Neler Yeni

Gigabyte design, İmza Sistem 32.499 TL

xberke

80+
Neyi kötü bro söylesene. Kabloları arkada, 6x sata portu, 3.2 gen portları, 4 hızlı m.2 ssd yuvası. Bir tek ekran kartı kötü.
Ekran kartı 4070ti super, 4080 super olsa fiyatı yüksek de olsa 4 ssd yuvasının bir anlamı olur da burada pek bir anlamı yok ki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kalite kıstası kalmadı ki millette. Varsa yoksa performans.
kalite isteyen eliyle toplar arkadaşım hepsi Tuf olan gt 501 kasa ,tuf 4070ti super, Tuf x670E, 850w gen 5 psu dan 2K monitöre kadar her şeyi tuf aldı mesela bazı parçaları yurtdışından gelirken daha rahat aldı kalite böyle olur yarım yamalak olmaz.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ekran kartı özel tasarım olduğu için başka kasaya uymaz, haliyle satamazsınız. Yeni kart alsanız da o kart özel tasarım olmadığı için bu kadaya düzgün olmayacak. Yani özel tasarım olması sistemin satılabilirliğini ve yükseltilebilirliğini mahvediyor. Ben almam şahsen, kimseye de önermem. Ama özel tasarım olan kart en az 4070 Süper olsa ve işlemciyi de Z anakarta yakışır şekilde K serisi koysalardı alınabilir derdim.

Ceasar123

80+ Silver
kalite isteyen eliyle toplar arkadaşım hepsi Tuf olan gt 501 kasa ,tuf 4070ti super, Tuf x670E, 850w gen 5 psu dan 2K monitöre kadar her şeyi tuf aldı mesela bazı parçaları yurtdışından gelirken daha rahat aldı kalite böyle olur yarım yamalak olmaz.
Kalite kıstası kalmadı ki millette. Varsa yoksa performans.
Kalite diye tutturma cabası bilgisayar dünyası için boş bir cabadır.

Anakart: (Resmiyette adı olan, adı sanı olmayan noname bir anakartları saymıyorum) piyasanın en düşük asrock, biostar dahil her marka konuştuğumuz bu segment için aynıdır. M2 slotu, yeterli faz sayısı BİTTİ. Gidipte daha üst modele gerek yok.

Ekran kartı: her kart her GPU yu tam potansiyel çalıştırır. RTX 4060Tİ en ucuz galax ta aynıdır, en pahalı asusta.
Tek fark Asus daha iyi soğuduğu için daha iyi OC olur.

Ram mi alacaksın mesela 3200mhz, CL 16 her ram aynıdır. Sen çok pahalı lüks markada alsan düşük markada alsan aynı hızda çalışır.
Tek fark O.C yapacak isen kaliteli marka OC daha iyi olur.

Kasa: İyi hava siriklasyonundan başka ne kalitesi konuşabiliriz?

Psu: Üzerinde yazan sertifikalar bize herşeyi anlatır. Üzerinde yazan marka değeri yok.

Soğutucu: İyi soğutması gerek bu kadar. Kalite kavramı yok.

SSD: Aldığı hız, dram olup olmama durumu. Patlıyormu uçuyormu? Bitti bu kadar.
Aynı sonucu veren iki ssd için fazla para ödemezsin.

PC Donanım dünyası için brüt olarak kalite diye bir şey yok.

xberke

80+
Kalite diye tutturma cabası bilgisayar dünyası için boş bir cabadır.

Anakart: (Resmiyette adı olan, adı sanı olmayan noname bir anakartları saymıyorum) piyasanın en düşük asrock, biostar dahil her marka konuştuğumuz bu segment için aynıdır. M2 slotu, yeterli faz sayısı BİTTİ. Gidipte daha üst modele gerek yok.

Ekran kartı: her kart her GPU yu tam potansiyel çalıştırır. RTX 4060Tİ en ucuz galax ta aynıdır, en pahalı asusta.
Tek fark Asus daha iyi soğuduğu için daha iyi OC olur.

Ram mi alacaksın mesela 3200mhz, CL 16 her ram aynıdır. Sen çok pahalı lüks markada alsan düşük markada alsan aynı hızda çalışır.
Tek fark O.C yapacak isen kaliteli marka OC daha iyi olur.

Kasa: İyi hava siriklasyonundan başka ne kalitesi konuşabiliriz?

Psu: Üzerinde yazan sertifikalar bize herşeyi anlatır. Üzerinde yazan marka değeri yok.

Soğutucu: İyi soğutması gerek bu kadar. Kalite kavramı yok.

SSD: Aldığı hız, dram olup olmama durumu. Patlıyormu uçuyormu? Bitti bu kadar.
Aynı sonucu veren iki ssd için fazla para ödemezsin.

PC Donanım dünyası için brüt olarak kalite diye bir şey yok.
Kaliteden kasıtım eğer tek marka ürün kullanılacaksa ve 3070 gibi 4 yıllık kartla olmayacağı daha üst segment alacak kişi görünüme de önem vermesi çok doğal zaten büçesi var, 4090 alan biri manli kartı daha ucuz olsa da seçmeyecektir çoğunlukla, her gpu potansiyelini çalıştırsa da o kadar para verdiğin aletin pcb ve güç beslemelerinin daha iyi olmasını istersin, her marka da aynı değildir çünkü hepsi kendi üretir board kısmını.
Bu araç gibi amacın sadece motor iyi olsun ayağımı yerden kessin de demek gibi olabilir ama zaten en iyi motora sahip araba alan, yalıtımdan tut konforu da keyfini de düşünür.

