Neler Yeni

Yardım Ghosting var mı ? İade için son gün , yardımcı olur musunuz ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar.Amazondan Asus tuf gaming VG27AQ3A 2K 180hz monitör aldım.
Pc'yi her açtığımda display/hdmi sinyal yok diyor bekletiyor , 40 saniye sonra açılıyor.
İlk kullandığımda ise DP kablosunda temazsızlık vardı , yeni kablo aldım şu an temazsızlık yok fakat yine de bu sorunu yaşıyorum.
Ayrıca monitör gözlerimi yoruyor.Hangi ayarları yapmalıyım ? Flash'tan güncelleniyormuş sanırım , nasıl yapacağım ?
Monitörü nasıl güncelleyebilirim ? Bugün iade hakkımın son günü , iade edersem amazonun sattığı başka uygun monitör yok. Sizce ne yapmalıyım :(
Amazon'un satıcısı olduğu başka monitör önerir misiniz ? 7800'e almıştım asus monitör
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alabileceğim tek monitör bu fakat 274 model değil , g272. Sizce ne yapmalıyım ?

Ekler

• monitör 1.jpg
    monitör 1.jpg
    40.9 KB · Hit: 153
  • monitör 3.jpg
    monitör 3.jpg
    42.5 KB · Hit: 127
  • monitör 5.jpg
    monitör 5.jpg
    41.1 KB · Hit: 116
  • monitör 6.jpg
    monitör 6.jpg
    46.7 KB · Hit: 120
  • monitör 7.jpg
    monitör 7.jpg
    51.1 KB · Hit: 122
  • monitör 8.jpg
    monitör 8.jpg
    42.5 KB · Hit: 136
  • monitör2.jpg
    monitör2.jpg
    112.7 KB · Hit: 134
  • monitör.jpg
    monitör.jpg
    195.4 KB · Hit: 155

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Teşekkürler. Daha önce monitör kullanmadım. Kullandığım ilk monitör şu an iade ettiğim 2k asus monitör.
27 inç çok büyük , curved ekrana alışabileceğimi de sanmıyorum.
Acaba 1080p 240-280 hz montiör mü alsam diye düşünüyorum fakat 7700xt ekran kartım var ve RDR2 satın aldım.
Aoc ve gigabyte gibi markalar ne kadar iyidir ? Msı ya da dell modellerinden iyi midir ?
Msı düşünüyorum ama nedense puanları çok düşük :( halbuki bu modeller çok öneriliyordu forumlarda.
Amazon'da neden düşük :(
E bak bu modeli de varmış, bunu da alabilirsin. Puanların düşük olma nedeni;
Kargo hızı, ölü piksel, ghosting ne biliyim o gibi nedenlerden dolayıdır.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Dexes

80+ Bronze
Teşekkürler. Daha önce monitör kullanmadım. Kullandığım ilk monitör şu an iade ettiğim 2k asus monitör.
27 inç çok büyük , curved ekrana alışabileceğimi de sanmıyorum.
Acaba 1080p 240-280 hz montiör mü alsam diye düşünüyorum fakat 7700xt ekran kartım var ve RDR2 satın aldım.
Aoc ve gigabyte gibi markalar ne kadar iyidir ? Msı ya da dell modellerinden iyi midir ?
Msı düşünüyorum ama nedense puanları çok düşük :( halbuki bu modeller çok öneriliyordu forumlarda.
Amazon'da neden düşük :(

İlk deneyimlediğim monitör 2k oldu , daha önce laptop kullanıyordum 16 inç.
27 inç bildiğin minik bir televziyon , devasa bir boyut. Fps oynarken zorlanıyorum.
Bu arada benim asus monitör 250 nit parlaklığa sahip olmasına rağmen parlaklığı %20-30 arasında kullanıyorum.
272QPF modelinin satıcısı amazon olduğu için mi 274QPF'ye göre öneriyorsunuz acaba ?
Fiyatları aynı çünkü ? 2 satıcı da amazon olsa yine de 272 mi önerirsiniz ?

Hocam 27 inç büyük geliyorsa curved istemiyorsanız 1080p-240 hz bi monitör fps oyunları için mantıklı bi seçim olur. Ama 7700 xt ekran kartına 1080 gider mi bilemem. Bir de RDR 2 almışsınız, o oyunun tadı da o ekran kartı ile 2k'da çıkar. Onun dışında attığım markalar gayet kaliteli, güvenilir markalardır. Attığınız MSİ monitör de çok iyi bu arada. Siz bilirsiniz.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Jiyu
Hocam 27 inç büyük geliyorsa curved istemiyorsanız 1080p-240 hz bi monitör fps oyunları için mantıklı bi seçim olur. Ama 7700 xt ekran kartına 1080 gider mi bilemem. Bir de RDR 2 almışsınız, o oyunun tadı da o ekran kartı ile 2k'da çıkar. Onun dışında attığım markalar gayet kaliteli, güvenilir markalardır. Attığınız MSİ monitör de çok iyi bu arada. Siz bilirsiniz.
Peki sizce Dey elektronik güvenilir midir ?
Ona göre ya MSI G272QPF amazon satıcısı olan ya da MSI G274QPF Dey elektronik satıcısı olanı tercih edebilirim.

E bak bu modeli de varmış, bunu da alabilirsin. Puanların düşük olma nedeni;
Kargo hızı, ölü piksel, ghosting ne biliyim o gibi nedenlerden dolayıdır.
MSI G272QPF amazon satıcısı olan ya da MSI G274QPF Dey elektronik satıcısı
hangisi daha mantıklı ve güvenilir ?
iki model arasında fark var mı ?
Dell monitör mü yoksa msı olanlar mı ? https://www.amazon.com.tr/dp/B0C9R15T26

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Peki sizce Dey elektronik güvenilir midir ?
Ona göre ya MSI G272QPF amazon satıcısı olan ya da MSI G274QPF Dey elektronik satıcısı olanı tercih edebilirim.

