Neler Yeni

Gerçekten Pahalı Ekipmanlara İhtiyaç Varmı ?

Keyfen

80+ Bronze
Değil 150 TL 500TL'lik mouse 3 ay dayansın sana bir tane de ben alacam :)
geçen sene başında A101 den klavye ve mouse aldım mausu hala kullanıyom klavye 1 hafta önce bozuldu - 80 tl mi neydi takım olarak :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet hocam zamanında 20tl ye migrostan klavye + mousepad aldım.Hatta hala o mousepadi kullanıyorum.O mouse everest markaydı ve o kadar kötüydüki sensörü valorantta mouseyi sağ sol yapınca adamın kafası aşşağı eğiliyordu.Bende rampage sector aldım o zamanlar 16k dpi 450 ips ile dünyanın en iyi sensörlü mousesiydi.Daha sonra donanım arşibinin indiriminden razer basilisk v2 aldım şuan onu kullanıyorum.20k dpi 650ips ile dünyanın en iyi sensörlü mousesi şuan.Ve cidden harika.Sensör bence çok önemli etken.
ben mesela bazen aim almakta zorlanıyorum ve kolsuzum diyorum genelde bu sorunu çözebilecek bir şeymidir mesela ? kolsuz değilde mouse danmı kaynaklı sence

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.
Pahalı elbet şart değil. Konfor-maddi durum meselesi. Bunun dışında bazı pahalı ekipmanların ucuz olanlarına nazaran + ları fazla oluyor. Neler mi?
Mesela malzeme kalitesi. Ucuz olanlar hemen bozulabiliyorken (istisnalar hariç) pahalı olanlar biraz daha uzun ömürlü oluyor. (Buda açıkçası şans işi olabiliyor.)
Pahalı ürünlerde kullanılan teknolojiler, oyuncuları bir iki adım öne geçirebiliyor. Mesela, Rampage Mekanik Klavye ile SteelSeries Apex 7 Klavye arasında dağlar kadar fark var. Mesela SteelSeries Apex 7 klavyede omni-switch bulunuyor. Omni-switch nedir diye sorarsan da, ayarlanabilir bir switch. SteelSeries yazılımı üzerinden switchlerin hassasiyetini ayarlayabiliyorsun ve bu bence güzel bir özellik. Mesela FPS oyunu oynuyorsun, hassasiyeti en düşüğe çekiyosun dokunduğun gibi tuş tepki veriyor ki bu multiplayer oyunlarda çok işe yarıyor. (Her klavyede omni-switch olmuyor zaten.) Ayrıca omni switchler bayağı bi sessiz switchler. Rampage plastik kasa kullanıyorsa, SteelSeries alüminyum veya metal kasa kullanıyor. Rampagede suya ve toza dayanıklılık yoksa, SteelSerieste oluyor. Gibi gibi böyle uzar gider bu örnekler. :)
Son olarak insanlara premium ürün kullandığını hissettiriyor. Aklıma şimdilik başka bişi gelmiyor. :)

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
geçen sene başında A101 den klavye ve mouse aldım mausu hala kullanıyom klavye 1 hafta önce bozuldu - 80 TL mi neydi takım olarak :D

ben mesela bazen aim almakta zorlanıyorum ve kolsuzum diyorum genelde bu sorunu çözebilecek bir şeymidir mesela ? kolsuz değilde mouse danmı kaynaklı sence
Eğer mouse kısıtlıyorsa seni evet. Ama +400 IPS ve +40G Acceleration'a sahip bir mouse çok rahat götürür seni. Onun dışında mouse'u iyi kavrayabilmen, Muscle Memoryinin iyi olması falan lazım. Çok etken var iyi aim için. Mouse'un ağırlığı bile etkiliyor.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
kulaklık konusunda yazdığım gibi kesinlikle haklısın iyi bir kulaklık herkes kullanmalı, ama diğer ekipmanlarda göz boyamak dışında başka bir faydası varmı ? mouse hızı dpi derseniz ucuzlardada var, mekanik his deseniz buda seçimden seçime değişiyor bazısı sevmiyor mesela bir rahatlığı yok tak tak traktör gibi ses çıkartıyo ( şahsi fikrim ) yani aslında ucuz ürünleri 6 ay da bir bile değiştirseniz ürünlerinizi temizlemenize bile gerek kalmadan sürekli 0 ürün kullanıcaksınız aslında
Mouse ve Klavye'de kulaklık kadar farkediyor hepsini deneyimledim.