Ram de tabi DDR 4 ün sonuna da geldiğimiz için çoğu marka belli bir noktaya ulaştı ama ddr5 de daha çok yol var şu an mesela 6000 mhz cl 30 en iyi nokta ama bir sonraki jenerasyon için 7000 ram almak daha iyi bir seçim olabilir fiyatına rağmen. O kadar pahalı bir sistem toplayan da rgb için ekstra 10-20 doları düşünmez açıkçası benim 7000 mhz ramlerde rgb yok ama :D euro dolar bölgesinde yaşasam rgb alırdım herhalde seçenekte çok olduğu için.

Psu üzerinde yazanlardan kastın da sanırım gold bronze olması ise hiç de açıklamaz, gold olup bir çok koruması eksik olan power var bronze verimliliği olup birçok koruma barındıran da, kendim data center ortamında çalışıyorum iyi bir power platinum, titanium değilse dışarıdan görüldüğü gibi olmayabilir.
Anakart içinde dediklerin geçerli olmakla birlikte iş yapan insanların çok fazla nvme ve thunderbolt vs girişlere ihtiyacı var bunlarda uygun anakartlarda mevcut değil.
Tabi bazı markalarda insanlar bios güncelleme sorunlarından çok şikayetçi olabiliyor asus gibi markalar daha sorunsuz ve yeni gelen ilk güncellemeyi başka bir firmadan 1 ay önce yayınlayabiliyor, tabii ki benzer kalitede daha pahalı olmasına yol açıyor bu durum.

Ceasar123

80+ Silver
Kaliteden kasıtım eğer tek marka ürün kullanılacaksa ve 3070 gibi 4 yıllık kartla olmayacağı daha üst segment alacak kişi görünüme de önem vermesi çok doğal zaten büçesi var, 4090 alan biri manli kartı daha ucuz olsa da seçmeyecektir çoğunlukla, her gpu potansiyelini çalıştırsa da o kadar para verdiğin aletin pcb ve güç beslemelerinin daha iyi olmasını istersin, her marka da aynı değildir çünkü hepsi kendi üretir board kısmını.
Bu araç gibi amacın sadece motor iyi olsun ayağımı yerden kessin de demek gibi olabilir ama zaten en iyi motora sahip araba alan, yalıtımdan tut konforu da keyfini de düşünür.
Eğer sınırsız bütçesi olan yada çok daha yüksek mevlaları konuşan biri ise evet Asus ROG, MSİ Suprim takar
Ama ucu ucuna parası olan 4090'ında ucuzunu takar.
Mesela 4080'in 80 bin tl lik Aus ROG'u yerine, 40 bin tl lik Galax'ını alıyor çoğu kişi para yetiştirmek için.
4090 uç bir örnek ama 4080 daha iyi anlaşılır.

Ram de tabi DDR 4 ün sonuna da geldiğimiz için çoğu marka belli bir noktaya ulaştı ama ddr5 de daha çok yol var şu an mesela 6000 mhz cl 30 en iyi nokta ama bir sonraki jenerasyon için 7000 ram almak daha iyi bir seçim olabilir fiyatına rağmen. O kadar pahalı bir sistem toplayan da rgb için ekstra 10-20 doları düşünmez açıkçası benim 7000 mhz ramlerde rgb yok ama :D euro dolar bölgesinde yaşasam rgb alırdım herhalde seçenekte çok olduğu için.
Demek istediğim şu üst marka ram ile alt marka ramin arasındaki tek fark OC potansiyeli. Onun dışında ikside eğer aynı hız, aynı gecikme değerinde ise ucuz olan alınır. Eğer OC yapılacaksa kaliteli ram ihtiyacı doğar bunu diyorum.

Psu üzerinde yazanlardan kastın da sanırım gold bronze olması ise hiç de açıklamaz, gold olup bir çok koruması eksik olan power var bronze verimliliği olup birçok koruma barındıran da, kendim data center ortamında çalışıyorum iyi bir power platinum, titanium değilse dışarıdan görüldüğü gibi olmayabilir.
Sadece 80+ değil, CE, akım kontrolü vs. gibi çoğu sertifika. Biraz orda abartmışım doğru, gidipte Power Boostta sertifika olsa bile çok bir değeri yok. Ama FSP, Highpower, MSİ gibi her ürün zaten kaliteli olduğu için. Hiç kuşku olmaz.
Ama eğer bir hazır sistemde mesela çok uygun fena iyi. Ama PSU'su powerboost sertifikalarda tam diyelim. Öyle durumda çok uygun fiyatlı olduğu için alınabilir mesela. Ama onun dışında hep kaliteli markaya gidilir burda yanlış konuşmuşum dorğu.

Tabi bazı markalarda insanlar bios güncelleme sorunlarından çok şikayetçi olabiliyor asus gibi markalar daha sorunsuz ve yeni gelen ilk güncellemeyi başka bir firmadan 1 ay önce yayınlayabiliyor, tabii ki benzer kalitede daha pahalı olmasına yol açıyor bu durum.
Pratiğe bakalım bilgisayarı alan biri anakart bios ile ne işi olur?. Ram profili XMP ayarlar birde Resize bar açar. Birde fast boot açar geçer.
Bios güncellemesi geldiğinde de yapar.
Buna engel yada direkt çalışmaya engel bişey olmuyor mesela. Bundan bahsediyorum.
1 ay güncelleme geç gelsin vs. orası ölüm kalım değil.
Tabii ki asus vs. daha kaliteli daha üslüplu.
Mesela biostar ile asus arası fiyat farkı 100 ise yada aynı ise asus alırım.
Ama biostar 3000, asus 3500tl falan ise biostara kayarım.

Ahmet Kocar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ahmet Kocar
Konu laçkaya döndü moderatöre talebim yorumlara kapatılsın.

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
kilan embappe
Kasa harika, ama sistem pahalı be kanka.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,728
Üyeler
162,051
Son üye
Raijinn
Top Bottom