Yaklaşık 1 ay önce aldıpım acer nitro 5 an515 modelini 1 aydır kullanıyorum ve boşta kullanımda işlemci sıcaklığı 45-65 derecelerde geziyor ounlarda ise işlemci 90a kadar çıkıyor ekran kartı max 75 görüyor. Bu değerler normal mi?
Bildiğim kadarıyla normal arkadaşımdada var ondakide baya ısınıyor fanlar deli gibi çalışıyorYaklaşık 1 ay önce aldıpım acer nitro 5 an515 modelini 1 aydır kullanıyorum ve boşta kullanımda işlemci sıcaklığı 45-65 derecelerde geziyor ounlarda ise işlemci 90a kadar çıkıyor ekran kartı max 75 görüyor. Bu değerler normal mi?
çok normalYaklaşık 1 ay önce aldıpım acer nitro 5 an515 modelini 1 aydır kullanıyorum ve boşta kullanımda işlemci sıcaklığı 45-65 derecelerde geziyor ounlarda ise işlemci 90a kadar çıkıyor ekran kartı max 75 görüyor. Bu değerler normal mi?
max fan modunda bf1 de 96 falan olmuştu korkup kapatmıştımBildiğim kadarıyla normal arkadaşımdada var ondakide baya ısınıyor fanlar deli gibi çalışıyor
yakında ayrıyetten bi soğutucu almayı düşünüyorum zatençok normal
Mesaj otomatik birleştirildi:
laptop soğutucusundan masaüstü soğutusuları gibi performans bekleme zaten
o zaman rahatlıkla bu sucaklıkta 2 3 saat geçirebilirim.Normal
90 derecede 10 yıl geçirdim dizinin üstüne koyarsan bacaklarını yakarsın bacaklarının üstüne tepsi koyarak kullanabilirsin yada direk masaya koy sıfıra sıfır durmasın masada 90 dereceyi geçer hava akışı kısıtlandığı için ve evet 90 derece üstü kullanmak pek konforlu olmuyormax fan modunda bf1 de 96 falan olmuştu korkup kapatmıştım
yakında ayrıyetten bi soğutucu almayı düşünüyorum zaten
o zaman rahatlıkla bu sucaklıkta 2 3 saat geçirebilirim.
işlemcin AMD mi? Boşta sıcaklık değerlerini düşürmek istiyorsan Turbo modunu kapatabilirsin. Oyunlarda FPS düşüşü de çok devasa olmuyor. İstersen dene, internette nasıl yapıldığına dair videolar mevcut. Örneğin bende 4800H var, boşta veya google vs açarken 50-60 derece arası (ki sıvı metal macun olmasına rağmen içinde). Eğer turbo kapatırsam 2900 frekansından yukarı çıkmıyor işlemci (normalde turbo ile 4200 e kadar çıkıyor zaten ısınma nedeni de bu). Boşta 40 dereceye kadar düşüyor böylece. Oyunda da çok aşırı bir FPS düşüşü görmedim. Turbo mod kapatınca oyunlarda da 70 derece geçmedi işlemci.Yaklaşık 1 ay önce aldıpım acer nitro 5 an515 modelini 1 aydır kullanıyorum ve boşta kullanımda işlemci sıcaklığı 45-65 derecelerde geziyor ounlarda ise işlemci 90a kadar çıkıyor ekran kartı max 75 görüyor. Bu değerler normal mi?
şuan öyle kullanıyorum ve memnunum ama 10 15 derece falan etkilerse almayı düşünüyorumbende de laptop var soğutucu aldım bir faydası yok onun yerine bir profille ufak bir yükseltme yapıp aynı sonucu alabilirsin
i712700h işlemcim rtx3060 ekran kartı ve 16gb ddr4 3200mhz ram var dediğin gibi turbo modu kapattım. Şuan 2 oyunda denedim forza4te en üst grafikte 7fps kaybı var bf1de en düşükte 20 30 fps kaybı oldu. Sıcaklık ise max 80 dereceleri gördü baya bi düşüş oldu. şuanlık çok etkilemedi cs valo gibi oyunlarıda deneyip ona göre açıp kapatıcam. Teşekkür ederimişlemcin AMD mi? Boşta sıcaklık değerlerini düşürmek istiyorsan Turbo modunu kapatabilirsin. Oyunlarda FPS düşüşü de çok devasa olmuyor. İstersen dene, internette nasıl yapıldığına dair videolar mevcut. Örneğin bende 4800H var, boşta veya google vs açarken 50-60 derece arası (ki sıvı metal macun olmasına rağmen içinde). Eğer turbo kapatırsam 2900 frekansından yukarı çıkmıyor işlemci (normalde turbo ile 4200 e kadar çıkıyor zaten ısınma nedeni de bu). Boşta 40 dereceye kadar düşüyor böylece. Oyunda da çok aşırı bir FPS düşüşü görmedim. Turbo mod kapatınca oyunlarda da 70 derece geçmedi işlemci.
Bendeki sorun ise GPU daha çok onun çözümünü bulamadım 84 85 dereceye kadar çıkıyor 3050ti. Undervolt yapamadım izin vermiyor.
utanır mısın bilemem ama test sonuçlarına göre de işlemcinin 85 derece ve üzerine çıktığını görebilirsin.Normal felan değil. 90 çok fazla, işlemciye zarar verir. Bilgisi olmayan arkadaşlar yazmış.
Rica ederim. Turbo kapatınca sıcaklıklarda baya bir düşüş oluyor dediğim gibi. Eğer oyunlarda ve genel performansta seni çok etkilemezse bu şekilde kullanabilirsin. 12700h çok güçlü bir işlemci turbosuz hali bile sana yeterli gelir bence.i712700h işlemcim rtx3060 ekran kartı ve 16gb ddr4 3200mhz ram var dediğin gibi turbo modu kapattım. Şuan 2 oyunda denedim forza4te en üst grafikte 7fps kaybı var bf1de en düşükte 20 30 fps kaybı oldu. Sıcaklık ise max 80 dereceleri gördü baya bi düşüş oldu. şuanlık çok etkilemedi cs valo gibi oyunlarıda deneyip ona göre açıp kapatıcam. Teşekkür ederim