Neler Yeni

gigabyte b450m s2h ryzen 5 5600x oc yapmak istiyorum

Sonerbt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Soner Babatutmaz
yukarıda belirttiğim model anakart ve işlemcim mevcut sıvı soğutma kullanıyorum corsair h100 az çok bilgim var ama doğru bilgi almadan yapmak istemedim maksimum ne yapabilirim overclock olarak teşekkür ederim şimdiden yardımınız için

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Deneme yanılma ile yapmalısın çünkü her işlemcinin slikon kalitesi aynı değil bu yüzden sabit bir değer hepsine girilmez, bir voltaj ile çekirdek hızı belirleyip test ediceksin ve stabil iyi bir değere ulaşana kadar uğraşıcaksın. İşlemcinin orjinal voltaj değerinin biraz altına inip aynı çekirdek hızında tutarak denemeye başlayabilirsin.

Sonerbt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Soner Babatutmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ilk slikon testi yapsam olur mu peki onu nasıl yaparım bilmiyorum gerçi ama :(

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
ilk slikon testi yapsam olur mu peki onu nasıl yaparım bilmiyorum gerçi ama :(

Daha önce bir program ile yapılıyordu ama fark etmiyor yine deneme yanılma değerler girmelisiniz.

Sonerbt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Soner Babatutmaz
anladım çok teşekkür ederim deneye deneye maks ulaşabildiğim frekansı yazacağım :)

Aykut D.

80+ Gold

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
oğuzhan ege
burdan öğrenebilirsin ama kullanma şeklini youtube ile öğren

Aykut D.

80+ Gold
yukarıda belirttiğim model anakart ve işlemcim mevcut sıvı soğutma kullanıyorum corsair h100 az çok bilgim var ama doğru bilgi almadan yapmak istemedim maksimum ne yapabilirim overclock olarak teşekkür ederim şimdiden yardımınız için
Bendeki anakart o.c için oldukça elverişli işlemci sogutucum yetersiz bi dönem 5.4ghz o.c yaptım ama 80c oluyordu gerek olmadığını düşünüp geri stok ayarlara döndüm. Suanki sogutucumun petekleri tıkanmaya başladı şuan umursamıyorum ileride 360mm geçeceğim.
20230925_184254.jpg
20230925_184240.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Islemci beslemeni aşırı yüklenirse arızalanabilir buda anakarti garanti dışı yapar.
Bendeki anakart o.c için oldukça elverişli işlemci sogutucum yetersiz bi dönem 5.4ghz o.c yaptım ama 80c oluyordu gerek olmadığını düşünüp geri stok ayarlara döndüm. Suanki sogutucumun petekleri tıkanmaya başladı şuan umursamıyorum ileride 360mm geçeceğim.
20230925_184254.jpg
20230925_184240.jpg

Sonerbt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Soner Babatutmaz
cpu beslemesi soğutuculu olan s2h mı?
bunu gerçekten bilmiyorum nasıl öğrenebilirim ona göre kontrol edip cevap vereyim tekrar :(

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Islemci beslemeni aşırı yüklenirse arızalanabilir buda anakarti garanti dışı yapar.
5.4 mü çok fazlaymış

Aykut D.

80+ Gold
bunu gerçekten bilmiyorum nasıl öğrenebilirim ona göre kontrol edip cevap vereyim tekrar :(
Bak işlemcinin yanina ufak aliminyum soğutucu varmi

5.4 mü çok fazlaymış
Bendeki r5 7600 stok 5.1 5.4 o.c ettim

Sonerbt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Soner Babatutmaz
Bak işlemcinin yanina ufak aliminyum soğutucu varmi

Bendeki r5 7600 stok 5.1 5.4 o.c ettim
siyah Alüminyum bir parça var

burdan öğrenebilirsin ama kullanma şeklini youtube ile öğren

kurdum ama sağ tarafta o bilgiler bende gözükmüyor videodaki gibi anlamadım hatta fotoğraf paylaşayım bir dakika

Aykut D.

80+ Gold
biraz abdulahin yaptığı değerin cok çıkmadan üzerine çıkabilirsin soğutucu var nasıl olsa yapabiliyorsan anakartı fanla destekle.

Sonerbt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Soner Babatutmaz

kurdum ama sağ tarafta o bilgiler bende gözükmüyor videodaki gibi anlamadım hatta fotoğraf paylaşayım bir dakika

Ekler

• photo.png
    photo.png
    105.8 KB · Hit: 27
Top Bottom