Neler Yeni

Gamakay MK61 brown switch yay sesi

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
Ben Gateron kahverengi switchi anahtarlık yaptım ara ara basıyorum, ne yay sesi var ne de başka bir problem. Sanırım Gamakay sahte Gateron koymuş :/

Beter Ali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Mert Can Kopal
Dediğiniz gibi FP bir ürün lakin üst klavyelerde kullanılan Gateron Switch kullanılmış. En iyi switch markalarından biri. Bu switchte de sorun yaşayacaksam hangi switch bir klavye alayım?
gateron optik switchler outemu kadar olmasada ucuzlar dostum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben Gateron kahverengi switchi anahtarlık yaptım ara ara basıyorum, ne yay sesi var ne de başka bir problem. Sanırım Gamakay sahte Gateron koymuş :/
imkansız

Bunu kesin olarak anlamanın bir yolu var mı? Eğer doğruysa iade talebi oluşturacağım.
dostum yay değilde çınlama gibi mi duyuyosun sankibir metal parçasına bir şey çarpuyormuş gibi

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler

Ne demek lan imkansız?

IMG_20210226_174239.jpg

Kenardaki Cherry'lerin yay sesi daha fazla Gateron'dan. Gateron'u duyabilmem için kulağıma sokup tıklamam gerekiyorken Cherry'leri yaklaşınca duymaya başlıyorum.

Beter Ali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Mert Can Kopal
Ne demek lan imkansız?

Alıntıyı görüntüle

Kenardaki Cherry'lerin yay sesi daha fazla Gateron'dan. Gateron'u duyabilmem için kulağıma sokup tıklamam gerekiyorken Cherry'leri yaklaşınca duymaya başlıyorum.
1. soe-ru optical mı 2. soru neye imkansız dedğimi anladınız mı 3. soru nerden buldun bende yapmak istiyorum 3. soru gamakayı daha çnce duydunuz mu

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
1. soe-ru optical mı 2. soru neye imkansız dedğimi anladınız mı 3. soru nerden buldun bende yapmak istiyorum 3. soru gamakayı daha çnce duydunuz mu

Optik değil.
Anahtarlık imkansız diyorsun kabul ettim.
Aliexpress'ten tanesi 20 lira civarına Cherry ve Gateron switch alıp yaptım.
Duymam @TECHNO'nun klavye alması ile oldu.

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Bende Red switch versiyonu var. Klavye ilk elime geçtiğinde çok merak edip baktım. Bende de hiç yay sesi yok. Space, Enter falan hiç yok.

Beter Ali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Mert Can Kopal
Optik değil.
Anahtarlık imkansız diyorsun kabul ettim.
Aliexpress'ten tanesi 20 lira civarına Cherry ve Gateron switch alıp yaptım.
Duymam @TECHNO'nun klavye alması ile oldu.
çakma gateronlar imkansız gamakay bilindik bir marka

ama red switch o
Bende Red switch versiyonu var. Klavye ilk elime geçtiğinde çok merak edip baktım. Bende de hiç yay sesi yok. Space, Enter falan hiç yok.

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Dediğim gibi bu fiyatlarda normal sizin klavye ye yada swiç ile alakalı değil
Fiyatla ne gibi bir alakası olabilir? Donanımsal değil finanssal diye yorum yazmışsınız resmen.

çakma gateronlar imkansız gamakay bilindik bir marka

ama red switch o
O yüzden belirtmek istedim zaten. Yanlış bilgilendirme olmasın diye.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Fiyatla ne gibi bir alakası olabilir? Donanımsal değil finanssal diye yorum yazmışsınız resmen.
bu yay sesi cherry mx marka swicler de bir de razer swiçler de olmuyor o klavyelerin fiyatlarına bakar iseniz ne demek istediğimi anlarsınız arkadaşın klavyesi bir o kadar pahalı değil yani buda bu swiçlerin olmayacağı işaret ediyor ve yok zaten finalsal düşünüyorsunuz demişsiniz ama bana o fiyatta bir cherry mx klavye linki atın o zaman ben finalsal düşünmüş olurum klavyeler hakkında bilgim orta denebilir ama sizin hiç bilmediğiniz belli swiçlerin hepsinde yay sesi var ama cherry mx ve razer swiçlerde tuşun dibine girmeden duymanız nerdeyse imkansız yakınlaşsanız dibine girseniz bile nerdeyse duyamazsın yani yok

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Klavyeyi sal artık Jesse adam

