hz avantajı attığım telefonlarda A52 lehine.

Yani kısaca A52 almayı koyduysan kafana al gitsin. Ama alternatiflerin olduğunu bilerek al. A52 alsan da üzülmeyeceksin benim attıklarımı da. Ayrıca eğilme bükülme sorunları yaşayanlar var lakin aşırı nadir. Kısaca hangisini alırsan al hayırlı olsun.

Umarım kafanı karıştırmamışımdır. Bu arada eşit fiyatta yakalarsan Mi 11 lite al. Kutu içeriği olarak daha iyi. Kamera olarak da "DXOMARK" ' a göre daha iyi. 111 puan.

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,292
İsim
Efecan
Hocam kasa yapısını pek beğenmediğim bi cihaz ayrıca ne amaçla aldığınızı sorabilirmiyim günlük kullanım için falan cihaz arıyorsanız iphone se de düşünebilirsiniz

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,582
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya valla aklına koyduysan al gitsin. Mi 11 lite falan da alınır ama insan aklına koyunca vazgeçmiyor. İnsan böyle bir varlık. A52' yi beğendiysen al gitsin. Yoksa telefon alamazsın bile. Her kafadan ayrı ses çıkıyor. Hazır ucuzken yapıştır geç.

IPS LCD olmasaydı direkt bunu yapıştır derdim mesela:

Normalde Note 10 PRO veya Mi 11 lite önerirdim lakin fiyatları almış başını gitmiş. Yani Amoled, stabilite, günlük kullanım istiyorsan A52, ben oyunumu da oynarım hafızam da çok olsun bol bol video alıyorum 5G' de lazım diyorsan K30 5G/Poco X3 PRO gibi telefonlara yönel. Samsungun bu kadar basit sorunları olacağını sanmıyorum.

Bu arada telefondan çok bir beklentiniz yok ise:

Bunun gibi telefonlara da yönelebilirsiniz. Hem AMOLED ekranı var hem de A52 kadar güclü işlemcisi var. Eksikleri RAM/Kamera/Hafıza. A52 Lite gibi bir tanım yakışırdı sanırım. RAM olarak çok da ekside sayılmaz. Kamera olarak devasa farklar yok lakin gözle görürsün.

Ben şiddetle 10S alınması taraftarıyım. 128gb' ı 3600 TL. 64GB' ı 3200 TL. 64GB olan özellikle fiyat olarak 1000 TL civarı avantajlı. Arada kesinlikle bu paraya değer fark yok.

Tabii 90Hz avantajı attığım telefonlarda A52 lehine.

Yani kısaca A52 almayı koyduysan kafana al gitsin. Ama alternatiflerin olduğunu bilerek al. A52 alsan da üzülmeyeceksin benim attıklarımı da. Ayrıca eğilme bükülme sorunları yaşayanlar var lakin aşırı nadir. Kısaca hangisini alırsan al hayırlı olsun.

Umarım kafanı karıştırmamışımdır. Bu arada eşit fiyatta yakalarsan Mi 11 lite al. Kutu içeriği olarak daha iyi. Kamera olarak da "DXOMARK" ' a göre daha iyi. 111 puan.

Öncelikle zahmetiniz için teşekkürler, telefonu alma amacım uzun vadeli kullanım ve bunun yanında gündelik oyun sosyal medya vs. uygulamalarda rahatça gezinebilmek. Oynadığım oyunlar fazla ağır değil bundan ötürü poco x3'e bakma gereksinimi duymadım.

Telefon alırken önem duyduğum şeylerden biri de tasarımdır, bilhassa kamera düzeni ve arka kapak benim için önemlidir sonrasında arayüz gelir.

Ki a52 arka kapağı plastik olsa da kamera düzeni ve mat hissiyatı beraberinde premium bir telefonmuş gibi bir izlenim veriyor ve bu hoşuma gidiyor.
Evde hali hazırda 2 tane xiaomi cihaz mevcut 2'sinde de sonradan yazılımsal sorunlar çıktı, biri tamire gidince anakartı bozulmuş cihaz düşmüş vs. dediler pek uzatmıyorum. Bundan ötürü xiaomi tarafından ailecek soğuduk.

Oppo ve diğer markalarla pek aramız olmadığı için en tanıdık Samsung'a bakalım dedik ve düşündüm ki Snapdragon işlemciler exynos'a göre daha verimli ve performanslı, uzun kullanımda daha az yavaşlıyor. Snapdragon içeren orta seviye modellere göz gezdireyim dedim.

Güncel olduğu için ilk a52 gözüme çarptı onda karar kıldım, zaten test videoları vesaire baştan sonra her şeyine göz gezdirdim.

Özetle alternatiflerde gözüm kalıyor, ancak "ya xiaomi aldığımda bir sorun ile karşılaşırsam" düşüncesi yüzünden, ve ha bire telefonu garantiye vermekle uğraşmak istemediğimden, Samsung android kanadında en popüler olduğundan (benim gözümde) A52'de karar kılmıştım.

Hepsiburada yorumları kafamı çok karıştırdı kutudan çıkan yeni cihaz sorunlu geliyor, tabii sorun yok diyenler de var da bilemiyorum.
Hocam kasa yapısını pek beğenmediğim bi cihaz ayrıca ne amaçla aldığınızı sorabilirmiyim günlük kullanım için falan cihaz arıyorsanız iphone se de düşünebilirsiniz
Hocam gündelik kullanım beraberinde oyun da oynuyorum, ancak o kadar ağır değil üstte de yazdım zaten, hem küçük cihaz sevmiyorum yine de öneriniz için teşekkürler.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Çok takma kafana al bence. Sorunlu çıkarsa da kısmet deyip geçersin.

