Gece 3 te Taksim'de olmak

şakşukacı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
709
Her attığım adımda hapçıların, torbacıların, surilerin, beli dolu kekoların, delirmiş kadınların arasından geçtim. Olum harbi hayatımda en kendimi güvensiz hissettiğim anlardan biridir. Bir ara sokakta şarjı 20 kalmış telefonumla arladaşlarımdan ayrıldım. Aşağı Beşiktaş'ın bir sokağına kadar koşmaya başladım. Yanımdan son ses keko rap müzikli arabalar geçiyor. Harbi dark side Türkiye gibi. Olm hele bi keko grubuyla karşılaştım yaşları benden küçüktür ama sonumun Ahmet Minguzzi gibi olmasını istemediğimden dikkatli bir şekilde geçtim. Bellerinin dolu olduğundan eminim. Ara sokaklarda varoşluk, kekoluk dolu gece mekanları... Birde şarjım az olduğu ve evimden uzak otobüs saatlerini bekleyecek olduğumdan kendimi kabusta gibi hissettim. Biraz forumlarda gezindim ben mi kafayı yedim diye. Yok başka yerlerde de Taksim'ün gece sıkıntılı olduğu yazılmış. İyi hoş güzel yanlış değilmişim de. Bu memleketin bu hali ne be abi? Allah korusun biri laf atsa cevao veremem oğlum. Vücuduma yiyeceğim bıçak darbeleri mi dersin, kurşunlar mı dersin bilemedim. Malum Türkiye... Herkese bol şans diliyorum. Türkiye'nin son durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Her attığım adımda hapçıların, torbacıların, surilerin, beli dolu kekoların, delirmiş kadınların arasından geçtim. Olum harbi hayatımda en kendimi güvensiz hissettiğim anlardan biridir. Bir ara sokakta şarjı 20 kalmış telefonumla arladaşlarımdan ayrıldım. Aşağı Beşiktaş'ın bir sokağına kadar koşmaya başladım. Yanımdan son ses keko rap müzikli arabalar geçiyor. Harbi dark side Türkiye gibi. Olm hele bi keko grubuyla karşılaştım yaşları benden küçüktür ama sonumun Ahmet Minguzzi gibi olmasını istemediğimden dikkatli bir şekilde geçtim. Bellerinin dolu olduğundan eminim. Ara sokaklarda varoşluk, kekoluk dolu gece mekanları... Birde şarjım az olduğu ve evimden uzak otobüs saatlerini bekleyecek olduğumdan kendimi kabusta gibi hissettim. Biraz forumlarda gezindim ben mi kafayı yedim diye. Yok başka yerlerde de Taksim'ün gece sıkıntılı olduğu yazılmış. İyi hoş güzel yanlış değilmişim de. Bu memleketin bu hali ne be abi? Allah korusun biri laf atsa cevao veremem oğlum. Vücuduma yiyeceğim bıçak darbeleri mi dersin, kurşunlar mı dersin bilemedim. Malum Türkiye... Herkese bol şans diliyorum. Türkiye'nin son durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
kanka bi ara taksimde sbahlamıştım ama böyle güzelbi şey tadı ayrı başka taksim teksimden galatya geçtik ordan eminonü beşiktaş cok eğlenceliydi kuzenimle beraber yaptık ama dediğin gibi bissürü hapcı vs oldu hap soranlar oldu normal bi şekilde konuştuk çok sıkıntı olması ama istanbulun gece daha güzel

kanka bi ara taksimde sbahlamıştım ama böyle güzelbi şey tadı ayrı başka taksim teksimden galatya geçtik ordan eminonü beşiktaş cok eğlenceliydi kuzenimle beraber yaptık ama dediğin gibi bissürü hapcı vs oldu hap soranlar oldu normal bi şekilde konuştuk çok sıkıntı olması ama istanbulun gece daha güzel
Knk görmezden gelirsen harbi güzel olabilir de. Ben iş bitişiydi gece 3 te bıraktılar bizi orda. Tüm kötü sanatlardan insan vardı. Artık yorgunum uykuluyum diye mi takıldım bilmiyorum da hsrbifen kötülük bol orda uzak durmak lazım. Siz ne zaman neler yapmıştınız? Gece kulüperi gördüm. Kadınlı erkekli... Kadınlr tabi gece hayatına uygundu. Hanım hanımcık kızlar yoktu. Fakat tehlikeli oluyor mu barlar kulüler geceleri?

