Ana Konu Gaming Gecesi Ortak Yardımlaşma Ve Danışma Konusu

Stok gözükmüyor yine buga girmiş.
MSI Katana 17 B13VEK-1035XTR i7-13620H 16GB DDR5 RTX4050 GDDR6 6GB 512GB SSD 17.3″ FHD 144Hz FreeDOS Full HD Notebook bu en başından beri bende stokta görünmüyor 2 kere mesaj attım ve anasayfadan girince stokta görünmeli deniliyor ve stok düşüyor ama sepete girmiyor

Hacım diyorum ya z790 şart değil. OC yapmayacaksan ben 3700 TL lik colorful ile 13700k kullandım. İşlemciye yettiği sürece en ucuz anakartı alabilirsin. Gerek yok yani Z serisi falan. Ayrıca bu işin ikinci elide var. Sıfır şart değil. 5k ya z790 paylaştım dün outlet vatandan. Kendim Z790 Steel Legend gibi bir anakartı 7000 TL ye aldım. Yani yapmak istersen çok daha ucuz yolları var.
Evet 2.ele bende baktım 6K ya da çok güzel anakartlar var ama şu tabloyu gördükten sonra açıkçası siparişi iptal ettim, 7700X çok daha mantıklı geldi. Performansları aynı sanıyordum ama %1-avg ortalamasına baktığım zaman makas çok fazla, 7700X bariz daha iyi bir işlemciymiş.

7700X 2.elde 7K ya çok rahat bulunuyor üstelik anakart seçenekleri de hem çok çok daha fazla hem de nispeten daha uygun fiyatlarda (B650) tabi bir de bunun dışında B650 bile alsan yeni çıkacak Ryzen işlemcileri sorunsuz kullanacaksın ama Z790 da öyle bir imkan yok soket şimdiden ölü zaten. Hepsini üst üste toplayınca hem performans hem de ileriye dönüklük olarak 2.el 7700X çok daha ağır basıyor o yüzden ben şahsen almaktan vazgeçtim.

111.webp

MSI Katana 17 B13VEK-1035XTR i7-13620H 16GB DDR5 RTX4050 GDDR6 6GB 512GB SSD 17.3″ FHD 144Hz FreeDOS Full HD Notebook bu en başından beri bende stokta görünmüyor 2 kere mesaj attım ve anasayfadan girince stokta görünmeli deniliyor ve stok düşüyor ama sepete girmiyor
Tekrar mesaj at bugda kalmış.

Evet 2.ele bende baktım 6K ya da çok güzel anakartlar var ama şu tabloyu gördükten sonra açıkçası siparişi iptal ettim, 7700X çok daha mantıklı geldi. Performansları aynı sanıyordum ama %1-avg ortalamasına baktığım zaman makas çok fazla, 7700X bariz daha iyi bir işlemciymiş.

7700X 2.elde 7K ya çok rahat bulunuyor üstelik anakart seçenekleri de hem çok çok daha fazla hem de nispeten daha uygun fiyatlarda (B650) tabi bir de bunun dışında B650 bile alsan yeni çıkacak Ryzen işlemcileri sorunsuz kullanacaksın ama Z790 da öyle bir imkan yok soket şimdiden ölü zaten. Hepsini üst üste toplayınca hem performans hem de ileriye dönüklük olarak 2.el 7700X çok daha ağır basıyor o yüzden ben şahsen almaktan vazgeçtim.

Alıntıyı görüntüle
Ben 9700x kullanıcısı olarak 14600k ya geçiyorum. 2k oynadığım için aradaki fark çok fazla değil. Başka bir konuda sebebini açıkladım. Farklı bir durumu var amd işlemcilerin adlandıramadığım.

Alıntıyı görüntüle

7700X, çektiği watta göre inanılmaz fazla ısınıyor düz 7700 alın AM5 alacaksanız. En azından kontrol etmesi biraz daha kolay. 14600K'nın 140-150 watt çekerken ulaştığı ısı değerine 7700X 80 watt çekerken falan ulaşıyor.

İyi soğutursan canavar gibi ama.

İşlemcinin performansı çok güzel de anlamsız ısınıyor mimariden ötürü. Zaten bu durum 7700X'e özel değil, 7600X de benzer durumda. LGA 1700 alsan çok watt çekme derdi var, Ryzen 7000 alsan dengesiz ısınma durumları olabiliyor, en temizi 9000 almak ama onlar da iyi paralara satılıyor. Her türlü bir gol yiyoruz :D

Geri