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,101
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
https://s.team/p/cnrp-vkvb/KJTNGHKW
Twitter
hakanoncul9
Discord
https://discord.gg/w4BaEHcVg3
ben ikisi arasında kaldım mi 11 lite aldım. 15 w şarj aleti mi kullancam 2022 olcak artık. Kamerası mis gibi sarjı cok iyi gidiyo işlemci grafik birimi gayet yeterli

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,307
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Öncelikle zahmetiniz için teşekkürler, telefonu alma amacım uzun vadeli kullanım ve bunun yanında gündelik oyun sosyal medya vs. uygulamalarda rahatça gezinebilmek. Oynadığım oyunlar fazla ağır değil bundan ötürü poco x3'e bakma gereksinimi duymadım.

Telefon alırken önem duyduğum şeylerden biri de tasarımdır, bilhassa kamera düzeni ve arka kapak benim için önemlidir sonrasında arayüz gelir.

Ki a52 arka kapağı plastik olsa da kamera düzeni ve mat hissiyatı beraberinde premium bir telefonmuş gibi bir izlenim veriyor ve bu hoşuma gidiyor.
Evde hali hazırda 2 tane xiaomi cihaz mevcut 2'sinde de sonradan yazılımsal sorunlar çıktı, biri tamire gidince anakartı bozulmuş cihaz düşmüş vs. dediler pek uzatmıyorum. Bundan ötürü xiaomi tarafından ailecek soğuduk.

Oppo ve diğer markalarla pek aramız olmadığı için en tanıdık Samsung'a bakalım dedik ve düşündüm ki Snapdragon işlemciler exynos'a göre daha verimli ve performanslı, uzun kullanımda daha az yavaşlıyor. Snapdragon içeren orta seviye modellere göz gezdireyim dedim.

Güncel olduğu için ilk a52 gözüme çarptı onda karar kıldım, zaten test videoları vesaire baştan sonra her şeyine göz gezdirdim.

Özetle alternatiflerde gözüm kalıyor, ancak "ya xiaomi aldığımda bir sorun ile karşılaşırsam" düşüncesi yüzünden, ve ha bire telefonu garantiye vermekle uğraşmak istemediğimden, Samsung android kanadında en popüler olduğundan (benim gözümde) A52'de karar kılmıştım.

Hepsiburada yorumları kafamı çok karıştırdı kutudan çıkan yeni cihaz sorunlu geliyor, tabii sorun yok diyenler de var da bilemiyorum.

Hocam gündelik kullanım beraberinde oyun da oynuyorum, ancak o kadar ağır değil üstte de yazdım zaten, hem küçük cihaz sevmiyorum yine de öneriniz için teşekkürler.
Dediğim gibi bulursan mi 11 lite al çünkü net daha iyi. Özellikle A52' de desteklemesine rağmen hızlı şarj adaptörü olmaması eksi. 15W çıkıyor kutusundan. Mi 11 lite 33W. Bu yüzden bariz avatanlajlı. Kamera olarak da dxomark' a göre daha iyi A52' den. Zaten bu segmentin kralı olarak geçiyor kamerada. İşlemci vb aynı onlara girmiyorum.

Bende seninle aynı fikirdeyim babam kullanıyor xiaomi ondada bazı sorunlar çıktı benimde biraz korkum var açıkcası diğer alternatifelre baktım gözüme a52 takıldı şuan bende onu almak üzereyim ki stabilite benim için çok önemlidir ama mi 11 lite gereçktten iyi korkumu bir kenara bırakıp alırım da pahalı biraz

Ayrıca bu diyceğim kararını değişrmek bir yaan daha fazla sabitelyecek:

Gçeen günlerde samsungun amiral gemielrinde kullandığı ramle alakalı bir özellik a 52 ye geldi ve ramle alakalı brieşy daha oldu ama onu ahtırlamıyorum

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
A52 almaya karar kıldıysanız bu sorunu sineye atıp A52 alın. Xiaomi kanadında yaşayacağınız yazılımsal bir sorun neyse A52 kanadında da kasa sorunu odur diye düşünüyorum ben. Yani illa ki bir risk söz konusu. Her iki tarafın böyle bir riski var ancak Xiaomi biraz daha güven veriyor bu durumda çünkü yazılımsal bir sorun olduğundan ben açıkçası Xiaomi tarafı bir telefon tercih ederdim, ettim de zaten. Şu ana kadar da bir sıkıntı yok.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Yeni seri üretimlerde o sorun çözüldü diye biliyorum ama biraz şans meselesi tabii. Kullanıma engel olacak bir problem değil. Zaten çoğumuz telefonlarımızı kılıfla kullanıyoruz. Sırf bu sorun yüzünden Türkiye'de son haftalarda gereksiz derecede zam yiyen Xiaomi'ye para verip MIUI'a bulaşmak istemezdim. Xiaomi'lerde yakınlık sensöründen tutun ekranda black crush problemlerine kadar bir sürü donanımsal sorun çıkma ihtimali var ve bu ihtimal Samsung'tan daha yüksek. Son karar sizin.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Xiaomi'lerde yakınlık sensöründen tutun
O işe model bazlı bakmak lazım aslında. Bu sorun Redmi Note 10 Pro'nun bazı modellerinde yaşanırken Mi 11 Lite gibi aynı yıl üretim olan telefonlarında yaşanmıyor.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
O işe model bazlı bakmak lazım aslında. Bu sorun Redmi Note 10 Pro'nun bazı modellerinde yaşanırken Mi 11 Lite gibi aynı yıl üretim olan telefonlarında yaşanmıyor.
Haklısınız cümleyi ayrı ayrı kurmakta fayda vardı. Mi 11 Lite'ta da black crush problemi var :(

Top Bottom