Knk görmezden gelirsen harbi güzel olabilir de. Ben iş bitişiydi gece 3 te bıraktılar bizi orda. Tüm kötü sanatlardan insan vardı. Artık yorgunum uykuluyum diye mi takıldım bilmiyorum da hsrbifen kötülük bol orda uzak durmak lazım. Siz ne zaman neler yapmıştınız? Gece kulüperi gördüm. Kadınlı erkekli... Kadınlr tabi gece hayatına uygundu. Hanım hanımcık kızlar yoktu. Fakat tehlikeli oluyor mu barlar kulüler geceleri?
kanka bizim onlarla işimiz yoktu ya biz kafamız nereye eserse gidiyoruz rast gele evden taksimde bence oyle yerlerde uzak durmak lazım çok fazla kavga kötü olay oluyo kimsewde boş gezmiyor biz etliye sütlüye karışmadan geziyoruz

Üniversite zamanlarında ve öncesinde Taksim bir cennetti. 2007 ve öncesinden bahsediyorum. İstediğin saatte git esnaflar açık olurdu, Arap tipler olmazdı, kekolar olmazdı... Şimdi ise tehlikeli bir yer cidden. 2019 yada 2020'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda Şebnem Ferah konserine gitmiştim arkadaşla. Dönerken Tarlabaşı'nda bir kokoreççiye uğradık. Giderken kaldırımlarda sağlı sollu travestiler ve onları izleyen ağabeyler vardı. İğrenç bir manzaraydı gerçekten. Sonra Balat'a geçmek için otobüs bekledim 45 dakika. O sırada yanıma gelip sigara isteyen, şarjım bitti telefonunu ver diyen bir sürü eleman oldu. Birisine zayıf gözüksen tepene çıkarlar. Neyse ondan sonra Balat'a giden otobüse bindim, şoföre "Metrobüse gitmem lazım, buraları bilmiyorum, yakın bir yerde indirir misin?" dedim. Neyse bir yerde durdu, güzelce tarif etti sağ olsun. O Balat'ta sahil yolunun yakınında bir köprü var. Saat gece 4 falandı. O hayatımda o kadar karanlık bir yolda yürüdüğümü hatırlamıyorum. Ulan organlarımı falan alsalar yol üstünde kimsenin haberi olmayacak, öyle bir karanlık. Karşıdan bir çocuk gelmeye başladı kulağında kulaklık olduğunu anlayabildim kafasının şeklinden. Kendi kendime "Dedim bu kulaklıkla burada yürüyorsa ya metrobüsten inmiştir, ya da buralarda oturuyordur". Gelirken el kol ettim yol tarifi sordum güzelce o da tarif etti ve o kâbus dolu 1.5 saat sona erdi ve Metrobüs yolunu gördükten sonra huzura kavuştum ahsdhahhshsaha.

Ben de hayatımda ilk kez kendimi o kadar savunmasız ve tehlikede hissetmiştim, paylaşmak istedim. :D

Polisler onlara bir şey yapmaz ama düğün salonu parkında yer kalmadı diye yol kenarına koyulan arabaya trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan ceza yazarlar 😆

o saatlerde türkiyenin her yeri öyle. hatta isveç bile öyle.

Polis zabıta duruyordu sokakta da. Olası bir anda polisin veya zabıtanın müdahale eksikliğinde bulunacağından eminim. Elimizde pankart yok çünkü. Orda biriyle belki kavgaya girsen bir taraf ölmeden müdahale etmeyecek polis.
Polisler onlara bir şey yapmaz ama düğün salonu parkında yer kalmadı diye yol kenarına koyulan arabaya trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan ceza yazarlar 😆
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o saatlerde türkiyenin her yeri öyle. hatta isveç bile öyle.
Çoğu yer öyle desen tamam diyebilirdim ama her yer öyle değil. Benim meselem Taksim gibi İstanbul'un önemli meydanlarından birinin böyle olmasıydı.

orası türkiyenin brezilyası gibi nasıl yaşıyorsunuz🙄
Oralı değilim. Gece 3 te iş bitimi orada kaldık.

Ooo sen benim mekana gelmişsin beni görmeden gitmişsin ayıp ettin, ordaki bahsettiğin elemanlar benim tanıdıklar. Bi tinerimizi koklasaydın gelmişken keşke

Polis zabıta duruyordu sokakta da. Olası bir anda polisin veya zabıtanın müdahale eksikliğinde bulunacağından eminim. Elimizde pankart yok çünkü. Orda biriyle belki kavgaya girsen bir taraf ölmeden müdahale etmeyecek polis.

Çoğu yer öyle desen tamam diyebilirdim ama her yer öyle değil. Benim meselem Taksim gibi İstanbul'un önemli meydanlarından birinin böyle olmasıydı.

Oralı değilim. Gece 3 te iş bitimi orada kaldık.
gece 3'te en nezih semte çık yine karşına bela çıkar. o saatte normal insan dışarıda gezmez.

Geri