Keyfen

80+ Bronze
Pahalı elbet şart değil. Konfor-maddi durum meselesi. Bunun dışında bazı pahalı ekipmanların ucuz olanlarına nazaran + ları fazla oluyor. Neler mi?
Mesela malzeme kalitesi. Ucuz olanlar hemen bozulabiliyorken (istisnalar hariç) pahalı olanlar biraz daha uzun ömürlü oluyor. (Buda açıkçası şans işi olabiliyor.)
Pahalı ürünlerde kullanılan teknolojiler, oyuncuları bir iki adım öne geçirebiliyor. Mesela, Rampage Mekanik Klavye ile SteelSeries Apex 7 Klavye arasında dağlar kadar fark var. Mesela SteelSeries Apex 7 klavyede omni-switch bulunuyor. Omni-switch nedir diye sorarsan da, ayarlanabilir bir switch. SteelSeries yazılımı üzerinden switchlerin hassasiyetini ayarlayabiliyorsun ve bu bence güzel bir özellik. Mesela FPS oyunu oynuyorsun, hassasiyeti en düşüğe çekiyosun dokunduğun gibi tuş tepki veriyor ki bu multiplayer oyunlarda çok işe yarıyor. (Her klavyede omni-switch olmuyor zaten.) Ayrıca omni switchler bayağı bi sessiz switchler. Rampage plastik kasa kullanıyorsa, SteelSeries alüminyum veya metal kasa kullanıyor. Rampagede suya ve toza dayanıklılık yoksa, SteelSerieste oluyor. Gibi gibi böyle uzar gider bu örnekler. :)
Son olarak insanlara premium ürün kullandığını hissettiriyor. Aklıma şimdilik başka bişi gelmiyor. :)
bak bahsettiğin özellik gerçektende çok iyimiş ne kadardan başlıyor acaba fiyatları
Eğer mouse kısıtlıyorsa seni evet. Ama +400 IPS ve +40G Acceleration'a sahip bir mouse çok rahat götürür seni. Onun dışında mouse'u iyi kavrayabilmen, Muscle Memoryinin iyi olması falan lazım. Çok etken var iyi aim için. Mouse'un ağırlığı bile etkiliyor.
uygun fiyatlıdan önerin varmıdır peki ?
Mouse ve Klavye'de kulaklık kadar farkediyor hepsini deneyimledim.
biraz daha detaylandırabilirmisin

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.

Keyfen

80+ Bronze

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Şunu da ekleyeyim bu arada. Hani klavyeyi geçtim, özellikle kulaklıklarda ucuz-pahalı arasında ciddi anlamda kalite farkı var. Örneğin Rampage kulaklık ile Bang&Oluffsen kulaklığı asla bir tutamazsın. :)

kanka benim 3 aylık protein tozumdan pahalı bu :D bahsetmiş olduğun özellik en az fiyatla bu üründemi başlıyor baya fazla be dostum :D
Ben şahsen başka omni-switch kullanan klavye görmedim şimdilik.

r4NG3r

80+ Silver
Mouse bile gereksiz fps oyun oynamıyorsan.V2 yi kaldırdım 50 tllik kablosuz mouse taktım zaten oyun oynamıyorum diye daha rahatım şuan.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
bak bahsettiğin özellik gerçektende çok iyimiş ne kadardan başlıyor acaba fiyatları

uygun fiyatlıdan önerin varmıdır peki ?

