Neler Yeni

B650M S2H BIOS Güncelleyemiyorum.

RedShot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Berke
Merhaba. Birkaç gündür ara sıra deniyorum BIOS güncelleştirmeyi fakat güncelleştiremiyorum.

Anakart: Gigabyte B650M S2H rev: 1.0.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600.
Ram:GSKILL 32GB (2x16GB) Flare X5 5600MHz CL36

F2 yazılımıyla geliyor. F6'ya kadar olan sürümler sorunsuz güncelleşiyor tek tek denedim. Fakat F20 ve üstü (F31A'de dahil) güncelleştirince ekran siyah oluyor(logo gelmiyor ekrana) ve öylece kalıyor. Qflash+ ile USB'den atıyorum(FAT32, Gigabyte. Bin) yine aynı şekilde bilgisayar çalışıyor fakat ekran siyah. Ekran kartını söküp anakarta taktım görüntüyü yine aynı. BIOS pili çıkarıp CMOS reset atıyorum yine aynı. Sadece bir keresinde F20'de çalıştı fakat o zaman da Windows açılmadı hata verdi. Yardımcı olabilecek biri var ise şimdiden teşekkürler.(Anakartı İtopyadan aldım)

ebirgen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Emre
gigabyte anakartta bios güncelleme için 16gb üstü USB bellek kullanırsanız veya hdd den güncelleme isterseniz sorun yaşayabiliyorsunuz. Mümkünse 8gb, usb 2.0 ve fat32 bellek ile bios menüsünden deneyin.

RedShot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Berke
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eyvallah reis. Fakat elimde 64 gb fat32 usb bellek var. F6 sürümünü atarken hiç sorun yaşamıyorum fakat F20 ve üstü sürümlerde hep problem yaşıyorum bios ekranı bile gelmiyor sadece siyah bir ekran var. Şimdi az önce yine o usbden F6 bios attım ve windows geldi. Abimin bilgisayarı bana diyor ki bios güncelle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOS menüsünden usb 2.0 portuyla F31a biosunu atmayı yeniden deneyeceğim.

Güncelledim bakıyorum şimdi yine siyah ekranda full.Bu arada BIOS is protected by SecureFlash diyor ondan olabilir mi?

Aynı zamanda sanki resetlenmiyor gibi bios güncellendikten sonra. Sadece siyah ekranda kalıyor gibi.

Son düzenleme:

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
oğuzhan ege
Bende b650m dsh3 var 4 GB flash var indirdiğim biosu direk içine atııyorum sorun olmadı hiç.

RedShot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Berke
Bende b650m dsh3 var 4 GB flash var indirdiğim biosu direk içine atııyorum sorun olmadı hiç.
Doğrudur hocam aynı anakarttan bende de var. Itopyadan aldığım sistemde geldi donanım arşivinin en son sistemi. Fakat abime aldığımız anakartta F6 üstündeki biosa çıkamıyoruz. Çıkınca bilgisayar reset atmıyor ve siyah ekranda kalıyoruz. Bi CMOS reset deneyeyim belki düzelir.

Pardon hocam bendeki anakart b650m s2h aynı derken markası aynı sanırım.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
oğuzhan ege
Doğrudur hocam aynı anakarttan bende de var. Itopyadan aldığım sistemde geldi donanım arşivinin en son sistemi. Fakat abime aldığımız anakartta F6 üstündeki biosa çıkamıyoruz. Çıkınca bilgisayar reset atmıyor ve siyah ekranda kalıyoruz. Bi CMOS reset deneyeyim belki düzelir.

Garip Bi olay ilk defa duydum İnş çözersin. Çok fazlada takma önemli olan stabi çalışması en güncel hangsinde kalıyorsa güzel olur gene.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,777
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Evet gigabytede bazen yüksek usb bellek sorun yaratabiliyor en son 8 gb bellek ile güncellemiştim benim emektar b450m s2h'ı f64 sürümüne

RedShot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Berke
Garip Bi olay ilk defa duydum İnş çözersin. Çok fazlada takma önemli olan stabi çalışması en güncel hangsinde kalıyorsa güzel olur gene.
Eyvallah sağolasınız geri F6'ya attım açılıyor öyle. Fakat F30 falan açılmıyor.

Evet gigabytede bazen yüksek usb bellek sorun yaratabiliyor en son 8 gb bellek ile güncellemiştim benim emektar b450m s2h'ı f64 sürümüne
Elimde olsa 8gb keşke deneyemiyorum. Ah bu gigabyte ah.

ebirgen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Emre
Eyvallah reis. Fakat elimde 64 gb fat32 usb bellek var. F6 sürümünü atarken hiç sorun yaşamıyorum fakat F20 ve üstü sürümlerde hep problem yaşıyorum bios ekranı bile gelmiyor sadece siyah bir ekran var. Şimdi az önce yine o usbden F6 bios attım ve windows geldi. Abimin bilgisayarı bana diyor ki bios güncelle.

BIOS menüsünden usb 2.0 portuyla F31a biosunu atmayı yeniden deneyeceğim.

Güncelledim bakıyorum şimdi yine siyah ekranda full.Bu arada BIOS is protected by SecureFlash diyor ondan olabilir mi?

Aynı zamanda sanki resetlenmiyor gibi bios güncellendikten sonra. Sadece siyah ekranda kalıyor gibi.
Aynı sorunu gigabyte b760 anakartta yaşadım. Senin düşündüğün gibi anakartta sorun var sandım. İlk önce ssd diskten bios güncelledim, sorun olmadı. Sonra yeni biosu yine ssd den güncellemeye çalıştım, hata verdi.
64gb 3.0 USB bellek ile denedim, dosya uygun değil uyarısı verdi.
En son elimde 16gb USB 2.0 sandisk vardı, onunla denedim sorunsuz oldu. Ama kayınpederin b450 anakartında ssd den güncelleme yaptı. Gigbayte disk seçiyor. Başka bir USB ile denersen iyi olur.

RedShot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Berke
Aynı sorunu gigabyte b760 anakartta yaşadım. Senin düşündüğün gibi anakartta sorun var sandım. İlk önce ssd diskten bios güncelledim, sorun olmadı. Sonra yeni biosu yine ssd den güncellemeye çalıştım, hata verdi.
64gb 3.0 USB bellek ile denedim, dosya uygun değil uyarısı verdi.
En son elimde 16gb USB 2.0 sandisk vardı, onunla denedim sorunsuz oldu. Ama kayınpederin b450 anakartında ssd den güncelleme yaptı. Gigbayte disk seçiyor. Başka bir USB ile denersen iyi olur.
Eyvallah bilgi için sağolasın reis. Fakat sorun sanırım ramlerde. 5600mhz ram r5 7600 ile pek iyi gitmiyor sanırım. Kendi elimde(bilgisayarımda) bulunan bi 5200mhz ramle denedim F30 bios'u açıldı bilgisayar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,228
Üyeler
171,894
Son üye
Hakkı.bulut
Top Bottom