Neler Yeni

Yardım Ghosting var mı ? İade için son gün , yardımcı olur musunuz ?

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar.Amazondan Asus tuf gaming VG27AQ3A 2K 180hz monitör aldım.
Pc'yi her açtığımda display/hdmi sinyal yok diyor bekletiyor , 40 saniye sonra açılıyor.
İlk kullandığımda ise DP kablosunda temazsızlık vardı , yeni kablo aldım şu an temazsızlık yok fakat yine de bu sorunu yaşıyorum.
Ayrıca monitör gözlerimi yoruyor.Hangi ayarları yapmalıyım ? Flash'tan güncelleniyormuş sanırım , nasıl yapacağım ?
Monitörü nasıl güncelleyebilirim ? Bugün iade hakkımın son günü , iade edersem amazonun sattığı başka uygun monitör yok. Sizce ne yapmalıyım :(
Amazon'un satıcısı olduğu başka monitör önerir misiniz ? 7800'e almıştım asus monitör
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alabileceğim tek monitör bu fakat 274 model değil , g272. Sizce ne yapmalıyım ?

Ekler

• monitör 3.jpg
    monitör 3.jpg
    42.5 KB · Hit: 136
  • monitör 5.jpg
    monitör 5.jpg
    41.1 KB · Hit: 125
  • monitör 6.jpg
    monitör 6.jpg
    46.7 KB · Hit: 129
  • monitör 7.jpg
    monitör 7.jpg
    51.1 KB · Hit: 131
  • monitör 8.jpg
    monitör 8.jpg
    42.5 KB · Hit: 146
  • monitör2.jpg
    monitör2.jpg
    112.7 KB · Hit: 143
  • monitör.jpg
    monitör.jpg
    195.4 KB · Hit: 165
  • monitör 1.jpg
    monitör 1.jpg
    40.9 KB · Hit: 162

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dey elektronik satıyordu G274QPF modelini o yüzden tereddüt ettim.
Kağıt üstündeki özelliklere bakarak alınmaz doğru diyorsunuz , hdr 400 ve typce c yok ama belki panel vb. farklı şeyleri kötüdür.
Eğer beklentiyi karşılaşamazsa onu da iade ederim.. Bu gibi sorunlarla uğraşmak istemediğim için amazon satıcısından aldım
Beklentiyi karşılayıp karşılamadığını siz anlayamazsınız işte. Neye göre anlayacaksınız? Açtınız çalışıyor ee? Ben ölçümlerine bakip konuşuyorum işte.

Neyse hayırlı olsun.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Jiyu
İncelemesi yok. Nit değişimi ve HDR sertifikasının kaldırilması başka panele işaret ediyor. Ve G274QPF-E2 bile Philips 27M2N5500, AOC Q27G4X, Lenovo R27QE'ye karşı çok sınırda iken daha alt model bunlar karşısında iyi ihtimalle sönük kalacaktır. Kötü ihtimalle çok kötu oacaktır onlara karşı. 700-800 kontrast bir panel gelirse parayı çope atmak olur. Üstelik daha pahalı.

Çok kötü diye VG27AQ3A'ya derim.
Diğer modeller amazonda yok maalasef. Sınırlı alabileceğim şeyler vardı , monitörü iade edeceğim için mecbur hemen almak zorunda kaldım

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Diğer modeller amazonda yok maalasef. Sınırlı alabileceğim şeyler vardı , monitörü iade edeceğim için mecbur hemen almak zorunda kaldım
Başka satıci olsaydı da sıkıntı olmazdı muhtemelen Amazon'da olduğu için. G274 alırdım ben.

• Beğen

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Jiyu
Beklentiyi karşılayıp karşılamadığını siz anlayamazsınız işte. Neye göre anlayacaksınız? Açtınız çalışıyor ee? Ben ölçümlerine bakip konuşuyorum işte.