biraz daha detaylandırabilirmisin
V2 X Hyperspeed veya Basilisk X alınabilir gibi.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,512
İsim
Olcay akbulut
Merhaba,
ben klavye ve mouse için olabildiğine ucuza olanlarını alan birisiyim ve gerçekten merak ettim artık pahalı olan ürünlerin ne gibi + ları oluyor ? mekanik deniyor klavye hissiyatı daha iyi deniyor tamam ama başka ? kulaklığı anlıyabiliyorum ses kasılıyor ve ses kalitesi müzik oyunlardaki etkenleri çok fazla havaya sokuyor sizi ama gerçekten mouse ve klavye için 100 TL den çözebilecekken gidip 1000 TL 1500 TL vermeye değen bir durumu varmı ? sizinde fikirlerinizi merak ettim
tamamen komfor ve zevk meselesi hocam, ek olarak ucuz ürünlerin malzeme kalitesi yüzünden ömürleride kısa oluyor

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,481
İsim
Çağatay
Merhaba,
ben klavye ve mouse için olabildiğine ucuza olanlarını alan birisiyim ve gerçekten merak ettim artık pahalı olan ürünlerin ne gibi + ları oluyor ? mekanik deniyor klavye hissiyatı daha iyi deniyor tamam ama başka ? kulaklığı anlıyabiliyorum ses kasılıyor ve ses kalitesi müzik oyunlardaki etkenleri çok fazla havaya sokuyor sizi ama gerçekten mouse ve klavye için 100 TL den çözebilecekken gidip 1000 TL 1500 TL vermeye değen bir durumu varmı ? sizinde fikirlerinizi merak ettim
Ben yıllarca kaliteli ekipmanlara para döktüm Logitech ürünlerini kullandım g502 g710+ g930 ile bir set yapmıştım zamanında sonra zamanla aynı markanın yeni modellerini aldım g502 ls g933 g910 g915 derken ipin ucu kaçtı 1 parça ürüne 1000-3000TL vermek değer mi dedim sattım hepsini. Gittim gamepower ekipmanlar aldım. Ne değişti dersen malzeme kalitesinin farkını tabii ki hissettim ama hiç bir rahatsızlık yaşamadım gayet kullanışlı ürünlerdi. 1 yılı aşkın süre kullandım bozulmadı kırılmadı kozmetik olarak ilk günkü gibi. Performans kısmında da çok fark varmış diyeceğim bir durum yaşamadım. Maaşlı bir e-spor oyuncusu değilsen veya günde 15 saat pc başında oyun oynamıyorsan, değmez o markalara o paraları vermek.

Keyfen

80+ Bronze
Şunu da ekleyeyim bu arada. Hani klavyeyi geçtim, özellikle kulaklıklarda ucuz-pahalı arasında ciddi anlamda kalite farkı var. Örneğin Rampage kulaklık ile Bang&Oluffsen kulaklığı asla bir tutamazsın. :)

Ben şahsen başka omni-switch kullanan klavye görmedim şimdilik.
kulaklıkta paraya acımam bende müzik ses kalitesi benimde hayatımda baya önemli bir yer tutuyor :D
klavyeden vazgeçtim şimdilik düz devam :D
Mouse bile gereksiz fps oyun oynamıyorsan.V2 yi kaldırdım 50 tllik kablosuz mouse taktım zaten oyun oynamıyorum diye daha rahatım şuan.
kanka sende öldürdün ama ya :D oyun oynuyoz dpi ayarı lazım en azından
V2 X Hyperspeed veya Basilisk X alınabilir gibi.
eli tam kavrayan bi maus belli oldu baya güzel ama bunu alırsamda lolü bırakmam lazım kırarım gibime geliyo sinirlenip :D
tamamen komfor ve zevk meselesi hocam, ek olarak ucuz ürünlerin malzeme kalitesi yüzünden ömürleride kısa oluyor
kanka 200 tl bi ürün 6 ay gitsin en kötü 2 bin tl bi parçaya verdin inanmıyorumki 6 yıl kullanasın çabuk bouzlsa bile sürekli aynısından alarak sürekli 0 ürün kullanmış olursun aslında

Top Bottom