Genel Amaçlı F/P Dizüstü Önerisi (15.000)

Karans

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
15000
Günlük olarak kullanacağım ve 2-3 yıl dayanabilecek bir bilgisayar arıyorum.

Şöyle birkaç aklımda model var ama tam emin olamadım:

Harici ekran kartı olmuyor genelde 15k olan laptoplarda o nedenle intel işlemcili tercih edilmeli. Iris xe yerleşik gpu olan işlemciler iyidir ama oyun konusunda aynı şeyi söyleyemem çok ısınabiliyor.

Harici ekran kartı olmuyor genelde 15k olan laptoplarda o nedenle intel işlemcili tercih edilmeli. Iris xe yerleşik gpu olan işlemciler iyidir ama oyun konusunda aynı şeyi söyleyemem çok ısınabiliyor.
Selam hocam intel hakkında bilgilendirmeniz güzel oldu. Zaten oyun odaklı takılmayı düşünmüyorum 2D oyun çalıştırabilecekse bana yeterli.

Birtane güçlü intel işlemcili bir ürün var fakat ram'i 8 gb, sizce sıkıntı çıkarır mı?

Selam hocam intel hakkında bilgilendirmeniz güzel oldu. Zaten oyun odaklı takılmayı düşünmüyorum 2D oyun çalıştırabilecekse bana yeterli.

Birtane güçlü intel işlemcili bir ürün var fakat ram'i 8 gb, sizce sıkıntı çıkarır mı?

hocam 8gb ramli modelleri eleyin şu anda sistem+chrome zaten yiyor o kadar rami ki win11 kullanacaksınız. 16gb altı bakmamanız gerekir. Benim notebookumun da işlemcisi 1135g7. Irıs xe kullanıyor. 3d oyun açmasında sıkıntı yok cs warframe gibi oyunlara giriyordum ben yalnızca çok ısınıyor çünkü incecik notebook, soğutma yetersiz. Hatta test videosu bırakayım aşağıya. Laptop piyasasından uzağım bir kaç aydır o yüzden diyebileceğim 2 şey var harici ekran kartı yoksa iris xe'li bir işlemcili laptop olsun ve yandan da hava çıkışı olsun. Çünkü ince diye biz bunları dizimize alıyoruz veya bir yere götürüp masaya koyuyoruz, havalandırma çıkışları %90 ihtimalle altta oluyor, işlemci soğumuyor. 3cmlik de olsa yandan da havalandırma çıkışı şart her notebooka bence.

Aynı bütçelere bende yakın zamanda laptop arayışına çıktım. Gaming model aradığım için tabikide ikinci ele yöneldim. Sizin de ikinci el kaygınız yoksa bence o tarafa yönelin. Sıfır leptop alınmaz (fiyatlar yüzünden). Merak eden olursa diye benim satın aldığım laptop >>
Hp Pavilion 15-ec0003nt (Ryzen 7 3750H & GTX 1660Tİ maxq & 2x4 8gb RAM & 512gb M2 SSD)
Soğutucu, çantası, kulaklığı ve mouse ile beraber 15.500 TL'ye aldım.
Bu fiyata tekrar bulmak mümkün mü bilmiyorum ama bence ikinci eli araştırın.

15k civarında hem güç hem de pil tasarrufu bakımından bu model iyidir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,705
Üyeler
187,234
Son üye
escapefromclarius
Geri