Neler Yeni

Gigabtye B450M S2H BİOS BİN Dosyası

kadir5353

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
kadir açıl
Herkese selam.

Arkadaşlar elimde gigabtye B450M S2H anakartı var fakat görüntü alamıyorum. Eprom cihazıyla BIOS yazmak durumundayım fakat hiçbir yerde BIOS dosyasının .bin versiyonunu bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Bin dosyası elinde olan var mı yoksa başka bir formülü mevcut mudur? Cmos denedim fakat işe yaramadı.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Herkese selam.

Arkadaşlar elimde gigabtye B450M S2H anakartı var fakat görüntü alamıyorum. Eprom cihazıyla BIOS yazmak durumundayım fakat hiçbir yerde BIOS dosyasının .bin versiyonunu bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Bin dosyası elinde olan var mı yoksa başka bir formülü mevcut mudur? Cmos denedim fakat işe yaramadı.
BIOS'u GIGABYTE'tan indirmeniz gerekiyor. Dosya türleri farklı olsa da özünde hepsi sıradan .ROM/.BIN vs. zaten.

kadir5353

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
kadir açıl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Denedim fakat olmuyor malesef. Kullandığım USB Eprom cihazı .BIN istiyor uzantısını.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Denedim fakat olmuyor malesef. Kullandığım USB Eprom cihazı .BIN istiyor uzantısını.
Dosyanın adını uzantısıyla birlikte değiştirip gigabyte.bin yaptın mı hocam?

kadir5353

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
kadir açıl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yaptım işe yaramadı. Cmos yapılmıyor, sebebi usb eprom cihazıyla bios entegresini okutup kaydetmek istedim fakat okuturken cihaz bozuldu. Farklı bi eprom cihazı alıp entegreyi tekrar taratınca içinin boş olduğunu gördüm. Şöyle bi çözümü olabilir. Ya .BIN dosyasını bulacağım yada bir arkadaşımız aynı cihazla dosyayı taratıp bin olarak kaydetip bana atacak. :)

Top Bottom