🔥İndirim GIGABYTE 23.8" G24F-2 3399 TL

100tl üstüne koymuşlar ama hala çok iyi

Benq daha iyi duruyor. BR nedir hocam?
İnceleyen adam backlight strobing diyor blur azaltan bir mod aim stabilizer da aynı şey.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnceleyen adam backlight strobing diyor blur azaltan bir mod aim stabilizer da aynı şey.
pardon o kısaltma blur reductionmış backight strobing genel adı sanırım

pardon o kısaltma blur reductionmış backight strobing genel adı sanırım
Aşağıdaki ayarları Redditte buldum ve uyguladım, normalde HDR ve Gsync açık şekilde kullanıyordum. Ayarları değiştirip HDR kapatınca çok daha güzel renkler elde ettim. Tepki süresi ya da ghosting olarak ne kadar fark etti bilmiyorum test yapmadım. Fakat Nvidia denetim masasına girince bu kez Gsync kısmı yoktu. Yani bu özellik devre dışı kalmış oldu. Sizce hangisi mantıklı? Gsync ve HDR mı yoksa bu ayarlar mı?

Brightness 100
Contrast 60
Color Vibrance 13
Blur Reduction Enabled (only works with 120hz compatible games)
Light Tuner 5 (personal preference, and only for FPS title)
Gamma 3
AMA 2
Color Temperatur User Defined
R 100 G 100 B 99

Standard Mode.

hdr kapalı standart kullanıyorum aşırı iyi renkleri bu ayarları da merak ettim ama şuan ki halini de bozmak istemem bende yeni aldım 3499 TL ye harbi iyi monitör
Aşağıdaki ayarları Redditte buldum ve uyguladım, normalde HDR ve Gsync açık şekilde kullanıyordum. Ayarları değiştirip HDR kapatınca çok daha güzel renkler elde ettim. Tepki süresi ya da ghosting olarak ne kadar fark etti bilmiyorum test yapmadım. Fakat Nvidia denetim masasına girince bu kez Gsync kısmı yoktu. Yani bu özellik devre dışı kalmış oldu. Sizce hangisi mantıklı? Gsync ve HDR mı yoksa bu ayarlar mı?

Brightness 100
Contrast 60
Color Vibrance 13
Gamma 3
AMA 2
R 100 G 100 B 99

Standard Mode.

Brightness 100
Contrast 60
Color Vibrance 13
Gamma 3
AMA 2
R 100 G 100 B 99

Standard Mode.
HDR ve G-Sync açılmamasının sebebi Blur Reduction muhtemelen, G-Sync kapalıyken ekranda yırtılma yaşamıyorsanız bu şekilde kullanabilirsiniz.

hdr kapalı standart kullanıyorum aşırı iyi renkleri bu ayarları da merak ettim ama şuan ki halini de bozmak istemem bende yeni aldım 3499 TL ye harbi iyi monitör
Blur Reduction yok Gigabyte'de, var da farklı isimlendirmeyle. Arkadaş BenQ monitör kullanıyor sanırım.

Linkte okuduğuma göre fps değeriniz hz değerinin altına hiç düşmüyor ise fpsyi hz değerine kilitleyip blur reduction kullanmak daha iyi oluyormuş ama fps değeriniz zaman zaman hz değerinin altına düşüyor dalgalanıyor ise g-sync kullanın diyorlar.
g24f deki blur reduction moduna ise sorunlu ve kötü diyor techless parlaklık çok düşüyor.

Arkadaşlar 2 k monitör de youtube 1080p izleyince kötü mü olur tecrübe eden oldumu, malum internet 1080 anca açıyor 2 k donar

Arkadaşlar 2 k monitör de youtube 1080p izleyince kötü mü olur tecrübe eden oldumu, malum internet 1080 anca açıyor 2 k donar
şöyle bir araştırdım insanlar pek bir fark olmadığını söylüyor ama 1080p oyun oynamaya falan çalışırsan görüntü çamur gibi oluyormuş oda ppi değerinin düşmesinden dolayıdır herhalde birde 1080e ölçekli üretilmediği için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,580
Üyeler
187,709
Son üye
eHan
Geri