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
bu yay sesi cherry mx marka swicler de bir de razer swiçler de olmuyor o klavyelerin fiyatlarına bakar iseniz ne demek istediğimi anlarsınız arkadaşın klavyesi bir o kadar pahalı değil yani buda bu swiçlerin olmayacağı işaret ediyor ve yok zaten finalsal düşünüyorsunuz demişsiniz ama bana o fiyatta bir cherry mx klavye linki atın o zaman ben finalsal düşünmüş olurum klavyeler hakkında bilgim orta denebilir ama sizin hiç bilmediğiniz belli swiçlerin hepsinde yay sesi var ama cherry mx ve razer swiçlerde tuşun dibine girmeden duymanız nerdeyse imkansız yakınlaşsanız dibine girseniz bile nerdeyse duyamazsın yani yok
Yani üzücü. Klavyeler hakkında bilginiz orta olabilir. Ama benim hiç bilmediğimi iddaa etmen biraz komik olmuş. Neyse bunun tartışmasına girmeyeceğim. Bu fiyatlarda yay sesi normal demişsiniz. Evet katılıyorum. Ama "sizin klavye yada switchle alakalı değil" demişsiniz. Şimdi düşünüyorum. "Hem diyorsunuz ki bu fiyatta cherry MX veya Razer yeşil switchli klavye yok. Bu yüzden hepsinde yay sesi mevcut." hem de "sizin klavye yada switchle alakalı değil." sanırım kendinizle çeliştiniz. Bence önce kendinizle çelişmeden, doğru bildiğiniz tutarlı cümleler kurun. Sonra benim klavye hakkındaki bilgilerime yorum yapmak belki size düşebilir. Farkındaysanız ben yay sesiyle alakalı bilgili bir yorumda bulunmadım. Yalnızca sizin yazdığınıza tepki verdim. Klavye hakkında hiç bilgim olmadığı çıkarımını yapacak bir sebebiniz yok gibi. Her neyse. Yazdığınız şey yanlış değil. Bu fiyattaki hemen hemen her klavyede var bu yay sesi. Ama olayın parayla alakası yok. İçindeki switchle, klavyede kullanılan malzemeyle alakası var. Bunu anlatmaya çalıştım. Bu yüzden "donanımsal değil finansal diye yorum yapmışsınız resmen." dedim sizin için. Bu donanımsal bir şey. Donanımı da böyle olduğu için finans kısmı da böyledir. Doğru orantı. Ama finanstan önce donanım asıl sebeptir yay sesine. Bir daha haddinizi aşmayın. Yalnızca ben değil kimseye karşı "sizin hiç bilmediğiniz belli" gibi cümleler kurmayın.
Klavye bu sabah elime ulaştı. Pudding keycapleri, RGB aydınlatması ve brown switchin basım hissi tek kelimeyle muazzam. Bir tek sorun var o da yay sesi. Normal bastığınızda pek belli olmuyor lakin CS:GO oynarken tuşlara yavaş yavaş dokunduğumda ses cidden rahatsız ediyor. Bu ses normal bir şey mi? Zamanla geçer mi? Brown switch klavyelerde görülen bir durum mu yoksa şansıma böyle bir klavye mi geldi? Son olarak ise lube yapmak gibi bir çözüm yolu var mı? Sorularım bu şekilde. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Arkadaşa uzun uzadıya yazarken dikaktimi çekti. Normalde yay sesi duymuyorum ama galiba arada bir harf mi ne bişey yay sesi çıkarttırıyor. Pek rahatsız olmadım ama kişiden kişiye değişir. Bunu yazarken de tek tük yay sesi duydum :D

Yani üzücü. Klavyeler hakkında bilginiz orta olabilir. Ama benim hiç bilmediğimi iddaa etmen biraz komik olmuş. Neyse bunun tartışmasına girmeyeceğim. Bu fiyatlarda yay sesi normal demişsiniz. Evet katılıyorum. Ama "sizin klavye yada switchle alakalı değil" demişsiniz. Şimdi düşünüyorum. "Hem diyorsunuz ki bu fiyatta cherry MX veya Razer yeşil switchli klavye yok. Bu yüzden hepsinde yay sesi mevcut." hem de "sizin klavye yada switchle alakalı değil." sanırım kendinizle çeliştiniz. Bence önce kendinizle çelişmeden, doğru bildiğiniz tutarlı cümleler kurun. Sonra benim klavye hakkındaki bilgilerime yorum yapmak belki size düşebilir. Farkındaysanız ben yay sesiyle alakalı bilgili bir yorumda bulunmadım. Yalnızca sizin yazdığınıza tepki verdim. Klavye hakkında hiç bilgim olmadığı çıkarımını yapacak bir sebebiniz yok gibi. Her neyse. Yazdığınız şey yanlış değil. Bu fiyattaki hemen hemen her klavyede var bu yay sesi. Ama olayın parayla alakası yok. İçindeki switchle, klavyede kullanılan malzemeyle alakası var. Bunu anlatmaya çalıştım. Bu yüzden "donanımsal değil finansal diye yorum yapmışsınız resmen." dedim sizin için. Bu donanımsal bir şey. Donanımı da böyle olduğu için finans kısmı da böyledir. Doğru orantı. Ama finanstan önce donanım asıl sebeptir yay sesine. Bir daha haddinizi aşmayın. Yalnızca ben değil kimseye karşı "sizin hiç bilmediğiniz belli" gibi cümleler kurmayın.

Arkadaşa uzun uzadıya yazarken dikaktimi çekti. Normalde yay sesi duymuyorum ama galiba arada bir harf mi ne bişey yay sesi çıkarttırıyor. Pek rahatsız olmadım ama kişiden kişiye değişir. Bunu yazarken de tek tük yay sesi duydum :D
:Edit: L ye bir basıyorum ses yapmıyor. Bir basıyorum yay sesi yapıyor. İlginç.

Son düzenleme:
Çok kullandığım tuşlarda yay sesi azaldı. P gibi daha az kullandığım tuşlarda ise yay sesi devam ediyor. Gateron switch bir klavye alıp yay sesi dinlemek üzücü bir durum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,539
Üyeler
164,692
Son üye
brkdrk