Neler Yeni

Gece işçisiyim, depresyonum tetikleniyor; ne yapmalıyım?

Sekibayashi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Gülmekten ağladığım günleri hatırladıkça daha da kederleniyorum unlucky hocam, KADER işte napıcan
Mesaj otomatik birleştirildi:

kral iyi diyosun hoş diyosunda bağlandığın kişiyi bi şekilde kaybedersen kendini de kaybediyorsun onuda düşün
4 yıldır bir insanı seviyorsun değer veriyorsun her şeyini paylaşıyorsun ama 1 günde yabancı olabiliyorsun. Şuan onu yaşıyorum :peepo2:

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,516
İsim
Olcay akbulut
4 yıldır bir insanı seviyorsun değer veriyorsun her şeyini paylaşıyorsun ama 1 günde yabancı olabiliyorsun. Şuan onu yaşıyorum :peepo2:
aynen işte bende ondan bahsediyorum bi günde tak diye kopabiliyorsun, mal gibi kalıyorsun sonra ayıptır söylemesi. İşin sonrası çok daha beter

aynen işte bende ondan bahsediyorum bi günde tak diye kopabiliyorsun, mal gibi kalıyorsun sonra ayıptır söylemesi. İşin sonrası çok daha beter
ayrıca insan acısını paylaşacak birisini ararken çok daha depresyona giriyor acaba beni kabullenen biri çıkar mı acaba beni sever mi birbirimize güvenebilir miyiz vs vs

Sekibayashi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

ayrıca insan acısını paylaşacak birisini ararken çok daha depresyona giriyor acaba beni kabullenen biri çıkar mı acaba beni sever mi birbirimize güvenebilir miyiz vs vs
başka ile taşındı biraz ayrı kaldık bende çalışıyordum paramın yatmasını bekliyordum param yattı ayın 26 sına bilet kestim bugun ise ayrılma mesajı aldım hayat işte

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Borcum olduğundan dolayı çalışıyorum. Birçok yere başvurmuştum. Ama iş yok ya da AÖL mezunu kabul etmiyorlardı.
Bir yerde gece işçisiyim. Ürünler geliyor. Tartılıyor ve ben de excel'e geçiyorum. Sonrasında işte bazen sayım yapıyorum. Fiziksel bir zorluk yaşamıyorum.
Ama uzun süredir nötr olan ruh halim yine depresif moda döndü.
"Niye hayattayım?" "Ben ne yapıyorum şu an burada?" "Niye yaşıyorum ki?" gibi gibi düşünceler geliyor. Dürtüsel düşünceler geliyor. Mutsuzum. Cidden mutsuzum. Böyle sanki dipteymişim gibi.
Hani Harry Potter ruh emicilerle karşılaştığında dedi ya bir daha mutlu olamayacakmışım gibi hissettim. Aynı his.
Depresyonu ağır yaşayan birisiyim. Yani şu son 3 haftadır iyiyim. Ama 1 gün sadece 1 gün ilaçlarımı kullanmayayım; o gün dibi boyluyorum.

Ne yapacağım ben ya? Yanımdaki abi neyin var diyo? Ben de şakalı bir şekilde "psikolojim bozok" abi diyom. Gülüyor geçiyor. Ama oradaki performansım da düştü misal. Direkt düştü. Aklımda türlü tilkiler dönüyor. DEHB, depresyon, anksiyete... Hepsi üstüme geliyor.
Aileme anlattığımda "senin hiçbir şeyin yok" diyor.

Sizce işten çıkayım mı?
Bir borç yaptığınızda ödeyebilecek misiniz yoksa ödeyemeyecek misiniz bunu hesap etmiyorsunuz.
Kendinizi mental olarak beslemiyorsunuz.
Ne vücudunuzu nede ruhunuzu dinlemiyorsunuz.
Ama en önemlisi bence siz depresyonda falan değilsiniz. Sadece yapmak istemediğiniz bir iş yaptığınız için vücudunuz sizi kişilik bozukluğuna sokuyor yalandan kötü hissettiğinizi veya hasta olduğunuzu düşünmenizi sağlıyor.
Kendi kendinize teşhis koymayın. Önce bir uzmana görüşün.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,516
İsim
Olcay akbulut
başka ile taşındı biraz ayrı kaldık bende çalışıyordum paramın yatmasını bekliyordum param yattı ayın 26 sına bilet kestim bugun ise ayrılma mesajı aldım hayat işte
geçmiş olsun hocam hayat işte

Ama en önemlisi bence siz depresyonda falan değilsiniz. Sadece yapmak istemediğiniz bir iş yaptığınız için vücudunuz sizi kişilik bozukluğuna sokuyor yalandan kötü hissettiğinizi veya hasta olduğunuzu düşünmenizi sağlıyor.
Kendi kendinize teşhis koymayın. Önce bir uzmana görüşün.
hocam forum arama kısmına intihar yazıp üyelerde caneri girer misiniz

Sekibayashi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

öyle hocam dünya sonu değil bazı şeyler olmayınca olmuyor , Türkiyede yaşayıpta Desresyonda olmayanları kıskanıyorum açıkcası :kizginpeepo:

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili

Girmeme gerek yok hocam. Benim görüşüm bir uzmana görülmesi. Burada arabesk ruhlu insanlarla konuşarak kendini daha fazla strese sokmaması.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Öncelikle borç varsa işten çıkmak, gelir eksilmesi daha çok çıkmaza ve borcu nasıl ödeyeceğim kaygısına yöneltebilir o yüzden önermem. İşten arta kalan boş zamanlarınızı kendinizi hem fiziksel hem psikolojik dinlendirecek, rahatlatacak hobi veya o tarz şeylere yöneltip kafa dağıtmanız en iyisi olabilir.
Açıkçası gelir eksilmesi hiç umrumda değil. Sadece öyle hissetmek istemiyorum

xthepatates

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Yiğit Arık
23 ağustos 2022 de indirdiğim bir döküman. Umarım sizede yardımcı olur.

Sanırsam otomatik siliyor dosyayı.

Wonra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Wonra
Psikolojik sıkıntı çekerken gece çalışmak daha kötüdür. Nedeni ise siz gece uykunuzu alamayınca daha çok agresif olursunuz uzun süre bu şekilde vücut dinlenmeyince sinirleriniz gerilir. Size tavsiyem sizi en çok üzen yoran kafanızı meşgul eden şeylerden kaçınıp huzurlu bir yaşam aramanız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,337
Üyeler
161,838
Son üye
mkty yılmaz
Top Bottom