Neler Yeni

Game+(GeForce Now) yaşanılan sıkıntılar

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Game+'ın sunduğu hizmet henüz betada.

Arkadaşlar 1 yıldır hizmette olan avrupa sunucularında yaşanan pek bir sıkıntı yok açıkcası ancak sunucu avrupada olduğu için ping sorunları gerçekten can sıkıyor. Game+'ın açmış olduğu türkiye sunucularında ise ping gerçekten çok az ancak bu sefer de sıkıntı çözünürlükte. İnternette başka kullanıcılardan da gördüğüm bu sorun umarım beta aşaması bitene kadar hallolur. yoksa gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

Örnek: 50> mbps olarak avrupa sunucusu kullanan arkadaşım hiçbir çözünürlük sorunu yok ama ping sorunu var derken 35 mbps ile game+ sunucusu kullanan ben neredeyse hiç ping sorunu ile karşılaşmadım ama dediğim gibi çözünürlük çok kötü. 1080P ye alsam bile 480p veya 360p civarında oynuyormuşum gibi. bu sorun da düzelir ise artık geforce now'ın önünde hiçbir sorun kalmaz diye düşünüyorum. (15 martta sunucu çökmezse tabii ki :))

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Ping sorunu çevremde gördüğüm çoğu kişide mevcut. Almanya sunucusu üzerindeki üyelikte 45-55 ping alırken Ankara'da bulunan Game+ üyeliğimde 30 ping alıyorum. Oyunlar daha sisteme bile yüklenmemiş zira Witcher 3 oynamaya çalıştığımda 50 GB'lık oyunu Steam üzerinden baştan sona kurdurmaya çalışıyordu. Türkiye sunucusu üzerinde bile olsa bazı oyunlar (Dying Light vb.) dil ayarları Steam üzerinden yapıldığı için kesinlikle Türkçe olmuyor çünkü değiştiremiyorsunuz. Black Desert Online gibi MMORPG'lerin patchları bile atılmamış onu bile bekledim ki game+ firmasının indirme hızları 10mb/sn olduğu için uzun sürüyor. Witcher 3 bile Steam üzerinde 5 dakika beklememe rağmen 1.1 mb/sn ile indirme yapıyordu. Bazı oyunlarda grafik ayarlarını değiştir dediğimizde tekrar başlatmamızı istediğinde kesinlikle ayarlar oturmuyor çünkü oyunu sıfır kurulum yapmış gibi gözüküyordu. Almanya üyeliğinde Cyberpun 2077 RTX ayarları sayko olacak şekilde her şey yüksek ayarlarda 60 FPS sabit alırken aynı ayarlarda Türkiye sunucusunda 24-25 FPS veriyor. Asassin Creed Odyysey ise en yüksek ayarlarda benchmarkında 25 FPS veriyor yine. Deus EX 30-80 arası zar zor verebiliyor. Kısacası sistem daha hiç bir şekilde oturmamış neredeyse. Şuanki sistemimde aldığım FPS oranlarını alıyorum ki bunu gecikmeli alıyorum. Kontroller olarak sıkıntı çekmedim şuana kadar fakat CS:GO bariz bir şekilde oynanmayacak düzeyde. Böyle bir sistemde garip bir şekilde FPS düşüşleri yaşatabiliyor. Grafik olarak saf bir görüntü elde etmek beklenemez ama ortalama bir görüntüyü yakalayabiliyorsunuz. Bu sorunların İnternet'imle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü Almanya sunucusunda bu tarz sorunların hiç birini çekmiyorum. Bu sorunlar giderildiğinde fiyatına göre değerlendirilebilir.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Ping sorunu çevremde gördüğüm çoğu kişide mevcut. Almanya sunucusu üzerindeki üyelikte 45-55 ping alırken Ankara'da bulunan Game+ üyeliğimde 30 ping alıyorum. Oyunlar daha sisteme bile yüklenmemiş zira Witcher 3 oynamaya çalıştığımda 50 GB'lık oyunu Steam üzerinden baştan sona kurdurmaya çalışıyordu.
Aldığınız ping değerleri bana makul gelmedi, ben EU 3'te min 57 ölçebildim ve Tr 1 de min 17 ölçebildim. Farklı saatlerde defalarca denedim ve maks 35 görebildim. Acaba siz internet kullanımınızla ayrıca ping yemiş olabilir misiniz diye düşünüyorum, veya ethernet ile bağlandınız mı? Witcher 3'ü de EU 3 sunucusunda oynadım ve orda da indirme bekledim, ama oyun saniyede 85mb hızla falan inmişti.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Aldığınız ping değerleri bana makul gelmedi, ben EU 3'te min 57 ölçebildim ve Tr 1 de min 17 ölçebildim. Farklı saatlerde defalarca denedim ve maks 35 görebildim. Acaba siz internet kullanımınızla ayrıca ping yemiş olabilir misiniz diye düşünüyorum, veya ethernet ile bağlandınız mı? Witcher 3'ü de EU 3 sunucusunda oynadım ve orda da indirme bekledim, ama oyun saniyede 85mb hızla falan inmişti.
Oynadığım vakit gece 1 civarıydı. Düzgün bir deneyim elde etmek için Ethernet üzerinden bağlanıp sisteme bağlı olan Digitürk, Tivibu ve Wi-Fi gibi şeyleri kapatıp arkada Discord bile açık bırakmadan girdim. Black Desert Online patch atarken 10mb ile 25 mb/sn arasında dengesiz bir hızda indirirken Witcher 3 ilk 5 dakika 1.1 MB/SN hızda indirmeye devam ettiğinden dayanamayıp çıkmıştım.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Oynadığım vakit gece 1 civarıydı. Düzgün bir deneyim elde etmek için Ethernet üzerinden bağlanıp sisteme bağlı olan Digitürk, Tivibu ve Wi-Fi gibi şeyleri kapatıp arkada Discord bile açık bırakmadan girdim. Black Desert Online patch atarken 10mb ile 25 mb/sn arasında dengesiz bir hızda indirirken Witcher 3 ilk 5 dakika 1.1 MB/SN hızda indirmeye devam ettiğinden dayanamayıp çıkmıştım.
İndirme hızının düşük olması sunucunun bağlantısından kaynaklıdır da pinginizin sebebini merak ettim gerçekten. Avrupa pinginiz benden kayda değer bir şekilde düşük niçin tr pinginiz yüksek ki? Tekrar test yapmayı denediniz mi ve iss niz ne acaba? Ben superonline kullanıyorum, game+ için öncelikli erişim düşünceleri vardı bir ara insanlarda ama buna dair bildiğim resmi bir açıklama yok.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
İndirme hızının düşük olması sunucunun bağlantısından kaynaklıdır da pinginizin sebebini merak ettim gerçekten. Avrupa pinginiz benden kayda değer bir şekilde düşük niçin tr pinginiz yüksek ki? Tekrar test yapmayı denediniz mi ve iss niz ne acaba? Ben superonline kullanıyorum, game+ için öncelikli erişim düşünceleri vardı bir ara insanlarda ama buna dair bildiğim resmi bir açıklama yok.
Türk Telekom kullanıyorum. 4-5 kere test yaptım hepsinde sonuç -3 +3 olarak benzerdi. Bu gün gece yine denerim aynı şekilde. Öncelikli erişim muhabbetinin şimdi veya sonradan gerçekleşeceğini pek düşünmüyorum çünkü haksız rekabet ortamı yaratır bu.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,793
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Game+'ın sunduğu hizmet henüz betada.

