Neler Yeni

Çözüldü✓ Gamegaraj hazır sistem toplama

Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Berkay Gençdoğan
Aslında benim eski ssd yeni sistemde bir sorun çıkarır mı onu sormak istemiştim. Direkt olarak windows 10 falan yüklü mü kalacak mesela?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki hocam bir soru daha sorayım, yeni sisteme eski ramlerimi takarsam (eski derken anakartla vb. uyumlu) herhangi bir şey yapmam gerekir mi yoksa sistem sorunsuz çalışmaya devam mı eder?
Sorunsuz çalışır. Daha önce ram frekansı ayarlamadıysan yada yeni anakart daha fazla mhz destekliyor ise o zmn bios dan ramlerin frekansını ayarlaman gerekebilir.

Cidden çok teşekkürler yardımlarınız için :)
Peki @Jnwander şimdi sistem bios update'li olarak gelecek büyük ihtimalle. Ben eğer ssd'yi değiştirirsem bios'u yine updatelemem mi gerekir yoksa öyle bir durum söz konusu bile değil mi ?
öyle bir durum söz konusu değil çünkü ssd ile bios alakası yok anakartı değiştirir isen bios güncellemen gerekir

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Cloud gaming (Geforce now,Stadia,xCloud)
windows u sizin kurmanız gerek genelde freedos geliyor

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
SSD ile BIOS'un alakası yok hocam, anakartla ilgili bir şey BIOS.
Sorunsuz çalışır. Daha önce ram frekansı ayarlamadıysan yada yeni anakart daha fazla mhz destekliyor ise o zmn bios dan ramlerin frekansını ayarlaman gerekebilir.

öyle bir durum söz konusu değil çünkü ssd ile bios alakası yok anakartı değiştirir isen bios güncellemen gerekir

Hayır,kendi ssdnizdeki Windows'u kurup kullanılabilirsin ve daha sonra bilgisayarla gelen Ssd'yi kullanabilirsiniz
Bütün sorularım bu kdardı cidden çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Cidden çok teşekkürler yardımlarınız için :)
Peki @Jnwander şimdi sistem bios update'li olarak gelecek büyük ihtimalle. Ben eğer ssd'yi değiştirirsem bios'u yine updatelemem mi gerekir yoksa öyle bir durum söz konusu bile değil mi ?
Hocam gerekli cevabı almışsınız zaten 🙂
Hayırlı olsun sisteminiz şimdiden

Tokuchi77

80+ Bronze
Öncelikle etiketlediğiniz için teşekkür ederim. :)
1. soru için, Özelleştirme kısmından Windowsu seçmediğiniz sürece deneme sürümü dahi kurulmuyor kendimiz kurmak zorundayız.
2. soru için, Benim BIOS'um son sürüm gelmişti.
3. Sorunun cevabını bilmiyorum.
1) Windows deneme sürümü bile kurulu olmadan yolladıkları için nasıl olurda test yaparak yollamış oluyorlar k? Test bile etmeden mi gönderiyorlar sistemi?
2) BIOS'da her şey ayarlı mı son sürüm gelmiş mi ve RAM MHz hızları en iyisi ayarlanmış mı gibi bilgileri nasıl öğreniriz hiç BIOS a girmedim daha önce.

Bu sabah sistem ulaşacak bana önemli konu.

Top Bottom