Ana Konu Gaming Gecesi Ortak Yardımlaşma Ve Danışma Konusu

İkinci el almayı düşünmüyorum bana mantıklı geldi almak 7600x ten bi tık güçlü 65w tdp 7700 almayı istiyordum ama fiyatı 10k ya dayandı o kadarda vermek istemiyorum

Ben yine de 9500F almazdım, 9600X sık sık 8500 civarına düşüyor onu al derim hiç olmazsa. Satarken de daha rahat elden çıkarırsın, 9500F'in fiyatı biraz köpüklü zamanla fiyatı düşürecekler(en azından dolar bazında) çünkü pek satılmıyor bu fiyatlardan.

20kya 16gb 5060ti zaten imkansız üstüne igame. 5k'ya 6000mhz cl30 ram de yok. Hesaplamanda anakart da yok.
Doğru bakarken yanlış bakmışım ancak bir ekran kartının iyi olması fiyatı yine o kadar iyi yapmıyor, o anakart 4k ve hesapta gördüğün gibi kasa ve psuya 8k dedim, ki bu budget pcler için büyük bir mebla, orayı total 5k ya bile halletsen, aynı fiyata daha sağlam sistem toplanır, ssdsi de kaliteli olur. Soğutucusuda çok iyi olur, ram 5k ya bulunmasa bile 6k ya var. Soğutuya verdiğim 3-2k bütçeden 1k çıksa bile rami alır. Herkes PC toplamayı bilmek zorunda olmadığından hazır sistem alınabilir fakat indirim bekleyip de indirimli avantajlı almıyorsa ne anlamı var. 43-42 ye alsa, sonradan PSU ve soğutucu değiştirse bile neredeyse yine benim hesapla aynı olur. Ancak 1-2k fark ile yükseltme ile çözebilirse avantajlı çıkar ve ben seçenekleri bilmiyorum.

Edit, igame o kadar iyi değil. 5070 Ti versiyonun aksine 5060 versiyonda vapor chamber yok.

anakart düşük olunca sıkıntı yaşıyorsun. 1 m.2 slotu oluyor , ramlerden kaynaklı sıkıntı yaşıyorsun, inceden gelen pcde ram overclock sonrası direk anakart ile ram yandı 3 hafta dönmesini bekledim garantiden.
Ben oc yapmıyacağım oynayacağım oyunlar valo pubg 1080pde

Hocam ne alıyım anlamıyorum bütçem max 45k yardım edin kaç gündür sistem araştırması yapıyprum anlamıyorum da pek anakart iyi mi psu kasa iyi mi kötü mü
sana önerim eğer kredi kartı ile alıyorsan tamamen hepsi v.b sitelerden kendin toplaman. bu ay 6-9 taksit yapıyorlar hem bütçen rahatlar hem paranı enflasyona karşı korumuş , hem de daha kaliteli parçalar almış olursun. kendin toplamaya korkuyorsan bir bilgisayarcıoya götürüp toplamasını isteyebilirsin.

sana önerim eğer kredi kartı ile alıyorsan tamamen hepsi v.b sitelerden kendin toplaman. bu ay 6-9 taksit yapıyorlar hem bütçen rahatlar hem paranı enflasyona karşı korumuş , hem de daha kaliteli parçalar almış olursun. kendin toplamaya korkuyorsan bir bilgisayarcıoya götürüp toplamasını isteyebilirsin.
Kredi kartı hiç kullanmıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,609
Üyeler
184,952
Son üye
burakk12
Geri