Geleceğe dönük sistem

Skynel

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
9,265
İyi günler pek bir bilgiye sahip olmadığım için konu açmak istedim yakın zamanda Corona virüsü bitince bilgisayar almayı düşünüyorum ama geleceğe dönük olmasini istiyorum Abdullah abide dahil bir çok kişi b450 S2H ile bilgisayar topluyor ama ne kadar geleceğe dönüktür onun hakkında bilgi sahibi değilim mesela örnek veriyorum b450 S2H da rtx 2060 kullanırken rtx 2080ti a rahatlıkla yükseltebilir miyim ryzen 9 3900x e yükseltebilir miyim yeni çıkacak ryzen 4.nesillere yükseltebilir miyim bunu merak etmiştim

Bence 4 nesili bekle ileriye donuk bisey istiyorsan

İleri de o kadar büyük bir yükseltme yapacaksan X570 al daha iyi öbür türlü tam performans alamazsın.

İleri de o kadar büyük bir yükseltme yapacaksan X570 al daha iyi öbür türlü tam performans alamazsın.
X570 in giriş seviyesini önermiyorlar diye okumuştum çift SSD falan kullanmıyorsanız çoğunlukla oyun için kullanacağım alacağım sistemi

Bence 4 nesili bekle ileriye donuk bisey istiyorsan
4. nesil son olacak 5. AM5 te zaten şimdikilerde ise X570 vs B550 ler ile yalnız kullanılacak ama 10. nesil daha iyi ve ileriye dönük rocket lake ve büyük ihtimal daha fazlasına desteği var 10. nesil almak çok daha mantıklı.

X570 in giriş seviyesini önermiyorlar diye okumuştum çift SSD falan kullanmıyorsanız çoğunlukla oyun için kullanacağım alacağım sistemi
İleri de bu kadar çok büyük yükseltme yapacaksan alırsın adam akıllı X570 bir model anakrt eğer bu kadar yükseltmeyeceksen B450'de yeter ama işlemci de R7'ye çıkacaksan ve R5 4.nesile çıkacaksan ve ekran kartı 2070 sıper ile 5700 XT üstü bir model olacksa şart.

İyi günler pek bir bilgiye sahip olmadığım için konu açmak istedim yakın zamanda Corona virüsü bitince bilgisayar almayı düşünüyorum ama geleceğe dönük olmasini istiyorum Abdullah abide dahil bir çok kişi b450 S2H ile bilgisayar topluyor ama ne kadar geleceğe dönüktür onun hakkında bilgi sahibi değilim mesela örnek veriyorum b450 S2H da rtx 2060 kullanırken rtx 2080ti a rahatlıkla yükseltebilir miyim ryzen 9 3900x e yükseltebilir miyim yeni çıkacak ryzen 4.nesillere yükseltebilir miyim bunu merak etmiştim
İleriye dönük diyorsun şimdi dostum bak bütçen coksa b450s2h yi unut mosfet sogutucu yok daha iyi olan bi anakart al yani mesala ileriye dönük istiyosun ama b450 x570 den düşük tomahawk max ı demiyoeum ama oda yine düşük b550 şer gelcek 3900x diyosun 4. Nesil cıkar daha ileriye dönük olur 2080ti alıp da b450 s2h alıcaksan benc alma 2080 alırsın anakartı da x570 yaparsın tak 3950x i de paşa paşa kullan ama beklemek istersen b550 4. Nesil am5 soket olabilir temiz güzel

Oyun için alıyorsan 3700X almanın bir manası yok 10600K bekleyebilirsin alamam dersen ancak 5. nesil ryzenleri beklersin 4000 serisi daha çok ölü yatırım gibi 5. nesilde büyük ihtimal AM 5 olacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3950x i de paşa paşa kullan
3950X almanın manası nedir işte? adam oyun odaklı sistem alıyor 3950X sade masraf

Oyun için alıyorsan 3700X almanın bir manası yok 10600K bekleyebilirsin alamam dersen ancak 5. nesil ryzenleri beklersin 4000 serisi daha çok ölü yatırım gibi 5. nesilde büyük ihtimal AM 5 olacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3950X almanın manası nedir işte? adam oyun odaklı sistem alıyor 3950X sade masraf
Hayır ya sadece gelecek için söylüyorum yüksek bir işlemci söyledim örnek verdim ☺️

Geri