Mint'e göre daha hızlıydı ve AUR avantajı var. İstediğim her şeyi oradan indirmiştim ve çok daha rahattı.Neden? Yani nasıl artıları var?
Mint'e göre daha hızlıydı ve AUR avantajı var. İstediğim her şeyi oradan indirmiştim ve çok daha rahattı.Neden? Yani nasıl artıları var?
Protondb de Gold ve Platin olan oyunlar Mint'te sorun çıkarmıyor. Bunda da sorun çıkarmaz dimi?Mint'e göre daha hızlıydı ve AUR avantajı var. İstediğim her şeyi oradan indirmiştim ve çok daha rahattı.
Çıkarmaması lazım. Denemek için CS indirmiştim. Mint'e göre herhangi bir performans düşüşü yaşamamıştım.Protondb de Gold ve Platin olan oyunlar Mint'te sorun çıkarmıyor. Bunda da sorun çıkarmaz dimi?
Sisteme ve size bağlı bir şey aslında. Şahsen ben masaüstü ortamlarını sevmiyorum. O yüzden pencere yöneticisi olan i3wm kullanıyorum. Hangisi iyi geliyorsa onu kurun.KDE kurmamı önerirsin galiba.
Sistemim iyi .KDE kurayım o zaman. Şimdi bana Windows'a zarar vermeden nasıl Dual Boot yapabilirim öğretir misin? Ext4 swap alanı, GRUB cihazı(sbd) nerelere kurmam gerekir?Sisteme bağlı bir şey aslında. Şahsen ben masaüstü ortamlarını sevmiyorum. O yüzden pencere yöneticisi olan i3wm kullanıyorum. Hangisi iyi geliyorsa onu kurun.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/disk-boeluemleme-kisminda-ne-yapmaliyim.1230812/ şu konuya göz atabilirsiniz. Eğer RAM'iniz 8 ve üzeri ise bence swap alanı ayırmanıza gerek yok, gereksiz olur. Kurulumda bir sıkıntı çıkarsa beni etiketleyebilirsiniz.Sistemim iyi .KDE kurayım o zaman. Şimdi bana Windows'a zarar vermeden nasıl Dual Boot yapabilirim öğretir misin? Ext4 swap alanı, GRUB cihazı(sbd) nerelere kurmam gerekir?
Bu swap ne işe yarıyor? Belleğim 8 GB evet neden gerek yok?Eğer RAM'iniz 8 ve üzeri ise bence swap alanı ayırmanıza gerek yok, gereksiz olur. Kurulumda bir sıkıntı çıkarsa beni etiketleyebilirsiniz.
Swap alanı ram'de yer olmadığı zaman hdd'den alır.Bu swap ne işe yarıyor? Belleğim 8 GB evet neden gerek yok?
RAM'inizin yetmediği durumlarda RAM niyetine geçiyor. Swap alanı ayırabilirsiniz de, ayırmayabilirsiniz de. Size kalmış.Bu swap ne işe yarıyor? Belleğim 8 GB evet neden gerek yok?
Ayırmaya gerek yok o zaman. Takılırsam söylerim. Şu an pc de değilim. Sıkıntı olacağı zaman söylerim.RAM'inizin yetmediği durumlarda RAM niyetine geçiyor. Swap alanı ayırabilirsiniz de, ayırmayabilirsiniz de. Size kalmış.
Ben Windows'un olduğu yere kuruyordum. Windows'un olduğu yer büyük ihtimalle /dev/sda alanıdır. Oraya kurabilirsiniz.Direkt Windows'un olduğu SSD'ye mi yoksa Manjaroyu yüklediğim sda alanına mı?
Bu videoda efi bölümü oluşturulmuyor. Technopat linkinde oluşturuyordu ama bunda yok. Bu video ne kadar doğru:Ben Windows'un olduğu yere kuruyordum. Windows'un olduğu yer büyük ihtimalle /dev/sda alanıdır. Oraya kurabilirsiniz.