2hafta önce melatonin supp bitti ondan beri gece erken uyuyamıyorum bende bittim düzeni sağlıyan oydu sanırımGece melatonin hormonu salgılanıyor. Gece 22:00 veya 00:00'da uyuyup 3-4 saat sonra uyanırsanız 6 saate tekabül ediyor. Gece erken yatmak çok önemli. Sabaha karşı yattığınız da kalbinize, vücudunuza, beyninize zararı var. İsterseniz 15 saat uyuyun fark etmez. Geceye programlanmışız biz. O yüzden gece erken yatıp erken kalkarsanız vücüdunuz için çok daha iyi olur.
vallaha en iyisi o ama bende işler tersine döndü güneşle beraber uyuyorum düzen gitti bir gün sabahlıcam ve akşam 8 9 a kadar dayanıp nalları dikcem öyle düzelicek artıkgüneşle beraber uyanmak en iyisi
Vücut saatin 22 olduğunu nerden biliyor ? 8-9 saat uyu yeterGece melatonin hormonu salgılanıyor. Gece 22:00 veya 00:00'da uyuyup 3-4 saat sonra uyanırsanız 6 saate tekabül ediyor. Gece erken yatmak çok önemli. Sabaha karşı yattığınız da kalbinize, vücudunuza, beyninize zararı var. İsterseniz 15 saat uyuyun fark etmez. Geceye programlanmışız biz. O yüzden gece erken yatıp erken kalkarsanız vücüdunuz için çok daha iyi olur.
Sirkadiyen ritmimiz sayesinde, gözlerimiz ışığı sadece görsel olarak değil biyolojik olarak da kaydediyor. Yani gündüzü de biliyor geceyi de biliyor. Bu yüzden gece uyumak çok önemli. Minumum 7 saat maksimum 8 saat yeterli. Yetişkinler için tabi.Vücut saatin 22 olduğunu nerden biliyor ? 8-9 saat uyu yeter
Vücut sirkadyen ritme, hipotalamus scn dediğimiz yapıya sahip. Vücut saati bilmiyor fakat milyonlarca yıllık evrim sonucunda içgüdüsel olarak saat 22 civarında meletonin salgılamaya başlıyor çünkü gece olmuş oluyor. Saat 22-07 arasında uyuyanlarla 01-10 arasında uyuyanlar arasında aynı saat uyusalar dahi çok ciddi farklar oluşuyor.Vücut saatin 22 olduğunu nerden biliyor ? 8-9 saat uyu yeter
Sürekli melatonin kullanırsan vücudun kendi ürettiği melatonini azaltabilir ondan kaynaklıdır hergün melatonin kullanmak yerine magnezyum2hafta önce melatonin supp bitti ondan beri gece erken uyuyamıyorum bende bittim düzeni sağlıyan oydu sanırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
vallaha en iyisi o ama bende işler tersine döndü güneşle beraber uyuyorum düzen gitti bir gün sabahlıcam ve akşam 8 9 a kadar dayanıp nalları dikcem öyle düzelicek artık