Neler Yeni

GeIL RAM'le XPG RAM aynı anda çalışır mı?

7171132

80+ Bronze
Merhabalar, bilgisayarımı yakında satmayı düşünüyorum. Satmadan önce bir arkadaşım elinde https://www.hepsiburada.com/adata-xpg-8gb-3200mhz-ddr4-ram-ax4u32008g16a-sr30-p-HBCV00000B1I9D Bu RAM'den olduğunu ve bana düz 300 TL'ye bırakabileceğini söyledi. Benim bilgisayarımda hali hazırda https://www.sinerji.gen.tr/geil-8gb...0mhz-cl16-ddr4-ram-gasb48gb3000c16asc-p-35296 bu RAM'den var. Ben şimdi arkadaşımın elindeki RAM'i alıp bilgisayarıma takarsam herhangi bir sorun yaşarmıyım?

Beyefendi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
furkan efendioğlu
ram sadece amd sistemlere özel mi üretilmiş? öyleyse intel işlemcinizle kullanamazsınız. eskiden ramlerin anakartlarla uyumu vardı ama günümüzde bu ortadan kalktı gibi , yinede bu ram öyleymiş gibi duruyor.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Baktığım kadarıyla ana kartınız 2 modelide desteklemiyor. O yüzden ram büyük ihtimalle sıkıntı çıkarabilir. İşlemcinizde maximum 2666 mhz destekliyor. Takmamanızı öneririm.

7171132

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Baktığım kadarıyla ana kartınız 2 modelide desteklemiyor. O yüzden ram büyük ihtimalle sıkıntı çıkarabilir. İşlemcinizde maximum 2666 mhz destekliyor. Takmamanızı öneririm.
Hocam RAM uyum konusunda sorun yok. RAM sadece AMD'ler için üretilmiş bir RAM değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ram sadece amd sistemlere özel mi üretilmiş? öyleyse intel işlemcinizle kullanamazsınız. eskiden ramlerin anakartlarla uyumu vardı ama günümüzde bu ortadan kalktı gibi , yinede bu ram öyleymiş gibi duruyor.
Hocam RAM sadece AMD için değil ki İntel işlemci ile kullanıyorum zaten 1 yıldan uzun süredir.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
MHZ olarak bahsediyorum. ADATA 2400 Mhz ram destekliyor ana kartınız maksimum olarak. İşlemci ise maksimum 2666 MHZ. Ben takmanızı önermem. işlemcinin desteklediğinin bir tık üstünü takmak çoğu zaman o kadarda sorun yaratmaz ama. Zaten 2x8 yapıcaksanız iki ramide aynı almanızı öneririm. Değiştirmenizi önermem.
Hocam RAM uyum konusunda sorun yok. RAM sadece AMD'ler için üretilmiş bir RAM değil.

Hocam RAM sadece AMD için değil ki İntel işlemci ile kullanıyorum zaten 1 yıldan uzun süredir.

7171132

80+ Bronze
MHZ olarak bahsediyorum. ADATA 2400 Mhz ram destekliyor ana kartınız maksimum olarak. İşlemci ise maksimum 2666 MHZ. Ben takmanızı önermem. işlemcinin desteklediğinin bir tık üstünü takmak çoğu zaman o kadarda sorun yaratmaz ama. Zaten 2x8 yapıcaksanız iki ramide aynı almanızı öneririm. Değiştirmenizi önermem.
Hocam anakartım Biostar 2666 MHz destekliyor. Zaten RAM alma gibi bir düşüncem yoktu arkadaşım uygun bir fiyat söylediği için alsam mı diye düşünüyorum.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hocam anakartım Biostar 2666 MHz destekliyor. Zaten RAM alma gibi bir düşüncem yoktu arkadaşım uygun bir fiyat söylediği için alsam mı diye düşünüyorum.
Sitesinden marka olarak bakmıştım. Öyle bakmak daha uygun geliyor bana. Ama evet teoride 2666mhz destekliyor. Ama burda daha çok önemli olan işlemcinin desteklemesi. Ki bu işlemci 3000 mhz destekleyemiyor normalde. Eğer siz kullandığınız sürede problemle nadiren karşılaştıysanız(yılda bir gibi) takmanız bence o kadarda sorun yaratmaz. Bu arada farklı MHZ de ramler takarsanız bilgisayar düşük olana göre çalışır. Yani 3200 MHZ performansı alamazsınız. Ram almak istemiyorum normalde dediniz ama ben yinede şunu bırakayım : https://www.itopya.com/corsair-8gb-vengeance-lpx-siyah-3000mhz-cl16-ddr4-single-kit-ram_u6698 100 tl fazla ama kaliteli ramdir.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,428
İsim
Bilal Tepe
Ne alaka knk 4000mhz de taksan bişi olmaz 2666 da çalışır sadece?

7171132

80+ Bronze
Sitesinden marka olarak bakmıştım. Öyle bakmak daha uygun geliyor bana. Ama evet teoride 2666mhz destekliyor. Ama burda daha çok önemli olan işlemcinin desteklemesi. Ki bu işlemci 3000 mhz destekleyemiyor normalde. Eğer siz kullandığınız sürede problemle nadiren karşılaştıysanız(yılda bir gibi) takmanız bence o kadarda sorun yaratmaz. Bu arada farklı MHZ de ramler takarsanız bilgisayar düşük olana göre çalışır. Yani 3200 MHZ performansı alamazsınız. Ram almak istemiyorum normalde dediniz ama ben yinede şunu bırakayım : https://www.itopya.com/corsair-8gb-vengeance-lpx-siyah-3000mhz-cl16-ddr4-single-kit-ram_u6698 100 TL fazla ama kaliteli ramdir.
Hocam herhangi bir sorun yaşamadım. Zaten şu an kullandığım RAM 3000 MHz olmasına rağmen 2666 MHz hızında kullanıyor.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
İ
Ne alaka knk 4000mhz de taksan bişi olmaz 2666 da çalışır sadece?
1-2 arkadaşımda ve internette direkt ramin çalıştırılamadığını görmüştüm. Bazı kişilerdede pcde donma sorunu yaşanıyormuş. Tedbir olarak söyleyeyim dedim ama sizin dediğiniz tabikide doğru

Hocam herhangi bir sorun yaşamadım. Zaten şu an kullandığım RAM 3000 MHz olmasına rağmen 2666 MHz hızında kullanıyor.
sorun yaşamadıysanız pek bir sorun olacağını düşünmüyorum ama önce rami deneyin öyle alın

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,975
Üyeler
168,224
Son üye
Umurta
Top Bottom