Gamegaraj Slayer Intel Core Ultra 9 275HX vs AMD Ryzen 9 9955HX3D

omes

80+
Reaksiyon skoru
3
Öncelikle Selamun Aleyküm arkadaşlar. Abdullah'ın son atmış olduğu Slayer inceleme videosundan sonra laptop almaya karar verdim.
Yaklaşık 5 senedir Lenovo Legion Y520 kullandım ve beni gerek Cad/Cam gerekse oyunlarda üzmedi.
Artık yenileme vakti geldi.
Laptop arayışı içine girmişken piyasada tüm youtuberlerin gamegaraj slayer i övdüğünü ballandıra ballandıra anlattıklarına hiç bir eleştiride bulunamadıklarına şahit oldum. (donanım arşivi hariç)
- Eskiler hatırlar Casper Excalibur da piyasaya en üst düzey bileşenlerle ve uygun fiyatla girmişti ancak termal bir arge olmadığı için ısı sorunları ve performans kayıpları yaşanmıştı
- İşlemcinin en iyi olduğu konusunda hemfikirim ama yüksek sıcaklıklarda bu kasada en iyi olmaya devam edecek mi ?
- Termal açıdan piyasada satılan 1500 liralık termal pedler bir soğutma teknolojisi olarak lanse edilmesi doğru mu ?
- AMD Ryzen 9 9955HX3D bir oyun işlemcisi mi yoksa içerik üretimi için render işlemcisi mi ?
- +80 derece CPU ve GPU sıcaklığı neden normalmiş gibi kabul ediliyor uzun süre kullanımda ısıdan kaynaklı gerek menteşe bölgesi plastik aksamından sıkıntı yaratmayacak mı?
- MSI Raider A18 HX A9WJG-091TR aynı işlemciyi kullanıyor ve soğutamıyorken Slayer bize ne gibi sorunlar doğuracak ?
-Donanım arşivi youtube inceleme kanalından Game Garaj Slayer R9T3D-5070Ti AMD Ryzen 9 9955HX3D RTX5070Ti vs Game Garaj Slayer5 9XL-5070Ti Intel Ultra 9 275HX RTX5070Ti kıyaslaması yapılabir mi ?

Fiyat/performans ürünü falan da değil bu arada. Donanımları kağıt üzerinde güçlü görünüyor ama tam kapasitesini kullanamıyorsun ki. 1 saat oyun oynuyorsun, 90 dereceyi görüyor, zaten %30’a varan performans kaybı yaşıyorsun. Bu durumda o donanımı almanın bir mantığı kalmıyor. Git Omen, Legion ya da ROG serilerinin bir alt modelini al, zaten oyunlarda aynı performansı alacaksın.

• Beğen
Reaksiyonlar: omes
o fiyatlara rog serisinde 9 8940hx bulunan var ama bu işlemci gamegarajda olan işlemci ile baya fark var ve bunlarda 88 dereceleri felan buluyor . hp omen laptoplarda baya ısınıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,028
Üyeler
183,048
Son üye
eeeee78
Geri