Yardım Gaming Laptop Sıcaklık Düşürme Yolları

Kızagan

80+
Reaksiyon skoru
139
Arkadaşlar hepinize merhaba,
Ryzen 5 5600H işlemcili bir gaming laptop kullanıyorum. İşlemci oyunlarda 90 dereceyi görüyor bazen de aşıyor. Soğutmak için önerileriniz var mı? Teşekkürler.
(Laptop soğutucu kullanıyorum)

Hocam fanlar fullde mi çalışıyor?
Bir de altına güzel bir laptop soğutucu alın.
Eğer alalı 1 yıl veya 6 ay olduysa güzel bir macun ile değiştirin.

Arkadaşın söylediklerine şunları ekleyebilirim. Güç seçenekleri ayarlarını yapabilirsiniz. Yüksek performans ı dengeliye vs. alabilirsiniz. Kullanmadığınız veya arka planda çalışan uygulamaları kapatabilirsiniz. Bilgisayara ekstra güç harcatacak şeyleri yani. Unlost'un bu konuda gayet yararlı bir videosu var. Yardımcı olacaktır. Macun ve temziliği kesinlikle halledin. Özellikle yaz aylarında büyük problem. Tabii kullandığınız laptopun sıcaklık konusundaki performansı da önemli. Belki sorunlu bir modeldir. Servise de verebilirsiniz.

Hocam fanlar fullde mi çalışıyor?
Bir de altına güzel bir laptop soğutucu alın.
Eğer alalı 1 yıl veya 6 ay olduysa güzel bir macun ile değiştirin.
Hocam kullandığım model 6 fanlı ve 2500 RPM'e ulaşıyor. Ona rağmen 90 derece. Ayrıca alalı daha 2. ayı hocam. Normalde 76 dereceleri görüyordu en fazla ama 8 GB ram ekleyip çift kanal yaptıktan sonra 90-93 arası oldu.

Yaza girdik ara sıra 90 üstünü görmesi normaldir. Yaz olmasına da gerek yok ara sıra 90 bandını görebilir, normal. Sürekli 90+ çalışıyorsa sorun var.

Arkadaşın söylediklerine şunları ekleyebilirim. Güç seçenekleri ayarlarını yapabilirsiniz. Yüksek performans ı dengeliye vs. alabilirsiniz. Kullanmadığınız veya arka planda çalışan uygulamaları kapatabilirsiniz. Bilgisayara ekstra güç harcatacak şeyleri yani. Unlost'un bu konuda gayet yararlı bir videosu var. Yardımcı olacaktır. Macun ve temziliği kesinlikle halledin. Özellikle yaz aylarında büyük problem. Tabii kullandığınız laptopun sıcaklık konusundaki performansı da önemli. Belki sorunlu bir modeldir. Servise de verebilirsiniz.
Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 modelini kullanıyorum soğutması çok problemli bir model değil aslında ancak yaz aylarının problemi işte. Bir de ben 8 GB ram ekleyerek çift kanal yaptım ondan sonra 20 derecelik artış oldu. Yoksa maksimum 76 dereceyi görüyordum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaza girdik ara sıra 90 üstünü görmesi normaldir. Yaz olmasına da gerek yok ara sıra 90 bandını görebilir, normal. Sürekli 90+ çalışıyorsa sorun var.
86-92 arasını görüyor oyundayken. Menüye falan döndüğümde 80-75'e iniyor tabii ki normal olarak.

Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 modelini kullanıyorum soğutması çok problemli bir model değil aslında ancak yaz aylarının problemi işte. Bir de ben 8 GB ram ekleyerek çift kanal yaptım ondan sonra 20 derecelik artış oldu. Yoksa maksimum 76 dereceyi görüyordum.
Ram'inizi çıkartıp eski haliyle tekrar deneme şansınız varsa bir bakın derim. Belki de Ram'ler problem yaşatıyordur. Pek ihtimal vermiyorum daha önce böyle bir şey duymamıştım ama belki ilgisi vardır. Ram'inizi okuduğundan emin misiniz peki? Performanslı çalıştığından?

Ram'inizi çıkartıp eski haliyle tekrar deneme şansınız varsa bir bakın derim. Belki de Ram'ler problem yaşatıyordur. Pek ihtimal vermiyorum daha önce böyle bir şey duymamıştım ama belki ilgisi vardır. Ram'inizi okuduğundan emin misiniz peki? Performanslı çalıştığından?
Rami taktığımdan beri herhangi bir sorun yaşamadım ne oyundan atma ne açılmama vs. Sistem yağ gibi akıyor fps artışı oldu her şey gayet normal ancak dediğim gibi sıcaklıklarda artış oldu.

Çift kanala aldığın anda sistemde performans artışı olarak %15 gibi bir artma olur fakat bunun karşılığında elektrik ve sıcaklık ellerinden öper normaldir naçizane fikrim

Hocam laptopun kendi soğutucusu yetersizse temizlik macun değişimi vs yetmiyor. Havalar ısınınca iyi bir laptop soğutucudan başka bir şey fayda etmiyor. Evde klima varsa o bi nebze yardımcı oluyor

Çift kanala aldığın anda sistemde performans artışı olarak %!5 gibi bir artma olur fakat bunun karşılığında elektrik ve sıcaklık ellerinden öper normaldir naçizane fikrim
Evet çoğu kişi çift kanal olmasıyla beraber işlemci performansının ve yükünün artışına bağlıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam laptopun kendi soğutucusu yetersizse temizlik macun değişimi vs yetmiyor. Havalar ısınınca iyi bir laptop soğutucudan başka bir şey fayda etmiyor. Evde klima varsa o bi nebze yardımcı oluyor
Çift kanal ram yapana kadar gayet iyiydi aslında ama demek ki işlemci tam güçteyken yetersizmiş :) Fanlar yüksek RPM değerlerine çıktığında anında sıcaklığı düşürüyorlar ama o zaman da ses yükseliyor tabii ki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,282
Üyeler
184,914
Son üye
oziiyi
Geri