Gamepower PSU'lar Nasıl?

SLayer90

80+
Reaksiyon skoru
58
Gamepower'ın PSU'ları sizce nasıl iyi mi yoksa kötü mü yada idare eder mi

Bomba

Daha iyileri varken alınmamalı ama çokta kötü olduğunu sanmıyorum

Genel akım korumaları şunlardır:

OVP : Aşırı Gerilim Koruması
UVP : Düşük Gerilim Koruması
OPP : Aşırı Güç Koruması
OTP : Aşırı Sıcaklık Koruması
OCP : Aşırı Akım Koruması
SCP : Kısa Devre Koruması
OLP : Aşırı Yükleme Koruması

Mesela Corsair VS550; OVP, OCP, UVP, SCP, OTP korumalarına sahip ve bu korumaların son derece kalitelileri var.
550W PSU'su 12V kanalından 520W verebiliyor, +80 sertifikası ile en az %85 verimlilik ile gücü kullanıyor.
0.99 Aktif Güç Faktör Düzeltmesi ile beklenmedik güç akımlarında sistem bileşenlerinizin korunduğunu bilerek kafanızın rahat olmasını sağlıyor.
İçindeki kapasitörler son derece kaliteli, çok çeşitli şebeke gerilim desteğine (100-240 VAC) dayanan bileşenlere sahip devreler içeriyor.
Fakat bu tür markalarda bunlar yok veya var ama kalitesiz, belirsiz bilgilere sahip belirsiz şeyler.
500W PSU'suna bakıyorsun 12V kanalından şaka gibi 350W-380W falan veriyor.
Mümkün mertebe bu tür markalardan uzak durmaya çalışın, bu yüzden önermem.

Genel akım korumaları şunlardır:

OVP : Aşırı Gerilim Koruması
UVP : Düşük Gerilim Koruması
OPP : Aşırı Güç Koruması
OTP : Aşırı Sıcaklık Koruması
OCP : Aşırı Akım Koruması
SCP : Kısa Devre Koruması
OLP : Aşırı Yükleme Koruması

Mesela Corsair VS550; OVP, OCP, UVP, SCP, OTP korumalarına sahip ve bu korumaların son derece kalitelileri var.
550W PSU'su 12V kanalından 520W verebiliyor, +80 sertifikası ile en az %85 verimlilik ile gücü kullanıyor.
0.99 Aktif Güç Faktör Düzeltmesi ile beklenmedik güç akımlarında sistem bileşenlerinizin korunduğunu bilerek kafanızın rahat olmasını sağlıyor.
İçindeki kapasitörler son derece kaliteli, çok çeşitli şebeke gerilim desteğine (100-240 VAC) dayanan bileşenlere sahip devreler içeriyor.
Fakat bu tür markalarda bunlar yok veya var ama kalitesiz, belirsiz bilgilere sahip belirsiz şeyler.
500W PSU'suna bakıyorsun 12V kanalında şaka gibi 350W-380W falan veriyor.
Mümkün mertebe bu tür markalardan uzak durmaya çalışın, bu yüzden önermem.
Ben olsam alırdım TSK'ya bağışlayıp ülkeme destek çıkardım :D

1.5 yıldan uzun süredir 1050W GP PSU kullanıyorum hâlâ daha bir sorun yok. İnş patlamaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,207
Üyeler
190,875
Son üye
Graverexx
Geri