Neyse hayırlı olsun.
Ölçüm cihazlarım yok , monitör'den de anlamıyorum. Sadece satıcı ve gönderen amazon olsun istedim.
Gönderen amazon olduğu sürece iade alabildiklerini söylediler fakat satıcı sorun çıkarır diye endişelendim.
Zaten 3 model vardı alabileceğim , dell monitör vardı fakat sizin yorumunuzu okudum.
Hem eski hem de yeni modellerinde panel değişebildiği için tercih etmedim.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ölçüm cihazlarım yok , monitör'den de anlamıyorum. Sadece satıcı ve gönderen amazon olsun istedim.
Gönderen amazon olduğu sürece iade alabildiklerini söylediler fakat satıcı sorun çıkarır diye endişelendim.
Zaten 3 model vardı alabileceğim , dell monitör vardı fakat sizin yorumunuzu okudum.
Hem eski hem de yeni modellerinde panel değişebildiği için tercih etmedim.
Neyse G2724D veya AQ3A almanızdan iyidir.

• Beğen

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Jiyu
Başka satıci olsaydı da sıkıntı olmazdı muhtemelen Amazon'da olduğu için. G274 alırdım ben.
monitör sonuçlarımı atacağım , duruma göre belki üst modelini tercih edebilirim.
Panel vb. şeylerin kötü gelip gelmediğini anlayabilir miyim ?

Neyse G2724D veya AQ3A almanızdan iyidir.
Dell'i yorumunuzu okuyarak almadım , ayrıca satıcı yine farklıydı.
Satıcı farklı alacak olsaydım msı g274qpf alırdım.

Msı'ın bu modelleriyle ilgili yabancı kanallarda video bulamadım.
G272 olanında ise hiç bulamadım türkçe bile :(

Yorumları da amazon 2 monitörün de kötüydü. Tereddüt ederek almak zorunda kaldım.

Ölü piksel , ghosting ve ışık sızması testi yaparım.
Ölçüm cihazlarım olmadığı için , başka ne yapabilirim. Sonuçları da konu açıp atacağım.
Siz haklısınız daha iyi modeli varken , bilinmeyen alt modeli almak doğru değil ama mecbur kaldım

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
monitör sonuçlarımı atacağım , duruma göre belki üst modelini tercih edebilirim.
Panel vb. şeylerin kötü gelip gelmediğini anlayabilir miyim ?

Dell'i yorumunuzu okuyarak almadım , ayrıca satıcı yine farklıydı.
Satıcı farklı alacak olsaydım msı g274qpf alırdım.

Msı'ın bu modelleriyle ilgili yabancı kanallarda video bulamadım.
G272 olanında ise hiç bulamadım türkçe bile :(

Yorumları da amazon 2 monitörün de kötüydü. Tereddüt ederek almak zorunda kaldım.

Ölü piksel , ghosting ve ışık sızması testi yaparım.
Ölçüm cihazlarım olmadığı için , başka ne yapabilirim. Sonuçları da konu açıp atacağım.
Siz haklısınız daha iyi modeli varken , bilinmeyen alt modeli almak doğru değil ama mecbur kaldım
Türk incelemeci yok zaten boşuna bakmayın.
Ben de incelemesi olmadığını bildiğim (Her yere baktım) ama az buçuk tahmin ettiğim için almayın dedim zaten.
Yorumlara hiç bakmayın. Devasa teknoloji kanalları bile yalan yanlış sacma sapan "inceleme" videoları çekiyorlar. Yorumlarda monitörden anlayan birini bulamazsınız. Yorumlara yalnızca kalite kontrol için (Sızma, piksel, uzun kullanım vs.) bakın.

Hayır kendiniz test edemezsiniz. Boşuna kullanıcı yorumlarına bakmayın, forumdan tavsiye almayın demiyorum. Bu yüzden diyorum monitörü 10 kere de satın almış olsan, 10 sene de kullanmış olsan bir şey ifade etmiyor. Monitör göz ile çok kısıtlı inceleyebileceğiniz bir cihaz. Renk ölçüm, tepki süresi ölçüm, kamera sistemi gibi şeylere ihtiyacınız var.

• Beğen

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Jiyu
Türk incelemeci yok zaten boşuna bakmayın.
Ben de incelemesi olmadığını bildiğim (Her yere baktım) ama az buçuk tahmin ettiğim için almayın dedim zaten.
Yorumlara hiç bakmayın. Devasa teknoloji kanalları bile yalan yanlış sacma sapan "inceleme" videoları çekiyorlar. Yorumlarda monitörden anlayan birini bulamazsınız. Yorumlara yalnızca kalite kontrol için (Sızma, piksel, uzun kullanım vs.) bakın.

