Yani üzücü. Klavyeler hakkında bilginiz orta olabilir. Ama benim hiç bilmediğimi iddaa etmen biraz komik olmuş. Neyse bunun tartışmasına girmeyeceğim. Bu fiyatlarda yay sesi normal demişsiniz. Evet katılıyorum. Ama "sizin klavye yada switchle alakalı değil" demişsiniz. Şimdi düşünüyorum. "Hem diyorsunuz ki bu fiyatta cherry MX veya Razer yeşil switchli klavye yok. Bu yüzden hepsinde yay sesi mevcut." hem de "sizin klavye yada switchle alakalı değil." sanırım kendinizle çeliştiniz. Bence önce kendinizle çelişmeden, doğru bildiğiniz tutarlı cümleler kurun. Sonra benim klavye hakkındaki bilgilerime yorum yapmak belki size düşebilir. Farkındaysanız ben yay sesiyle alakalı bilgili bir yorumda bulunmadım. Yalnızca sizin yazdığınıza tepki verdim. Klavye hakkında hiç bilgim olmadığı çıkarımını yapacak bir sebebiniz yok gibi. Her neyse. Yazdığınız şey yanlış değil. Bu fiyattaki hemen hemen her klavyede var bu yay sesi. Ama olayın parayla alakası yok. İçindeki switchle, klavyede kullanılan malzemeyle alakası var. Bunu anlatmaya çalıştım. Bu yüzden "donanımsal değil finansal diye yorum yapmışsınız resmen." dedim sizin için. Bu donanımsal bir şey. Donanımı da böyle olduğu için finans kısmı da böyledir. Doğru orantı. Ama finanstan önce donanım asıl sebeptir yay sesine. Bir daha haddinizi aşmayın. Yalnızca ben değil kimseye karşı "sizin hiç bilmediğiniz belli" gibi cümleler kurmayın.
Arkadaşa uzun uzadıya yazarken dikaktimi çekti. Normalde yay sesi duymuyorum ama galiba arada bir harf mi ne bişey yay sesi çıkarttırıyor. Pek rahatsız olmadım ama kişiden kişiye değişir. Bunu yazarken de tek tük yay sesi duydum