Arkadaşlar 1 yıldır hizmette olan avrupa sunucularında yaşanan pek bir sıkıntı yok açıkcası ancak sunucu avrupada olduğu için ping sorunları gerçekten can sıkıyor. Game+'ın açmış olduğu türkiye sunucularında ise ping gerçekten çok az ancak bu sefer de sıkıntı çözünürlükte. İnternette başka kullanıcılardan da gördüğüm bu sorun umarım beta aşaması bitene kadar hallolur. yoksa gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

Örnek: 50> mbps olarak avrupa sunucusu kullanan arkadaşım hiçbir çözünürlük sorunu yok ama ping sorunu var derken 35 mbps ile game+ sunucusu kullanan ben neredeyse hiç ping sorunu ile karşılaşmadım ama dediğim gibi çözünürlük çok kötü. 1080P ye alsam bile 480p veya 360p civarında oynuyormuşum gibi. bu sorun da düzelir ise artık geforce now'ın önünde hiçbir sorun kalmaz diye düşünüyorum. (15 martta sunucu çökmezse tabii ki :))
Bunlari söylediğin için sağol

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Türk Telekom kullanıyorum. 4-5 kere test yaptım hepsinde sonuç -3 +3 olarak benzerdi. Bu gün gece yine denerim aynı şekilde. Öncelikli erişim muhabbetinin şimdi veya sonradan gerçekleşeceğini pek düşünmüyorum çünkü haksız rekabet ortamı yaratır bu.
Yani hem iss ler arası haksız rekabet olur hem de aynı ücreti ödeyenler arasında böyle bir durum olmamalı yani parayı öncelikli erişim icin ödüyorsun zaten, ücretsiz içinse biraz kararsızım. Kimse düşük hızlar alsın istemem ama turkcell superonline ı kendi sunucusuna düzgünce bağlar da diğer iss ler bağlamazsa veya bağlayamazsa biraz karışık bir mesele olur gibi.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Yani hem iss ler arası haksız rekabet olur hem de aynı ücreti ödeyenler arasında böyle bir durum olmamalı yani parayı öncelikli erişim icin ödüyorsun zaten, ücretsiz içinse biraz kararsızım. Kimse düşük hızlar alsın istemem ama turkcell superonline ı kendi sunucusuna düzgünce bağlar da diğer iss ler bağlamazsa veya bağlayamazsa biraz karışık bir mesele olur gibi.
Bu duruma NVIDIA'nında sağlıklı bakacağını düşünmüyorum zira Turkcell bu anlaşmada NVIDIA firmasını temsil ediyor. Bu duruma sadece NVIDIA'dan zaten TTelekom, Vodafone, Millenicom, Kablonet.... vb. zibilyon tane firmanın da haksız rekabetten dolayı sağlıklı bakmayacağını, bu iş için yasal yollara başvurup tüketicilerinde şikayette bulunacağını düşünüyorum.

Top Bottom