MSI G272QPF amazon satıcısı olan ya da MSI G274QPF Dey elektronik satıcısı
hangisi daha mantıklı ve güvenilir ?
iki model arasında fark var mı ?
Dell monitör mü yoksa msı olanlar mı ? https://www.amazon.com.tr/dp/B0C9R15T26
Hocam Dey Elektronik satıcısını bilmiyorum fakat Amazon altında satış yaptığı için problem olmayacaktır. MSI olan monitörlerden birini tercih edebilirsin.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Jiyu
Hocam Dey Elektronik satıcısını bilmiyorum fakat Amazon altında satış yaptığı için problem olmayacaktır. MSI olan monitörlerden birini tercih edebilirsin.
Ya tercih edeceğim de puanları 3.9 ve 4.0
Forumlara çok baktım özellikle msı g274QPF çok önerilen bir model fakat tereddüt ediyorum.
Bu arada amazonda şöyle bir kampanya var :
Aldığın ürün yakın zamanda indirime girince , para iadesi geliyor. Ne kadar yakın bir zaman acaba ?
sevgililer gününde indirim olur belki , süre 2 hafta ise yarın sipariş etsem daha mı mantıklı olur ?

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Ya tercih edeceğim de puanları 3.9 ve 4.0
Forumlara çok baktım özellikle msı g274QPF çok önerilen bir model fakat tereddüt ediyorum.
Bu arada amazonda şöyle bir kampanya var :
Aldığın ürün yakın zamanda indirime girince , para iadesi geliyor. Ne kadar yakın bir zaman acaba ?
sevgililer gününde indirim olur belki , süre 2 hafta ise yarın sipariş etsem daha mı mantıklı olur ?
Dediğiniz kampanyayı ilk defa duydum. Puan düşük olması sebebi olarakta şunu söyleyebilirim;

Kargo gecikmiştir o yüzden puanı düşük vermiştir alıcılar, ölü pükselli, ghostinli gelmiştir puanı düşük vermiştir. Daha yeni bir arkadaşa 272 modelini aldırdım çok memnun kalmış mesela aynı Amazon'dan.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Jiyu
Dediğiniz kampanyayı ilk defa duydum. Puan düşük olması sebebi olarakta şunu söyleyebilirim;

Kargo gecikmiştir o yüzden puanı düşük vermiştir alıcılar, ölü pükselli, ghostinli gelmiştir puanı düşük vermiştir. Daha yeni bir arkadaşa 272 modelini aldırdım çok memnun kalmış mesela aynı Amazon'dan.
Kampanya demeyelim de siparişler kısmında öyle bir seçenek var.
Siz de haklısınız. Yine de bir monitör seçmem gerekiyor amazon'dan.
Farklı satıcılardaki yorumlara da bakmak gerekebilir , msı modelleri öneriliyor ama 3.9 ve 4.0 çok düşük ve yorumları da çok kötü.
Puanı yüksek yorumları da , yorumlar öne çıksın diye atmışlar

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Kampanya demeyelim de siparişler kısmında öyle bir seçenek var.
Siz de haklısınız. Yine de bir monitör seçmem gerekiyor amazon'dan.
Farklı satıcılardaki yorumlara da bakmak gerekebilir , msı modelleri öneriliyor ama 3.9 ve 4.0 çok düşük ve yorumları da çok kötü.
Puanı yüksek yorumları da , yorumlar öne çıksın diye atmışlar
Hocam öyle de açıklama yapıyorum fakat hala bi ilerleme kaydedemiyoruz. Bak ben kendim Lenovo marka bi monitör kullanıyorum, onda ghosting var ama o bile rahatsız etmiyor. Bir de Dell marka G2722HS modelini kullanıyorum, onun herhangi bir sıkıntısı yok. Yani Dell modelini de tercih edebilirsin eğer içine siniyor ve yorumşarı, puanı iyiyse.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Jiyu
Hocam öyle de açıklama yapıyorum fakat hala bi ilerleme kaydedemiyoruz. Bak ben kendim Lenovo marka bi monitör kullanıyorum, onda ghosting var ama o bile rahatsız etmiyor. Bir de Dell marka G2722HS modelini kullanıyorum, onun herhangi bir sıkıntısı yok. Yani Dell modelini de tercih edebilirsin eğer içine siniyor ve yorumşarı, puanı iyiyse.
Bu iki modelden birini alacağım sanırım fakat yorumlarda herkes ölü piksel var yazmış :(
İnsanlara laf anlatamıyorum zaten , sürekli değişim işleriyle uğraşmak istemiyorum..

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
  • Üzgün
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,242
İsim
Yuzarsef
İade et direkt kardo uğraşma

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Jiyu
arkadaşlar iade talebi oluşturdum , yarın götürecekler.
MSI G274QPF E2 çok öneriliyordu fakat satıcı amazon olduğu için MSI G272QPF bir alt modelini aldım.
400 nit parlaklık yerine 300 nit var. HDR400 yerine de hdr ready var. Başka fark var mı ? Mutlu olur muyum

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
arkadaşlar iade talebi oluşturdum , yarın götürecekler.
MSI G274QPF E2 çok öneriliyordu fakat satıcı amazon olduğu için MSI G272QPF bir alt modelini aldım.
400 nit parlaklık yerine 300 nit var. HDR400 yerine de hdr ready var. Başka fark var mı ? Mutlu olur muyum
Type C girişi yok bide 272'de, mutlu olursun 🙂.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,599
Üyeler
167,339
Son üye
Qavex
Top Bottom