Hayır kendiniz test edemezsiniz. Boşuna kullanıcı yorumlarına bakmayın, forumdan tavsiye almayın demiyorum. Bu yüzden diyorum monitörü 10 kere de satın almış olsan, 10 sene de kullanmış olsan bir şey ifade etmiyor. Monitör göz ile çok kısıtlı inceleyebileceğiniz bir cihaz. Renk ölçüm, tepki süresi ölçüm, kamera sistemi gibi şeylere ihtiyacınız var.
Son söylediğiniz şeyleri yapamayacağım anlaşılan o ki.
Peki sizce panel'in kötü gelip gelmediğini anlayabilir miyim ?
Normalde iyi panel koyuyorlar ama benim aldığımda kötü olabilir mi dell monitörde olduğu gibi ?
Ölü piksel , ghosting ve ışık sızması testlerini yapacağım ve sonuçları paylaşacağım. Sonuçlar iyi ise kullanabilir miyim ?

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Son söylediğiniz şeyleri yapamayacağım anlaşılan o ki.
Peki sizce panel'in kötü gelip gelmediğini anlayabilir miyim ?
Normalde iyi panel koyuyorlar ama benim aldığımda kötü olabilir mi dell monitörde olduğu gibi ?
Ölü piksel , ghosting ve ışık sızması testlerini yapacağım ve sonuçları paylaşacağım. Sonuçlar iyi ise kullanabilir miyim ?
Ha o anlamda diyorsunuz. Panel numarasını buluruz fabrika menüsünden sikinti yok da zaten değişik paneller olma ihtimali az. Endişe etmenize gerek yok.

Hatta panel numarasını bulursanız eğer arka aydınlatma dahil bir modelse pek çok değerini söyleyebilirim size.

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Jiyu
Ha o anlamda diyorsunuz. Panel numarasını buluruz fabrika menüsünden sikinti yok da zaten değişik paneller olma ihtimali az. Endişe etmenize gerek yok.

Hatta panel numarasını bulursanız eğer arka aydınlatma dahil bir modelse pek çok değerini söyleyebilirim size.
Yarın hayırlısı ile en güzel şekilde gelsin ve kullanayım. Sonuçları paylaşacağım.
Hopörler de gerekiyor şimdi. Asus'ta hopörler vardı bunda yok , bunda pivot özelliği varmış.

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Jiyu
MSI G272QPF E2 model 2k 180 monitör siparişim geldi. Test sonuçlarını paylaşıyorum :
Not : Monitörü ilk açtığımda çok nemliydi , parmağımla dokunduğumda bile ıslak hissediyordum.
Işık sızması ve ghosting muhabbetlerinden çok anlamıyorum ama monitörü ilk açtığımda kenarlardan dışarı ışık yayıyordu.
Yardımcı olur musunuz arkadaşlar sizce ne yapmalıyım ? Başka hangi testleri yapmalıyım ?
Monitör , kablo ve ekran kartlarını değiştirdiğim halde display/hdmi sinyal yok hatası tekrar alıyorum.
Sorunun anakart ya da biostan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz ?
Pc'yi açtığımda monitör sinyal yok diyip kapanıyor bir sonra anca açılıyor. Aynı durum asus monitör'de de vardı.
Tamamen karanlık ortamda telefon kamerası ile çektim. Sizce hangi ayarlarda ve modda kullanmalıyım ?
@Fantastiktürk sonuçlar böyle

Ekler

• MSI IŞIK SIZMASI 1111.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1111.jpg
    78.2 KB · Hit: 12
  • MSI IŞIK SIZMASI 112312446.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 112312446.jpg
    74.9 KB · Hit: 11
  • MSI IŞIK SIZMASI 1123456.jpg
    MSI IŞIK SIZMASI 1123456.jpg
    107.5 KB · Hit: 11
  • MSI IŞIK SIZMASI 11111.jpg