Garuda VS Linux Mint

Mint'e göre daha hızlıydı ve AUR avantajı var. İstediğim her şeyi oradan indirmiştim ve çok daha rahattı.
Protondb de Gold ve Platin olan oyunlar Mint'te sorun çıkarmıyor. Bunda da sorun çıkarmaz dimi?

Sisteme bağlı bir şey aslında. Şahsen ben masaüstü ortamlarını sevmiyorum. O yüzden pencere yöneticisi olan i3wm kullanıyorum. Hangisi iyi geliyorsa onu kurun.
Sistemim iyi .KDE kurayım o zaman. Şimdi bana Windows'a zarar vermeden nasıl Dual Boot yapabilirim öğretir misin? Ext4 swap alanı, GRUB cihazı(sbd) nerelere kurmam gerekir?

Sistemim iyi .KDE kurayım o zaman. Şimdi bana Windows'a zarar vermeden nasıl Dual Boot yapabilirim öğretir misin? Ext4 swap alanı, GRUB cihazı(sbd) nerelere kurmam gerekir?
https://www.technopat.net/sosyal/konu/disk-boeluemleme-kisminda-ne-yapmaliyim.1230812/ şu konuya göz atabilirsiniz. Eğer RAM'iniz 8 ve üzeri ise bence swap alanı ayırmanıza gerek yok, gereksiz olur. Kurulumda bir sıkıntı çıkarsa beni etiketleyebilirsiniz.

Eğer RAM'iniz 8 ve üzeri ise bence swap alanı ayırmanıza gerek yok, gereksiz olur. Kurulumda bir sıkıntı çıkarsa beni etiketleyebilirsiniz.
Bu swap ne işe yarıyor? Belleğim 8 GB evet neden gerek yok?

RAM'inizin yetmediği durumlarda RAM niyetine geçiyor. Swap alanı ayırabilirsiniz de, ayırmayabilirsiniz de. Size kalmış.
Ayırmaya gerek yok o zaman. Takılırsam söylerim. Şu an pc de değilim. Sıkıntı olacağı zaman söylerim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Sude' GRUB menüsünü nereye kuracağım ben ya?
Direkt Windows'un olduğu SSD'ye mi yoksa Manjaroyu yüklediğim sda alanına mı?

Son düzenleme:
Ben Windows'un olduğu yere kuruyordum. Windows'un olduğu yer büyük ihtimalle /dev/sda alanıdır. Oraya kurabilirsiniz.
Bu videoda efi bölümü oluşturulmuyor. Technopat linkinde oluşturuyordu ama bunda yok. Bu video ne kadar doğru:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,308
Üyeler
186,869
Son üye
bartubskr1
Geri